Taboo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Taboo
Biografija
Pilnas vardasJaime Luis Gómez
Dar žinomasTaboo Nawasha, Taboo
Gimė1975 m. liepos 14 d. (48 metai)
Los Andželas, Kalifornija, JAV
ŽanraiHiphopas,
Veiklareperis, šokėjas, prodiuseris
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1995–dabar
Įrašų kompanijaInterscope Records
Susijusi veiklaBlack Eyed Peas,
Svetainėblackeyedpeas.com/

Jaime Luis Gómez (geriau žinomas savo sceniniu slapyvardžiu Taboo Nawasha; g. 1975 m. liepos 14 d.) – amerikiečių hiphopo reperis, aktorius ir atlikėjas. Jis yra vienas iš grupės „The Black Eyed Peas“ narių.[1]

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Taboo yra meksikiečių ir Shoshone (indėnų genties) palikuonis.[2][3] Jis užaugo Rosemead, Kalifornijoje ir lankė ten „Muscatel vidurinę mokykl. Būdamas vaikas, Taboo svajojo tapti filantropu, o sulaukęs paauglystės susidomėjo muzika. 2008 m. liepos 12 d., dvi dienos prieš jo gimtadienį, Taboo vedė Jaymie Dizon Pasadenoje. will.i.am ir apl.de.ap vestuvėse buvo pabroliais.[4] 2009 m. liepos 19 d. pora susilaukė pirmagimio.[5] Kūdikiui buvo duotas Jaleno vardas.[6] Taboo jau turi vieną sūnų, Josh, kuris jau paauglys. Jis yra iš ankstesnių muzikanto santykių.[7]

Atlikėjas ruošiasi įkurti ne pelno siekiančią menų mokyklą savo gimtajame Rosemead miestelyje.

Muzikinė karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

The Black Eyed Peas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – The Black Eyed Peas.

1995 m. Taboo prisijungė prie grupės „Black Eyed Peas“. Grupės nariai apl.de.ap ir will.i.am anksčiau buvo grupėje „Atban Klann“, bet pakeitė grupės pavadinimą, kada pasirašė sutartį su kita įrašų kompanija. 2003 m. po Stacy Ferguson įstojimo į grupę, BEP pelnė tarptautinę sėkmę. Taboo žinomas dėl savo kung fu įkvėptų šokio judesių. Jis užsiiminėja džit kiun do ir turi ninjutsu juodą diržą.

Solo karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo 2008 m. Taboo dirba prie savo solinio debiutinio albumo pavadinimu „T.A.B.O.O“.[8] Taboo tikisi bendradarbiauti su Frankie J, E-40, Pitbull, ir Kumbia Kings. Shakira, Blu Cantrell ir Juanes, pasak gandų jau bendradarbiavo su juo prie solinio albumo.

Taboo taip pat yra parašęs dainų žodžius bei įrašęs kelis garso takelius tokiems filmams kaip „Coach Carter“, „Užsispyrusi blondinė“, „Kaip Haroldas ir Kumaras kaifą gaudė“ ir „Barbershop 2“.

Taboo koncertuoja su „Black Eyed Peas“ 2006 m.

Kiti bendradarbiavimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jis kartu su Ryan Key iš „Yellowcard“ yra įrašęs dainą „Gotta Get It Now“. Taip pat Taboo bendradarbiavo su reperiu David Rolas (daina „Morena“) ir reperiu Fudge Dog (daina „Get It“). 2007 m. Taboo bendradarbiavo su Juan Luis Guerra, jis yra dainos „La Llave de Mi Corazón“ remikso versijoje. Taboo taip pat yra sukūręs dainos „La Paga“ remiksą, kurią atlieka Juanes.

Vaidyba[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Taboo pirmasis vaidmuo buvo 2005 m. filme „Dirty“[9] su Wyclef Jean, kurs jis atliko Ramírez rolę. 2007 m. jis pasirodė nepriklausomame filme „Cosmic Radio“, kuriame taip pat vaidina Michael Madsen, Wes Studi, Irene Bedard, Daryl Hanna, Ricardo Chavira ir kt. Dėl savo kovų menų išmanymo Taboo buvo pakviestas filmuotis 2009 m. filme „Gatvių kovotojas: Chun-Li legenda“, kur atliko Vega vaidmenį[10] Taboo taip pat buvo MTV realybės šou „MTV’s Top Pop Group“ vienas iš teisėjų.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Black Eyed Peas diskografija.
2001 m. su „Black Eyed Peas“.

Studijiniai albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Rinkiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DVD[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Turai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Lietuviškas pavadinimas Originalus pavadinimas Vaidmuo
2005 Būk kietas Be Cool Save
Dirty Dirty Ramirez
2006 Instant Def Instant Def Zap
2007 Cosmic Radio Cosmic Radio Marcus
2009 Gatvių kovotojas: Chun-Li legenda Street Fighter: The Legend of Chun-Li Vega

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]