Naudotojo aptarimas:Dimtryy

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Naudotojo aptarimas:Dimtryy

Sveika(s), atvykęs (-usi) į Vikipediją !

Gerai, kad įsijungei į vikibendruomenę.

Tikimės, kad sėkmingai dalyvausi projekte. Jei tai pirmas wiki principu paremtas projektas, kuriame dalyvauji, būtinai perskaityk įvadą į redagavimą. Jei esi dalyvavęs Vikipedijoje (kuria nors užsienio kalba), užsuk į Bendruomenės skyrelį. Čia rasi naudingų nuorodų, susitarimų, informacijos apie vikisričių projektus.

Taip pat peržiūrėk pagalbos puslapius.

Ką reikėtų žinoti:

  • Vikipedija yra bendruomeninis projektas, todėl jame labai svarbi tarpusavio pagalba ir sutarimas. Vikipedijos kūrimas grindžiamas enciklopedijos prinicipais, tolesnis tobulinimas - žinių naujumu, išsamumu. Esant prieštaravimams - daugiašaliais kompromisais. Tad nenustebk, jei kas nors kritikuos Tavo darbą. Atsižvelk į dalykiškas pastabas.
  • Kilus neaiškumams, tame pačiame diskusijų puslapyje parašyk savo atsakymą ar užduok klausimus.
  • Taip pat nepamiršk pasirašyti po kiekvieno savo įrašo aptarimų puslapiuose (pasirašoma gale prirašant tris ar keturis tildės ženklus (~~~~)
  • Jei pastebi, kad Tavo pakeitimai iš esmės perdaryti, neskubėk jų atstatinėti - parašyk savo argumentus aptarimų puslapyje.
  • Redaguodamas straipsnį, naudokis redagavimo funkcija "Kaip atrodys" - taip išvengsi bereikalingų taisymų.
  • Besidarbuodamas Vikipedijoje, nepamiršk, kad gali susikurti asmeninį naudotojo puslapį. Jame gali laisvai reikšti savo mintis - kurti, rašyti, filosofuoti, kadangi jam netaikomi enciklopedijos reikalavimai.
  • Jei manai, kad kuris nors Tavo straipsnis tiesiog idealus, nesivaržyk ir būtinai pasiūlyk jį atitinkamai įvertinti. Gal jis taps pavyzdiniu kitiems Vikipedijos nariams.
  • Labai prašome nekopijuoti autorinėmis teisėmis apsaugotų darbų (knygų, daugumos svetainių tekstų), neenciklopedinės informacijos (ištisų įstatymų, grožinės literatūros tekstų).
  • Jei kyla kokių nors klausimų, nesivaržydamas kreipkis į senbuvius, kurie visada pasirengę Tau padėti.

Sėkmės!
  knutux

Galima sukurti šabloną, kuriame būtų Ukranos džiųjų miestų sąrašas. Tada reiks mažiau rašyti visos lentelės teksto į straipsnį, o tik įmetant nuorodą į šabloną, tarkim pavadinimą - {{Ukrainos miestai}}. --Atlantas 17:22, 11 Gegužės 2006 (EEST)

Štai sukūriau šabloną: į str. užtenka įdėti {{Ukrainos miestai}} ir matysis lentelė. --Atlantas 17:26, 11 Gegužės 2006 (EEST)

Labai aciu!!!

Nėra žinoma jūsų įkeltos nuotraukos ar paveikslėlio Vaizdas:Front.jpg šaltiniai ir/arba naudojimo sąlygos. Prašome papildyti trūkstamą informaciją iliustracijos puslapyje (jei tai jūsų daryta nuotrauka ar paveikslėlis ir sutinkate, kad jūsų darbas būtų naudojamas GFDL sąlygomis, tiesiog įrašykite {{GFDL-self}}). Jei kyla neaiškumų ar klausimų, tiesiog įrašykite klausimą šiame puslapyje. knutux 09:57, 13 Liepos 2006 (EEST)

Тернопіль[redaguoti vikitekstą]

Вітаю, Dimtryy. Маю деякі зауваження щодо написаної Вами статті про Тернопіль. По-перше, є новіші дані щодо населення міста - воно становить 245 тисяч на 2004 рік, за іншими даними 224 тисячі. По-друге, місто засновано 1540 року, не 1286. Існує легенда про те, що на місці сучасного Тернополя у 13 столітті існувало поселення Топільче або Сопільче (докладніше про історію можна почитати у uk:Історія Тернополя. 1241 року це поселення було зруйновано. Тернопіль був заснований Яном Амором Тарнавським. Варто також було вказати географічні координгати. Вони є у статті про Тернопіль українською мовою. Отже, раджу вам повиправляти ці неточності, а також запрошую приєднатися до спільноти Української Вікіпедії, 20 найбільшої Вікіпедії світу, найбільшої україномовної енциклопедії за всю історію української наукової літератури! З Йорданом Вас! --Tomahiv 12:20, 2008 sausio 19 (EET)

Sveikas. Mačiau pasiūlei Voluinės sritis į pavyzdinius. Straipsnis neblogas, bet iki pavyzdinio jam dar kol kas toloka. Būtinai reiktų praplėsti istorijos, geografijos, gyventojų sritis. Kadangi supranti ukrainietiškai galėtum išversti iš ukr. wikipedijos kur yra nemažai info, manau praverstų sovietinių enc. info (ypač geografijos srityje). Be to, reiktų, kad būtų kuo mažiau raudonų nuorodų (geriausia išvis nebūtų). Todėl siūlau kol kas atsiimti pasiūlymą skelbti pavyzdiniu, dar papildyti ir straipsnį ir užpildyti susijusias nuorodas, tuomet manau wikibendruomenė tikrai pabalsuos už :) * Hugo ¿díme? 19:35, 2008 vasario 29 (EET)

Na google earth ar bet kur kitur internete esančios nuotraukos yra apsaugotos autorinėm teisėm todėl iš ten kelti negalima. Šiek tiek nuotraukų yra Commons, manau pavyktų su jomis išsiversti. Sovietinės enc. straipsnį galima rasti čia. Dėl gyventojų pabandyk paieškoti paskutinio Ukrainos surašmo duomenų. Na ir reiktų bent sakinuku aprašyti visus srities miestus, kad tvarkingai būtų. Aš jei reiks galėsiu aprašyti upes ir ežerus. Bei rašydamas nepamiršk nurodyti šaltinių :) Sėkmės, * Hugo ¿díme? 20:09, 2008 vasario 29 (EET)

Gerai, rytoj dar pabandysiu papildyt ir patvarkyt tas straipsnį:)* Hugo ¿díme? 23:49, 2008 vasario 29 (EET)

Labas. Šauniai padirbėjai pildydamas nuorodas. Va radau svetainę kurioje apstu informacijos, dar iš jos reiktų pabandyti paversti www.voladm.gov.ua. * Hugo ¿díme? 22:45, 2008 kovo 1 (EET)

Kai kurie naudotojai išvis siūlė iškelti istoriją prie Voluinės regiono, o aprašyti tik istoriją po srities sudarymo. Tai dabar net nežinau, iškėlus istoriją nekas teliks. Na bet tas sąrašas išties gal nebūtinas, jei nelabai tikslus. * Hugo ¿díme? 18:45, 2008 kovo 2 (EET)

Sveikas. Na ten labai jau sudėtingas šablonas, pabandžiau pritaikyti Naudotojas:Hugo.arg/Bandymas tai būtent tas žemėlapis su koordinatėm ir nesigauna. Kai bus User:Knutux jo pasiteirausiu kaip sukurti tą šabloną, nes jis tuos lietuviškus darė. * Hugo ¿díme? 16:02, 2008 kovo 25 (EET)

sveikas, gal prisidetumt tvarkant sporto portala, nes ten gavosi labai netvarkingai, nezinau kaip teksta ir paveiksleli reikia perkelti į desine puse. Pegasas 18:45, 2008 gegužės 24 (EET)

Dėl straipsnių apie Ukrainos kelius[redaguoti vikitekstą]

Pasižiūrėjus, gal straipsniai apie Ukrainos kelius (tarkim, Autostrada M05 (Ukraina)) atrodytų gražiau be visų tų spalvų tekste ir šablone? Nes dabar truputį blaško dėmesį... --Martynas Patasius 21:46, 2008 birželio 16 (EEST)

Labas. Gal galiu paklausti, kam skirtas straipsnio Padniestrė dublikatas Naudotojas:Dimtryy/padniestrė? Siggis 18:36, 2008 birželio 28 (EEST)

Jei yra galimybių ir noro, prašome skubiai balsuoti už šios Savaitės iniciatyvą ir taip nuspręsti, kuri tema verta Savaitės iniciatyvos vardo.
Taip pat galite pasiūlyti savo Savaitės iniciatyvos pasiūlymą ir taip prisidėti prie šio Vikipedijos bendruomenės projekto.
--Pėstininkas apt. 16:00, 2008 lapkričio 15 (EET)

Na, kiek galėjau, tiek padėjau :) * Hugo ¿díme? 22:02, 2008 gruodžio 21 (EET)

Koordinatės[redaguoti vikitekstą]

Sveiki. Į šios elektrinės straipsnį įdėjote vietovės koordinates, bet jos lygiai tokios pačios kaip ir šios elektrinės. Jei galite pataisykite.--Tocekas 19:03, 2008 gruodžio 23 (EET)

Taip iš tikrųjų, dėkui už pastabą. Beje dėkui už straipsnį:) --Dimtryy 19:58, 2008 gruodžio 23 (EET)
Ner už ką, tikiuosi ne paskutinis :)--Tocekas 20:21, 2008 gruodžio 23 (EET)

спасибі[redaguoti vikitekstą]

Ačiū už tortą :)) Su šventėmis, * Hugo ¿díme? 18:03, 2008 gruodžio 27 (EET)
Tave taip pat su šventėmis:) --Dimtryy 21:00, 2008 gruodžio 27 (EET)

Matau, kad parašėt daug straipsnių apie Ukrainos kelius. Dabar manau, kad reikia juos pervadinti. "Autostrada" yra nevartotinas terminas. Geriau naudoti "automagistralė" arba "greitkelis".--Pėstininkas apt. 19:27, 2008 gruodžio 27 (EET)

Tai okey jokių problemų --Dimtryy 21:02, 2008 gruodžio 27 (EET)

Dėkui už torčiuką. Labai skanus :)--Tocekas 23:13, 2008 gruodžio 27 (EET)

Miesto vieta žemėlapyje[redaguoti vikitekstą]

Sveiki. Kas čia negerai, kad įvedus miesto koordinates, jį pažymi už žemėlapio ribų? Čia kalbu apie Ščolkinę. Bet ir Jalta ne visai tiksliai pažymėta. --Tocekas 21:41, 2009 sausio 6 (EET)

Laba. Net neįsivaizduoju kas čia jam pasidarė. Taip daug maž iš akies nupiešiau, ankščiau lyg ir nepasitaikydavo, jei toliau streikuos reiks peržiūrėti žemėlapį. Dėkui už straipsnį:)--Dimtryy 00:09, 2009 sausio 7 (EET)


Labas. Gal vertėtų Ukrainos vikiprojekte sukurti kokią skiltį, kur būtų galima surašyti naujausius straipsnius apie Ukrainą? Pvz. aš kartais iš rusiškų enciklopedijų parašau kokį straipsnį, bet kadangi nežinau visų tų ukrainietiškų vietovardžių transkribcijų, tai palieku senovišku surusintu stiliumi. O jei būtų toks sąrašas galėtum reguliariai peržiūrėti, ir pakoreguoti.

P.S. Jei nesunku, pareikšk savo balsą čia :) http://lt.wikipedia.org/wiki/Vikipedija:Kandidatavimas_%C4%AF_administratorius#Pasi.C5.ABlymai_d.C4.97l_administratoriaus_teisi.C5.B3_at.C4.97mimo * Hugo ¿díme? 22:37, 2009 vasario 13 (EET)

Taip, būtų gerai jei pasisakytum.--Dirgela 22:50, 2009 vasario 13 (EET)
Tiesiog pareiškiau savo nuomonę į susiklosčiusią situaciją. Jokiais būdais nedrįstu kažko kaltinti ar ginti, tiesiog man atrodo šitaip.--Dimtryy 22:55, 2009 vasario 13 (EET)
Vykdomas balsavimas dėl administratoriaus statuso atėmimo naudotojui Dirgelai, remiantis įsisenėjusiu projekto bendruomeniškumo ir demokratijos principų nesilaikymu bei kt. pažeidimais.
Kviečiu išreikšti savo nuomonę (balsavimu ir/arba diskusija) dėl enciklopedijoje demonstruojamo anarchistinio elgesio. —Kellogg257 12:15, 2009 vasario 16 (EET)


dėl diagramų.[redaguoti vikitekstą]

Labas,

Pastebėjau, kad domina diagramos padarymas.

Kokio tipo ta diagrama turėtų būti?--Vpovilaitis apt. 19:49, 2009 kovo 19 (EET)

Sveikas. Štai maždaug pvz. kaip norėčiau padaryti. P.S. jeigu tai techniškai sunku, tai neverta vargintis, apseisiu ir be deagramų. Dėkui. --Dimtryy 15:07, 2009 kovo 20 (EET)
Deja jei to EasyTimeline priemonė atrodo neleidžia. Gaila. --Vpovilaitis apt. 17:58, 2009 kovo 20 (EET)


Stefanas Bandera[redaguoti vikitekstą]

Sveiki, kur gauti informacijos šiam straipsniui sukurti - Stefanas Bandera ? ačiū. Gamtininkas apt.15:52, 2009 gegužės 26 (EEST)

Kokia kalba išskyrus lietuvių jums būtų pieinamiausia? Anglų?:)--Dimtryy 15:54, 2009 gegužės 26 (EEST)

Būtų geriau :) Gamtininkas apt.15:55, 2009 gegužės 26 (EEST)

Na čia šis tas, pradžiai manau užteks Angliška vikipedija, [1], [2] :) --Dimtryy 16:00, 2009 gegužės 26 (EEST)

ačiū Gamtininkas apt.16:18, 2009 gegužės 26 (EEST)

Sukūriau šabloną Šablonas:Krymo suskirstymas, gal galėtumėte aptvarkyti? --Gamtininkas 14:57, 2009 birželio 9 (EEST)

Daug maž aptvarkiau(sulietuvinau pavadinimus daugiau ten nelabai yra ka tvarkyti):) --Dimtryy 15:26, 2009 birželio 9 (EEST)

Вибачте![redaguoti vikitekstą]

Вибачте! Будь ласка, допоможіть створити статтю на латвійський мову? Буду Вам дуже вдячний. Я автор статті українською, російською та англійською мовами Хотів створити статтю, а її видалили. Мені її переводили на латвійський мову Nikolajus Šmatko

Я так розумію що вам вже допомогли?:) --Dimtryy 17:11, 3 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]


Dėkoju už tortą.:)--Gamtininkas apt. 20:27, 3 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

   Kviečiame prisidėti prie naujai sukurtos Europos vikisrities.
Jei domitės tik kai kuriomis šalimis, bet nenorite kurti vikisrities - geriausias sprendimas bendra visos Europos vikisritis. Kurkite, pildykite straipsnius ir jūsų indėlis bus įvertintas.

Priduriu - kviečiu pildytis straipsnius apie Europos esančias NVS šalis. :) --Gamtininkas 16:53, 26 vasario 2011 (EET)[atsakyti]


Крушинка[redaguoti vikitekstą]

Доброго дня! Якщо Ваша ласка, перекладіть, будь ласка, статтю про моє село Крушинка литовською мовою. Дякую! ;-) --Nickispeaki (aptarimas) 23:21, 19 lapkričio 2013 (EET)[atsakyti]