Reabilitacija: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
S Atmestas 85.206.5.154 pakeitimas, grąžinta ankstesnė versija (Legobot keitimas)
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 2: Eilutė 2:


Taikoma gydymo priemonė priklauso nuo sutrikimo ir gali būti psichologinio, psichiatrinio, farmakologinio arba fiziologinio tipo. [[Psichoterapija]], [[kineziterapija]], [[ergoterapija]] yra kelios iš taikomųjų gydymo priemonių.
Taikoma gydymo priemonė priklauso nuo sutrikimo ir gali būti psichologinio, psichiatrinio, farmakologinio arba fiziologinio tipo. [[Psichoterapija]], [[kineziterapija]], [[ergoterapija]] yra kelios iš taikomųjų gydymo priemonių.

== Reabilitacija Lietuvoje ==
Švari ir natūralumą išsaugojusi Lietuvos gamta – puiki vieta reabilitacijai. Palankus šalies [[klimatas]], beveik gėlas jūros vanduo, trykštantys mineralinio vandens šaltiniai, miškai ir pušynai – visa tai skirta norintiems fiziškai ar emociškai atsigauti, puikiai pailsėti. Lietuvos vietovės jau seniai žinomos ir pripažįstamos kaip tinkamos gydymuisi bei jėgų atstatymui. Šalyje yra keturi kurortai: iš kurių du yra įsikūrę prie mineralinių vandens telkinių, kiti du prie jūros, bei keturios kurortinės teritorijos: [[Ignalina]], [[Anykščiai]], [[Zarasai]] bei [[Trakai]].

=== Birštonas ===
Tarp Nemuno vingių įsikūręs nedidelis jaukus Lietuvos miestas [[Birštonas]] plačiai pripažintas balneologinis kurortas. Čia siūlomos įvairios gydymo, sveikatos stiprinimo, emocinio susitelkimo programos. Birštone džiaugsitės atgavę dvasinę pusiausvyrą, ramybę ir gerą nuotaiką. Per miestą tekantis miškų apsuptas Nemunas šiam kraštui dovanojo įspūdingą peizažą, todėl Birštone ilsėsis ir kūnas, ir siela.

=== Druskininkai ===
Lietuvos pietuose esantis [[Druskininkai| Druskininkų]] kurortas nuo seno garsėja sanatorinio gydymo tradicijomis ir nuostabia gamta. Nedideli temperatūros svyravimai, švelnus klimatas, švarus oras, pušynų masyvai sukuria poilsiui idealiai tinkančią erdvę. Na, o čia trykštantys mineralinių vandenų šaltiniai padeda atgauti jėgas, gydo įvairiausias ligas. Be to, čia itin populiarus gydymas purvu – durpinis purvas tinka procedūroms, pasižyminčioms šiluminiu, mechaniniu ir cheminiu poveikiu.

=== Pajūrys ===
[[Neringa]] – išskirtinė poilsio vieta su unikalia gamta ir savita kultūra, tad neveltui yra vienas populiariausių kurortų Lietuvoje. Jis – puiki vieta širdies ir kraujagyslių sistemos ligų gydymui.
Pajūryje išsiskiria ir [[Palanga]] – dar vienas sveikatingumą skatinantis Lietuvos kurortas. Čia poilsiautojus traukia noras atitrūkti nuo kasdieniškos urbanizuotos aplinkos ir pasisemti jėgų iš natūralių sveikatos šaltinių – saulės spindulių, gaivinančio jūros vandens bei švaraus ir gaivaus pajūrio bei pušynų oro. Kurorto saulės vonios suaktyvina medžiagų apykaitą, gerina savijautą, kelia nuotaiką. Maudymasis jūroje yra puikus būdas grūdinti organizmą, o šiltas ir sausas pušynų oras – geriausia priemonė kvėpavimo takų ligoms gydyti.

=== Anykščiai ===
[[Anykščiai|Anykščių]] šilelio pušys tarsi stebuklingai lengvina kvėpavimą, gerina kraujotakos sistemą, o lapuočiai raminamai veikia centrinę nervų sistemą. Anykščiuose teikiamų reabilitacinių ir gydomųjų paslaugų spektras labai platus – tai sveikatą stiprinančios, grąžinamosios, ambulatorinės, organizmo imunitetą palaikančios procedūros. Čia atvykę pasimėgaukite masažų malonumais, tikromis lietuviškomis pirtimis, galite užsisakyti kosmetines ar valomąsias veido priežiūros paslaugas.
<ref>http://www.lithuania.travel/lt/objektai/reabilitacija/491</ref>


{{Med-stub}}
{{Med-stub}}

11:54, 12 lapkričio 2014 versija

Reabilitacija (angl. rehabilitation) dažniausiai naudojama kalbant apie ligonio reabilitacija, darbingumo atgavimą, gydymą po avarijų ar traumų.

Taikoma gydymo priemonė priklauso nuo sutrikimo ir gali būti psichologinio, psichiatrinio, farmakologinio arba fiziologinio tipo. Psichoterapija, kineziterapija, ergoterapija yra kelios iš taikomųjų gydymo priemonių.

Reabilitacija Lietuvoje

Švari ir natūralumą išsaugojusi Lietuvos gamta – puiki vieta reabilitacijai. Palankus šalies klimatas, beveik gėlas jūros vanduo, trykštantys mineralinio vandens šaltiniai, miškai ir pušynai – visa tai skirta norintiems fiziškai ar emociškai atsigauti, puikiai pailsėti. Lietuvos vietovės jau seniai žinomos ir pripažįstamos kaip tinkamos gydymuisi bei jėgų atstatymui. Šalyje yra keturi kurortai: iš kurių du yra įsikūrę prie mineralinių vandens telkinių, kiti du prie jūros, bei keturios kurortinės teritorijos: Ignalina, Anykščiai, Zarasai bei Trakai.

Birštonas

Tarp Nemuno vingių įsikūręs nedidelis jaukus Lietuvos miestas Birštonas plačiai pripažintas balneologinis kurortas. Čia siūlomos įvairios gydymo, sveikatos stiprinimo, emocinio susitelkimo programos. Birštone džiaugsitės atgavę dvasinę pusiausvyrą, ramybę ir gerą nuotaiką. Per miestą tekantis miškų apsuptas Nemunas šiam kraštui dovanojo įspūdingą peizažą, todėl Birštone ilsėsis ir kūnas, ir siela.

Druskininkai

Lietuvos pietuose esantis Druskininkų kurortas nuo seno garsėja sanatorinio gydymo tradicijomis ir nuostabia gamta. Nedideli temperatūros svyravimai, švelnus klimatas, švarus oras, pušynų masyvai sukuria poilsiui idealiai tinkančią erdvę. Na, o čia trykštantys mineralinių vandenų šaltiniai padeda atgauti jėgas, gydo įvairiausias ligas. Be to, čia itin populiarus gydymas purvu – durpinis purvas tinka procedūroms, pasižyminčioms šiluminiu, mechaniniu ir cheminiu poveikiu.

Pajūrys

Neringa – išskirtinė poilsio vieta su unikalia gamta ir savita kultūra, tad neveltui yra vienas populiariausių kurortų Lietuvoje. Jis – puiki vieta širdies ir kraujagyslių sistemos ligų gydymui. Pajūryje išsiskiria ir Palanga – dar vienas sveikatingumą skatinantis Lietuvos kurortas. Čia poilsiautojus traukia noras atitrūkti nuo kasdieniškos urbanizuotos aplinkos ir pasisemti jėgų iš natūralių sveikatos šaltinių – saulės spindulių, gaivinančio jūros vandens bei švaraus ir gaivaus pajūrio bei pušynų oro. Kurorto saulės vonios suaktyvina medžiagų apykaitą, gerina savijautą, kelia nuotaiką. Maudymasis jūroje yra puikus būdas grūdinti organizmą, o šiltas ir sausas pušynų oras – geriausia priemonė kvėpavimo takų ligoms gydyti.

Anykščiai

Anykščių šilelio pušys tarsi stebuklingai lengvina kvėpavimą, gerina kraujotakos sistemą, o lapuočiai raminamai veikia centrinę nervų sistemą. Anykščiuose teikiamų reabilitacinių ir gydomųjų paslaugų spektras labai platus – tai sveikatą stiprinančios, grąžinamosios, ambulatorinės, organizmo imunitetą palaikančios procedūros. Čia atvykę pasimėgaukite masažų malonumais, tikromis lietuviškomis pirtimis, galite užsisakyti kosmetines ar valomąsias veido priežiūros paslaugas. [1]

  1. http://www.lithuania.travel/lt/objektai/reabilitacija/491