Žydų autonominės srities vėliava

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Žydų autonominės srities vėliava. Formatas: 2:3
Pirmoji vėliava, galiojusi 1996 m. liepos 31lapkričio 27 d.

Žydų autonominės srities vėliava (rus. Флаг Еврейской автономной области) – Žydų autonominės srities, Rusijos Tolimųjų Rytų federalinės apygardos subjekto, oficialus valstybinis simbolis. Šiuo metu galiojanti vėliava patvirtinta 1996 m. lapkričio 27 d.[1] ir įtraukta į Rusijos Federacijos valstybinį heraldikos registrą, suteikiant registracijos numerį 102.

Aprašymas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vėliavą sudaro vaivorykštės juosta baltame fone su septyniomis siauromis horizontaliomis juostelėmis: raudona, oranžine, geltona, žalia, žydra, mėlyna ir violetine. Spalvų skaičius yra skirtas simbolizuoti septynšakę žydų Menorą – vieną svarbiausių judaizmo simbolių. Vėliavos kraštinių santykis yra 2:3. Septynios spalvotos juostos yra centruojamos vertikalės atžvilgiu ir reguliariai išdėstytos; jų aukštis yra lygus 1⁄40 viso vėliavos aukščio ir yra atskirtos plonais ruožais, lygiais 1⁄120 viso vėliavos aukščio.[2]

Simbolizmas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Baltos spalvos audinys atspindi grynumą. Vaivorykštė yra biblinis taikos, laimės, gėrio simbolis. Vaivorykštės juostų skaičius lygus žvakių skaičiui Menoroje, viename iš nacionalinių religinių žydų simbolių. Menoroje kalbama apie pasaulio kūrimą per septynias dienas, o vaivorykštės juostų skaičius pabrėžia ryšį su senuoju žydų simboliu. Be to, vaivorykštė gali simbolizuoti Septynis Nojaus įsakymus.

Taip pat žiūrėti[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]