Taobao

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Taobao
Originalus pavadinimas淘寶網
Formadukterinė įmonė
Pramonėelektroninė komercija
Įkurta2003 m.
HoldingasAlibaba Group
Tinklalapiswww.taobao.com

„Taobao“ (kin. 淘寶網) – internetinių aukcionų ir elektroninės prekybos bendrovė. Internetinė parduotuvė buvo įkurta 2003 m. „Alibaba Group“ koncerno ir yra orientuota į Kinijos vartotojų rinką.

Taobao.com vysto vartotojų vartotojams prekybiniais ryšiais grindžiamą verslo modelį. Iš esmės tai yra „eBay“ analogas, o apmokėjimas vyksta per kinišką „PayPal“ mokėjimų analogą „Alipay“. Nuo 2011 m. verslas buvo reorganizuotas, įsteigta mažmeninės ir didmeninės prekybos bendrovė „Tmall“, kurioje siūlomos gerai žinomų prekės ženklų kokybiškos prekės.

Taobao.com siūlo 800 mln. tiek naujų, tiek naudotų prekių asortimentą: rūbai, batai, kepurės, aksesuarai, buitinės technikos ir kitų plataus vartojimo prekių. Prekės gali būti parduodamos už fiksuotą, sutartą kainą arba per aukcionus. 2011 m. Taobao registruotų vartotojų skaičius pasiekė 370 milijonų.

Registracijos metu pakanka mobiliojo telefono numerio. Registracijos kodo pranešimas atsiunčiamas nurodytu telefono numeriu. Už prekes galima atsiskaityti „Visa“, „MasterCard“ kortelėmis, „Paypal“ ar „Alipay“ apmokėjimo sistemomis.