Algirdas Antanas Kulbokas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Algirdas Antanas Kulbokas
Gimė 1936 m. balandžio 13 d. (87 metai)
Kirmėliai, Raguvos valsč. (dab. Anykščių raj.)
Tėvas Mykolas Kulbokas
Motina Antanina Kulbokienė (Juozapavičiūtė)
Sutuoktinis (-ė) išsiskyręs
Vaikai Šarūnas, Kristupas, Birutė, Vaiva
Veikla tolimojo plaukiojimo kapitonas

Algirdas Antanas Kulbokas (g. 1936 m. balandžio 13 d. Kirmėliuose, Raguvos valsč. (dab. Anykščių raj.)) – jūrininkas, laivų kapitonas, 40 metų darbo praleidęs laivuose.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1954 m. baigė Panevėžio rajono Raguvos vidurinę mokyklą, 1957 m. baigė Klaipėdos jūreivystės mokyklą (laivavedyba).

Buvo Žvejybos laivyno kapitonų asociacijos vadovu, tolimojo plaukiojimo kapitonu, vėliau vadovavo gelbėjimo laivui-kranui „Rambynas“. Pasitraukęs iš laivyno ir išėjęs į pensiją, dėsto Klaipėdos laivininkų mokyklos moksleiviams, yra aktyvus visuomenininkas.

Visuomeninė veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1989 m. gegužės 27 d. Klaipėdoje A. A. Kulbokas suorganizavo 58 jūrininkų susirinkimą, buvo jo pirmininkas. Šiame susirinkime buvo priimtas sprendimas atkurti iki 1940 m. veikusią Lietuvos jūrininkų sąjungą, iškelti laivuose Lietuvos vėliavą ir pereiti prie lietuvių kalbos vartojimo. Šios sąjungos veikloje A. A. Kulbokas dalyvavo vienintelis iš tuo metu plaukiojusių kapitonų.

A. A. Kulboko iniciatyva laivas „Tarybinė Lietuva“ buvo pervadintas „Raguva“. Nuo 2000 m. jis yra asociacijos „Jūrų kapitonų klubas“ narys, šio klubo sekretorius.

A. A. Kulbokas apdovanotas Jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu (2006). Kapitono biografija įtraukta į Klaipėdos kraštiečių žinyną (2012).

Literatūra[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]