Vice City

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Vice City žaidime Grand Theft Auto: Vice City Stories

Vice City (liet. Ydų miestas) - fiktyvus miestas naudotas Rockstar Games žaidimų serijoje Grand Theft Auto. Miestas yra virtualusis Majamio prototipas. Buvo sukurtos dvi skirtingos miesto versijos nuo serijos pasirodymo 1998 metais:

Grand Theft Auto[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vice City pirmą kartą buvo pristatytas žaidime Grand Theft Auto. Miesto geografija ir išdėstymas labai priminė Majamį. Žaidimą sudarė didelis uostas, bei dar mažas paplūdimys, kuris su žemynu jungėsi tiltais, taip pat buvo labai panaši Majamio augalija. Žaidime buvo dublikuojami skirtingi Majamio rajonai, kurie buvo vadinami panašiais į tikrovėje egzistuojančių rajonų pavadinimais.

Grand Theft Auto: Vice City / Vice City Stories[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vice City žaidime Grand Theft Auto: Vice City Stories

Antrą kartą Vice City pasirodė žaidimuose Grand Theft Auto: Vice City ir Grand Theft Auto: Vice City Stories. Miestas buvo visiškai nepanašus į savo pirmtaką. Šiame mieste dažnai vyko gaujų susišaudymai, narkotikų importas ir eksportas, žmogžudystės ir bankų apiplėšimai. Žmonės Vice City atsipalaidavę, nes tai kurortas, bet policija griežtesnė negu Liberty City, ji pradėjo gaudyti net už menkiausią nusižengimą. Dar žinoma, kad Vice City koncertavo įžymus Genesis vokalistas ir būgnininkas Phil Collins ir dar susikūrė daug muzikinių grupių. Vice City gyvena daug turtuolių Starfish saloje, taip pat yra daug smulkių nusikaltėlių Little Havana rajone ir baikerių Downtown'e.

Žemėlapiai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Grand Theft Auto miesto Vice City žemėlapis
Grand Theft Auto: Vice City / Vice City Stories žemėlapis