Amžinos akimirkos

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Amžinos akimirkos

PavadinimasMaria Larssons eviga ögonblick
Kilmės šalis Švedija
Danija
Suomija
Vokietija
Norvegija
RežisieriusJanas Troelis
Prodiuseris (-iai)Tomas Stenderupas (Thomas Stenderup)
Scenaristas (-ai)Niklas Radstriomas (Niklas Rådström)
Janas Troelis
Agneta Ulfsater-Troel (Agneta Ulfsäter-Troell)
KompozitoriusMatis Bajus (Matti Bye)
VaidinaMarija Heiskanen
Mikaelis Persbrandtas
Jesperas Kristensenas
Metai2008
ŽanrasDrama
Trukmė131 min.
KalbaŠvedų, suomių
PlatintojasSandrew Metronome
Biudžetas7 mln. JAV dol.
IMDb įrašas

Amžinos akimirkos (šved. Maria Larssons eviga ögonblick, angl. Everlasting Moments) – 2008 m. švedų režisieriaus Jano Troelio drama pasakojanti apie laikus, kai atsirado fotografija.

Filmo premjera įvyko 2008 m. rugsėjo 5 d. Kanadoje, Toronto tarptautiniame kino festivalyje (Toronto Film Festival))[1].

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Po savaites, kai tėtis sutiko mamą, ji loterijoje laimėjo foto aparatą. Tėtis nusprendė, kad foto aparatas priklauso jam, nes jis užmokėjo už bilietą. Mama pasakė, jei jis nori to foto aparato, tai jis turės ją vesti. Taip jie susituokė... Maja Larson.

1907 m. Švedija. Daugiavaikė Marijos ir Zigfrido šeima. Savo nepasitenkinimą gyvenimu ir susierzinimą, grubus ir agresyvus Zigfridas, linkęs išlieti ant žmonos ir vaikų. Sunkus ir monotoniškas Marijos gyvenimas pasikeičia, kai pas ją atsiranda nedidelė paslaptis: kai ji netikėtai suranda seniai labdaringoje loterijoje išloštą foto aparatą.

Susidomėjusi fotografija ir išmokusi fotografuoti, Marija supranta, kad be begalinių namų ruošos darbų ir buities problemų egzistuoja ir kitas pasaulis. Jos nuotraukos ypatingos. Miestiečiai vis dažniau kreipiasi pas ją portretinei ar šeimyninei nuotraukai. Pasirodo, kad Marija Larson turi tikrą fotografo talentą! Bet iš karo sugrįžusiam vyrui toks žmonos pomėgis ne prie širdies...[2]

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

ir kt.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]