Super Metroid

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Super Metroid“ žaidimo eigoje tobulinamas Samus Aran (kairėje) kovos kostiumas ir lazerinis ginklas. Su naujomis savybėmis Samus gali pasiekti anksčiau neprieinamas planetos Zebes vietoves. Veiksmas daugiausiai vyksta Samus bėgant ir šokinėjant per platformas. Sėkmingai pabaigus žaidimą Samus parodoma be kovos kostiumo, tik su bikiniu. Žaidimo atmosferą kuria būdinga fantastiniams siaubo filmams muzika.

Super Metroid – 1994 m. fantastinis veiksmo ir nuotykių kompiuterinis žaidimas, kurį sukūrė „Nintendo“ ir išleido SNES žaidimų kompiuteriui.

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Super Metroid“ yra „Metroid“ žaidimų serijos trečiasis žaidimas, išleistas 1994 m. SNES žaidimų kompiuteriui. „Super Metroid“ buvo aukštai įvertintas kritikų. Pagal gamerankings.com − 95,5% vidurkiu ir antru geriausiai įvertintu SNES žaidimu.[1] Pagal IGN, įvertintas 3 geriausiu SNES žaidimu ir pavadintas „neabejotinai reikšmingiausiu“ 2D veiksmo ir nuotykių žaidimu.[2] „Super Metroid“ pardavimai vertinami apie 1,4 mln. vnt.[3] Dėl sąlyginai menkos komercinės sėkmės kita „Metroid“ serijos dalis „Metroid Prime“ buvo išleista tik 2002 m. Chronologiškai „Super Metroid“ tęsinys yra 2010 m. žaidimas „Metroid: Other M“. „Super Metroid“ galima žaisti naujesnėmis „Nintendo“ konsolėmis.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidime toliau tęsiama istorija po „Metroid 2: Return of Samus“ pabaigos: žaidėjo valdoma herojė Samus Aran, po visų pavojų galaktikai keliančių būtybių metroidų išnaikinimo planetoje SR388, atvyksta į galaktikos kosminę koloniją Ceres, į kurią pristato vienintelį išlikusį gyvą kūdikį metroidą, kuris palaikė Samus mama. Ceres tyrimų centro mokslininkai nustatė, kad kūdikio metroido energijos galios gali būti panaudotos taikiems tikslams civilizacijos naudai. Samus Aran išvyksta, tačiau nespėjus jai palikti kosminę koloniją supančio asteroidų žiedo, ją pasiekia pagalbos signalas iš Ceres stoties. Grįžusi Samus atranda koloniją, užgrobtą Kosmoso piratų, kurių lyderis Ridley pagrobia kūdikį metroidą. Samus Aran paseka Ridley į bazę Zebes planetoje, kur Kosmoso piratai tikisi panaudoti kūdikio metroido galias savo tikslams.

Mechanika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Super Metroid“ yra vieno žaidėjo žaidžiamas 2D grafikos platformerio tipo žaidimas. Jo metu valdoma herojė Samus Aran gali šaudyti aukštyn, žemyn, į priekį ir 45 laipsnių kampu. Ji ginkluota lazerio ginklu ir aklinai dėvi fantastinį kovos kostiumą-šarvus. Papildomai gali pasinaudoti raketomis, bombomis. Pro siaurus plyšius Samus gali pralysti transformavusi kovos kostiumą į rutulį. Žaidimo eigoje kovojama su Kosmoso piratais ir Zebes planetos pavojingais gyvūnais. Didelę dalį žaidimo sudaro ieškojimai būdų, kaip patekti į Zebes planetos paprastai neprieinamas vietas. Žaidime nėra tradicinių lygių, o erdvė labiau primena atvirojo pasaulio erdvę, t. y., į jau pabūvotas vietas įmanoma grįžti ir tęsti ieškojimus.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]