Star Fox Zero

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Star Fox Zero
Kūrėjas Nintendo
„PlatinumGames“
Leidėjas Nintendo
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data JP 2016 m. balandžio 21 d.
ŠA 2016 m. balandžio 22 d.
EU 2016 m. balandžio 23 d.
Žanras (-ai) Nuotykių šaudyklė
Režimas Vieno žaidėjo arba dviejų žaidėjų
Reitingai ESRB: E (visiems)
PEGI: 7
Platforma Nintendo Wii U
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Star Fox 64
Kitos dalys Star Fox
Oficiali svetainė

Star Fox Zero (jap. スターフォックス ゼロ = Sutā Fokkusu Zero) – 2016 m. šaudyklinis kompiuterinis žaidimas, sukurtas Japonijos „Nintendo“ kompanijos kartu su „PlatinumGames“ studija ir išleistas „Wii U“ konsolei.

Kritikai žaidimą įvertino 69 iš 100 balų vidurkiu pagal metacritic.com svetainės suvestinės duomenis.[1]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Star Fox Zero“ yra vieno arba dviejų žaidėjų žaidžiamas šaudyklinis žaidimas „Wii U “ konsolei, kuriame valdomi judantys šaudantys mechanizmai. Yra sudaryta galimybė žaisti žaidimą dviem žaidėjams: vienam valdant šaudyklinį įrenginį iš trečiojo asmens perspektyvos TV ekrano vaizde, kitam − šaudant iš pirmojo asmens perspektyvos ir matant vaizdą „Wii U“ valdiklio „GamePad“ miniekrane tarsi iš piloto kabinos. Vieno žaidėjo režime žaidėjas gali rinktis jam patogiausius žaidimo eigos būdus. Pavyzdžiui, žaidime lėktuvas skrenda viena kryptimi, tačiau su „GamePad“ valdikliu ir jo miniekrane pateikiamo vaizdo pagalba galima šaudyti įvairiomis kryptimis, įskaitant ir į tuos objektus, kurie gali būti nematomi pagrindiniame TV ekrane. Žaidimą galimą žaisti vien su „GamePad“ valdikliu ir vaizdu jo miniekrane.

„Star Fox Zero“ yra sukurtas 1997 m. žaidimo „Star Fox 64“ pagrindu. Kūrėjai „Nintendo“ vengė vadinti jį perdirbiniu ar adaptacija ir tikino, kad nors žaidime yra tie patys veikėjai, lankomos kai kurios tos pačios vietovės ir iš esmės vystomas tas pats siužetas, tačiau dėl daugelio naujovių „Star Fox Zero“ žaidžiamas kaip visiškai naujas žaidimas, vykdant misijas galima pasirinkti alternatyvius lygių įveikimo kelius, skirtingai nuo linijinės „Star Fox 64“ eigos.

„Star Fox Zero“ veiksmas vyksta kosmose ir nežemiškose planetose. Žaidėjas valdo elitinio kovos būrio „Star Fox“ komandą, žvėrelių pavidalo veikėjus: lyderį Fox McLoud, pilotą Falco Lombardi, Peppy Hare, mechaniką Slippy Toad, kurie turi padėti Lylat sistemos planetoms kovoje su piktavaliu mokslininku Andross.

„Star Fox Zero“ žaidimo veiksmas gali būti vykdomas naudojant du ekranus vienu metu

Žaidime valdomi šaudykliniai įrenginiai:

  • lėktuvas Airwing, kuris gali transformuotis į bėgantį pagrindu šaudyklinį įrenginį Walker;
  • savaeigę haubicą ar tanką primenantis įrenginys Landmaster, skirtas kovoms atvirose erdvėse planetų paviršiuje ir trumpam galintis transformuoti į sunkiasvorį lėktuvą Gravmaster;
  • kovinį sraigtasparnį primenantis įrenginys Gyrowing, kuris patogus vykdyti misijas ankštose erdvėse, tačiau yra lėtas. Gali naudoti robotus analizei, trofėjų rinkimui.

Žaidimo veiksmas daugiausiai vykdomas su Airwing lėktuvu.

Žaidimas suderintas su „Nintendo“ platinamomis amiibo Fox McLoud ir Falco Lombardi žaislų figūrėlėmis su NFC funkcija. Su jomis pasiekiamos naujos žaidimo lėktuvo ir režimo modifikacijos. Pavyzdžiui, su Fox McLoud figūrėle žaidimo lėktuvas Airwing modifikuojamas į 1993 m. NES žaidimo „Star Fox“ lėktuvo poligoninį modelį, grojamas 1993 m. žaidimo takelis, naudojami tų laikų sprogimų vaizdo efektai. Kartu su „Star Fox Zero“ žaidimu nemokamai platinama licencija internetu atsisiunčiamam gynybiniam šaudykliniam „Star Fox Guard“ žaidimui.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]