Star Fox

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Star Fox“ serijos šaudykliniuose žaidimuose daugiausiai kovojama valdant lėktuvą kosmoso erdvėje arba nežemiškų futuristinių planetų aplinkoje. Žaidimuose yra sekcijų, kai kovose planetų paviršiuje galima valdyti šaudyklinį įrenginį (kaip savaeigė haubica). Kovų metu pagrindinio herojaus Fox McCloud komados draugai arba priešininkai nuolat replikuoja į vykstantį veiksmą

Star Fox (jap. スターフォックス = Sutā Fokkusu, liet. „Žvaigždžių lapinas“) – kompiuterinių žaidimų serija, pradėta leisti 1993 m. Japonijos „Nintendo“ kompanijos.

Apie žaidimus[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Star Fox“ yra šaudyklinių kompiuterinių žaidimų serija išskirtinai „Nintendo“ žaidimų platformoms, išskyrus 2002 m. žaidimą „Star Fox Adventures“, kuris yra labiau tradicinio nuotykių žanro su ieškojimais ir galvosūkių sprendimais. Žaidimų istorija sukasi apie „Star Fox“ kovos komandos elitinį būrį, kuris nežemiškose planetose ir kosmose kovoja gelbėdamas planetas nuo piktavalio mokslininko, virtusio kosmoso pabaisa, vardu Andross.

Žaidimo veikėjai vaizduojami animacinių žvėrelių pavidalais. Žaidėjas valdo „Star Fox“ būrio lyderį Fox McCloud ir jo valdomas šaudykles (lėktuvą, tanką, raketsvaidį). Žaidimų veikėjai:

  • Fox McCloud − lapės pavidalo „Star Fox“ komandos lyderis.
  • Falco Lombardi − vanago pavidalo „Star Fox“ komandos pilotas;
  • Slippy Toad − varlės pavidalo „Star Fox“ komandos mechanikas;
  • Peppy Hare − triušio pavidalo „Star Fox“ komandos vyriausias narys, patarėjas;
  • Krystal − mėlynos lapės pavidalo „Star Fox“ komandos narė, pakeitusi Peppy žaidime „Star Fox Assault“.

„Star Fox“ serijos priešistorėje būriui vadovavo Fox McLoud tėvas, kuris žuvo misijos metu, o buvęs komandos narys Pigma (kiaulės pavidalo veikėjas) perbėgo į konkuruojančią ir Andross padedančią „Star Wolf“ komandą, vadovaujamą vilko pavidalo veikėjo Wolf O'Donnell.

2002 m. žaidimas „Star Fox Adventures“, kurį sukūrė „Rare“ kompanija, yra išimtis serijoje. Jame Fox McCloud daugiau laiko pėsčiomis ieško išėjimų, sprendžia galvosūkius kaip tradiciniame nuotykių žanro žaidime, nors yra išlaikytos serijai būdingos kelionės tarp planetų ir šaudyklinio žaidimo sekcijos, bei paskutinė kova su žaidimų „bosu“ Andross.

Žaidimų serija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinių žaidimų serija:

Eil.
Nr.
Pavadinimas Išleidimo
metai
Platforma Išplatintų kopijų
skaičius,
mln. vnt[1]
1 Star Fox 1993 SNES 2,99
2 Star Fox 64 1997 Nintendo 64 4,03
3 Star Fox Adventures 2002 GameCube 1,87
4 Star Fox Assault 2005 GameCube 1,08
5 Star Fox Command 2006 Nintendo DS 0,53
6 Star Fox 64 3D
1997 m. žaidimo perdirbinys
2011 Nintendo 3DS 0,86
7 Star Fox Zero
„Star Fox Guard“
2016 Nintendo Wii U -

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]