ZombiU

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ZombiU
Kūrėjas Ubisoft
Leidėjas Ubisoft
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data ŠA 2012 m. lapkričio 18 d.
EU 2012 m. lapkričio 30 d.
JP 2012 m. gruodžio 8 d.
Žanras (-ai) išlikimo siaubas
Režimas Vieno ir dviejų žaidėjų
Reitingai ESRB: M
PEGI: 18+
Platforma Nintendo Wii U, Xbox One,
PlayStation 4, Windows
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys
Oficiali žaidimo svetainė

ZombiU – 2012 m. kompiuterinis išlikimo siaubo žanro žaidimas, kurį sukūrė ir išleido Prancūzijos „Ubisoft“ kompanija išskirtinai „Nintendo Wii U“ konsolei. 2015 m. išleistos adaptacijoms kitoms žaidimų platformoms.

Metacritic.com suvestinės duomenimis, kritikai žaidimą įvertino 77 balų iš 100 vidurkiu.[1]

Leidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„ZombiU“ pavadinimu:

„Zombi“ pavadinimu:

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„ZombiU“ buvo sukurtas „Ubisoft“ Monpeljė studijos ir išleistas 2012 m. išskirtinai „Nintendo Wii U“ konsolei jos pasirodymo rinkoje metu. 2013 m. „Ubisoft“ prezidento žodžiais, žaidimas nebuvo pelningas ir jo tęsinio neplanuojama kurti.[2] Tinklalapio vgchartz.com vertinimu, „ZombiU“ buvo išplatintas apie 1 mln. kopijų tiražu.[3] 2015 m. žaidimas, su valdymo pakeitimais ir šiek tiek geresne grafika, buvo adaptuotas ir išleistas „Xbox One“, „PlayStation 4“ ir „Windows“ platformoms.

„ZombiU“ yra išlikimo siaubo žanro kompiuterinis žaidimas. Veiksmas vykdomas iš pirmojo asmens perspektyvos virtualioje 3D grafikos aplinkoje postapokaliptiniame Londone, kuriame pasklidusi infekcija pavertė daugelį žmonių zombiais. Žaidėjas pradeda valdyti atsitiktinai generuotą veikėją, kuris, kovodamas su miestą apnikusiais zombiais, turi išsivaduoti iš Londono. Veikėjui per radiją balsu padeda patarėjas, save vadinantis „The Prepper“, kuris nurodo misijas ir atskleidžia kai kurias siužeto detales. Veiksmas daugiausiai vyksta tamsioje apleistų namų vidaus aplinkoje ar naktį miesto gatvėse herojui pasišviečiant žibintuvėliu. Žaidimo eigoje randami nauji ginklai, pasitobulinami veikėjo gebėjimai, atnaujinami žemėlapiai ir pan. Zombiai puola rankomis ir bandydami įkasti. Paprastai veikėjui žūti pakanka tik vieno stipraus zombio įkandimo.

Vieno žaidėjo režimai:

  • Normalus. Žaidimo eigoje žuvus veikėjui, žaidėjas įgauna galimybę pradėti valdyti naują atsitiktinai generuotą veikėją bei tęsti misijas, bet praranda visus gebėjimus ir inventorių, kuriuos turėjo buvusysis. Inventorių galima susigrąžinti žaidimo eigoje radus ir nužudžius buvusį veikėją, kuris tapo zombiu.
  • Išgyvenimo (Survival). Nors vieną kartą žuvus veikėjui, žaidimas pradedamas visiškai iš naujo.

Dviejų žaidėjų režimas:

  • Zombių karalius (King of the Zombies). Naudojant skirtingus „Nintendo Wii U“ valdymo pultelius du žaidėjai gali žaisti scenarijumi, kuriame vienas žaidėjas, valdantis herojų, bando užvaldyti vėliavą, o kitas veikėjas, valdydamas zombius, bando jam sutrukdyti.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „metacritic.com“. Nuoroda tikrinta 2015 m. lapkričio 18 d..
  2. „ZombiU Wasn't Profitable, No Sequel Planned“. IGN. 2013-07-08. Suarchyvuota iš originalo 2015-12-27. Nuoroda tikrinta 2016-09-08.
  3. vgchartz.com

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]