Aptarimas:Ratai javų laukuose

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Straipsnis Ratai javų laukuose buvo pasiūlytas tapti pavyzdiniu, tačiau Vikipedijos naudotojai, balsavimu (kuriame taip pat galite rasti išvardytus straipsnio trūkumus), nusprendė, kad jis dar neatitinka Pavyzdinio straipsnio reikalavimų.


Grynai autoriaus šališka nuomonė. Aišku kad dauguma padaro žmonės, bet nereiškia kad negali padaryti kas nors kitas. Hugo.arg 19:26, 2007 Birželio 4 (EEST)

Čia ir nerašo, kad jų "negali padaryti kas nors kitas". Ar tu bent skaitai straipsnį prieš komentuodamas? --Nomad 20:22, 2007 Birželio 4 (EEST)
Dabar pats be išankstinės nuomonės pabandyk perskaityti tą skyrelį. Šios hipotezės yra mėgėjiškos ir nesiremia jokiais moksliniais duomenimis, tariamai neįmanoma pasiekti žmogui, Šis argumentas buvo ne kartą paneigtas ratų kūrėjų, žmonės teigė, esą savo akimis matė. Nors vadinasi alternatyvūs paaiškinimai, kur turėtų būti pateikta kita nuomonė, čia dar labiau sudirbami šalininkai. Hugo.arg 20:27, 2007 Birželio 4 (EEST)
Tai kad visi šie teiginiai teisingi. Kita nuomonė pateikta, pateikta ir jos kritika. Jei manai, kad kažkas nutylėta - papildyk. --Nomad 20:33, 2007 Birželio 4 (EEST)


Stiprų šaltinį įdėjai tą NSO.lt, jame dar rašoma apie elektrą ir lėktuvus turėjusias priešistorines civilizacijas, indigo vaikus... norint parodyti, kad ratų javų laukuose nežemiška kilme tiki tik lengvatikiai ir nukvaišę, geresnio šaltinio rasti neįmanoma :) Ką tik sustiprinai tą poziciją, kurią bandei paneigti. Na, bet kol kas nuo straipsnių keitimo susilaikysiu, kol nebus galutinai išpresta tavo asmeninių užsipuldinėjimų problema. --Nomad 20:52, 2007 Birželio 4 (EEST)

Gerai žinai, kad nerasiu teigiamo linko tavo "moksliniuose" šaltiniuose, todėl dabar didžiuodamasis savimi gali teigti, kad mano ištraukti šaltiniai bulvariniai :) Čia šiaip ant greičio radau, o paieškojus ko gero ir daug rimtesnių galima rasti. Hugo.arg 21:03, 2007 Birželio 4 (EEST)
Šiek tiek peržvelgiau anglišką straipsnį - nepaisant to, kad ten uždėta POV, jis atrodo kur kas neutralesnis, nes nėra kategoriškų ar kitų nuomonę menkinančių pasisakymų. Čia gi išrinkta viskas, kas neigia paranormalią ar natūralių retų kilmę. Pavyzdžiui visiškai neužsiminta apie tokių ratų stebėjimus XVII a., paminėjimą skandinavų mitologijoje ir pan. Skaitant galima suprasti, kad ratai atsirado tik po anglų "ratų braižytojų" žygių. Taip formuojama straipsnio nuomonė. Hugo.arg 23:13, 2007 Birželio 4 (EEST)


NSO.lt yra patikimas, solidus puslapis, kurį galima naudoti vikipedijoje kaip šaltinį.

TAIP:

NE:

p.s. norėčiau, kad prieš balsuodami permestumėte akimis tą puslapį, ypač vietas, kur rašo kad senovės Egipte jau buvo lėktuvai, Atlantidos civilizaciją ir kt :)

Komentarai

Nematau prasmės balsuoti..Ir taip tai aišku:) Tačiau mano nuomone straipsnio įvadą reikėtų šiek tiek perdirbti. Reikia žvelgti iš žmogaus, nieko apie tai nežinančio pozicijos. Reikėtų pačioj pradžioje nurodyti, kad yra daug žmonių, tikinčių, jog tai ne žmogaus darbas ir siejama su ateiviais ir kitais antgamtiniais reiškiniais - nes kai kuriems skaitantiems, kaip tik, gali net nekilti mintis, kad yra taip manančių žmonių. ir tik tada pabrėžti kad bent šiuo metu turimais duomenimis ateiviai čia ne prie ko. ~ Mea 00:09, 2007 Birželio 6 (EEST)

Ne visiems ir taip aišku ;) --Nomad 22:41, 2007 Birželio 7 (EEST)

Kodėl nepridėjus kategorijos Menas? Šiaip ar taip, čia akivaizdžiai yra meno kūriniai. Gal ne ypač tradicinė meno šaka, bet tai neturi reikšmės. --Nomad 07:53, 2007 Birželio 13 (EEST)

Meno kūriniais galima įvardinti žmonių atliktus darbus, tačiau kadangi ratų autoriai gali būti ir ne žmonės, todėl taip vienareikšmiškai skirti negalima. Hugo.arg 11:43, 2007 Birželio 13 (EEST)
Tai ir paveikslų, freskų ar skulptūrų autoriai gali būti ne žmonės, nes ne visų autorystė yra žinoma. --Nomad 11:47, 2007 Birželio 13 (EEST)
: ))) Va čia tai klausimas, turino drobulė, biblija, Koranas - menas? Na english'ai, tai įdėję category:Land art : )... Adam 11:54, 2007 Birželio 13 (EEST)
Pagal mane papildoma Meno kategorija kaip tik tinka ir yra artimesnė. Užtenka, kad dalis straipsnyje aprašomo objekto būtų susijusi su ta tema, ar būtinai absoliučiai turi į ją įtilpti? Pvz. Izaokas Niutonas priskirtas ir prie fizikų, ir prie matematikų, tai nereiškia kad jis vienareikšmiškai vien matematikas:) Nu gal ne koks pavyzdys, bet kitaip nesugalvojau:)) Mea 12:02, 2007 Birželio 13 (EEST)
Labai geras pavyzdys. O Turino drobulė greičiausiai nebuvo kurta meniniais tikslais, tuo tarpu ratai javų laukuose daromi ir iš meninių paskatų, bent jau tie sudėtingi. Iš lengvatikių besišaipantys išguldo paprasčiausiai ratais ar panašiai. Na ir dar Hugo.arg disponuoja slapta informacija apie NSO sukurtus ratus javų laukuose, tai klausimas jam - ar NSO tai daro tikrai ne iš meninių paskatų? --Nomad 12:04, 2007 Birželio 13 (EEST)
Siūlau paklausti pačių NSO, kokia kategorija jiems labiau patiktų. O jei neatsakys nieko, reiškias nėra taip ir svarbu. Menas gali būti interpretuojamas keleriopai, arba kaip bet kokio kūrybos proceso rezultatas, pats procesas, arba siauriau tik kūrimas, kai rezultatas "praktiškai nepanaudojamas" neskaitant estetinės vertės, bet ratai javų laukuose tiktų abiem aspektais, turi kūrybos elementą (tie kur padaryti ne NSO) ir turi estetinę vertę. ~ Mea 12:19, 2007 Birželio 13 (EEST)

mhm, bet tada pagal tokia "menine logiką", tai ir nusiklatimas : ))))), nes už tai yra baudžiama : ).Adam 12:37, 2007 Birželio 13 (EEST)

Na taip, dar ir prie gyvulininkystės galima priskirti, nes niokojamas ganyklų plotas tarkim, ir prie ekologijos, kiek vabalų nukenčia dėl pasikeitusių gyv. sąlygų, na ir dar atmosferos ar kokiems ten mokslams, nes nu gi pasikeitus žemės dangos pobūdžiui, pasikeičia albedas, ir hidrologijai nes pakinta vandens pasiskirstymas, ir dar daug kam galima priskirti. Dėl nusikaltimo kategorijos galbūt galima pridėti, bet manau kad tai nebūtų taip tikslu:) kaip menas:) nes tie ratai patys savaime turbūt nėra nusikaltimai, tik tuomet kai padaromi kažkieno nuosavoje žemėje. ~ Mea 18:12, 2007 Birželio 13 (EEST)
: ))))))))), bet tai yra daiktinis įrodymas : )... Adam 20:05, 2007 Birželio 13 (EEST)
Menas turi būti sąmoningai kuriamas kaip menas, o ne vėliau kieno nors sugalvota, kad tai menas. O tai nusispjausiu gatvėj, kam nors pasirodys gražu ir paskelbs meno kūriniu :( , taigi siūlau nepainioti čia meno kategorijos, nes ratų kūrėjai, bent jau tie kurie prisipažino tai darę ratus darė ne iš meninės saviraiškos paskatų.--Dirgela 21:47, 2007 Birželio 13 (EEST)