Svetimi (TV serialas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Žanraskriminalinė drama
Režisierius (-iai)Sigitas Račkys
VaidinaToma Vaškevičiūtė
Marius Mačiulis
Inga Norkutė
Evaldas Jaras
Rolandas Boravskis
Ramūnas Rudokas
Kristina Kazlauskaitė
Kilmės šalis Lietuva
Sezonų skaičius1
Serijų skaičius59
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Rolandas Skaisgirys
Trukmė35 minutės
Transliacija
Originalus kanalasTV3
Originalus laikotarpis2010 m. vasario 8 d. - 2010 m. gegužės 27 d.
Chronologija
AnksčiauNemylimi
VėliauPasmerkti

Svetimi – lietuviškas televizijos serialas, pasirodęs 2010 m. vasario 8 d. per TV3, sukurtas prodiuserių kompanijoje „Videometra“.

Tema[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tai Edvino Kalėdos populiariaus romano trilogijos antroji dalis. Ši daugiaserijinė kriminalinė drama – serialo „Nemylimi“ tęsinys, kuriame taip pat netrūksta ne tik naujų meilės trikampių ir teisybės paieškų istorijų, bet ir netikėto veiksmo. Čia vienų herojų audringi jausmai sproginės dėl netikėtų naujų pažinčių ir naujos meilės, kitų – dėl išlikimo ir net gyvybės. Seriale sukasi nusikalstamo pasaulio ypatumų bei meilės peripetijų verpetas.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Po ilgų kalėjimo metų Viktoras išeina į laisvę ir susiduria su žiauria realybe: jo buvusi žmona Asta verčiasi prostitucija, o dukra auga vaikų namuose. Zylė sulaikomas, kaip įtariamas žmogžudyste. Normantas yra vedęs Ingą, kad tik toji niekam neprasitartų, jog jis, kaip ir Zylė – įsivėlęs į sutenerio Žoros nužudymą. Živilė žino Normanto paslaptį ir iš meilės Normantui taikstosi su meilužės padėtimi.

Viktoras dingsta. Jam prireikia laiko pabūti vienam, kad rasti jėgų grįžti ten, kur yra nemylimas ir buvo ne kart išduotas. Normantas kaip tik gali padeda broliui stotis ant kojų. Stengiasi iš policijos išvaduoti ir Zylę. Tik Lorensas laikosi savos taktikos – kovoti ne su pasekmėmis, o su priežastimis. Griaudėja sprogimas, žūsta žmogus, snaiperis tyko savo aukos, bet pats papuola į spąstus – štai į šitokį neramų pasaulį grįžta Viktoras, turėdamas didžiulę viltį susigražinti iš vaikų namų savo dukrą. Asta žūtbūt stengiasi atgauti Viktoro pasitikėjimą, jo meilę, tačiau Viktorui sunku pamiršti praeitį. Nepadeda nė tai, kad jis, Asta ir Mildutė - vėl visi kartu. Viktoras įsimyli kitą. Asta daro viską, kad tik sugriautų Viktoro meilę.

Zylė paleidžiamas. Jis susidraugauja su Armaniu Lugers, profesionaliu žudiku, kurį Zylės tėvas siuntė pašalinti Makarą. Zylė dega noru surasti tėvo žudikus ir pasodinti į teisiamųjų suolą. Tačiau atsiradę daiktiniai įrodymai, paslaptingai dingsta, paskui save nusinešdami gyvybę.

Normantas labai bijo įkliūti policijai, todėl visai susipainioja tarp savo moterų: gudriosios Ingos ir jautriosios Živilės. Už tai jam tenka skaudžiai mokėti. Živilė jį palieka, tačiau Normantas negali su tuo susitaikyti. Zylė simpatizuoja Živilei, bet mano, kad ji skirta tik Normantui. Zylei į pagalbą dėl dingusio tėvo ateina žavi prokurorė Rugilė ir tarp jų ima megztis ne tik dalykiniai santykiai. Lorensas netenka savo brangiausių žmonių ir nieko nelaukdamas nori atkeršyti žudikams. Tačiau karas tik prasideda ir bus sunku atskirti, kas savas, o kas svetimas.

Viktoras grįžta į Vilnių. Jam prireikė laiko pabūti vienam, kad rasti jėgų grįžti ten, kur yra nemylimas ir buvo ne kart išduotas. Normantas kaip tik gali padeda broliui stotis ant kojų. Viktoras nori, kad dukra pripažintų jį kaip tėvą ir vis atlaidžiau ima žiūrėti į buvusios žmonos padarytas klaidas, mėgina suprasti Astą, kuri žūtbūt ima stengtis susigrąžinti Viktorą kaip mylimą tėvą ir vyrą. Tačiau praeities nuodėmės trukdo įsiplieksti meilei tokiai kokia jinai buvo.

Kūrybinė grupė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]