Naudotojo aptarimas:Lazdynas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
VP-bot (aptarimas | indėlis)
S Sutrumpinimo Vilniaus raj panaikinimas
Tomasz (aptarimas | indėlis)
→‎Lietuvos valstiečių liaudininkų partija: Fridrichas Martynas Mačiulis
Eilutė 124: Eilutė 124:


...padariau nuorodą „[[Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga]]“; db abejoju dėl tikslumo. Jei galit, pažiūrėkit, ar čia tas pats. --[[Naudotojas:Brox|Brox]] 15:31, 2009 liepos 4 (EEST)
...padariau nuorodą „[[Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga]]“; db abejoju dėl tikslumo. Jei galit, pažiūrėkit, ar čia tas pats. --[[Naudotojas:Brox|Brox]] 15:31, 2009 liepos 4 (EEST)

== [[pl:Fridrichas Martynas Mačiulis]] ==

Laba diena. Some months ago I have asked You about Fridrichas Martynas Mačiulis, Lithuanian Member of Reichstag for Memel-Heydekrug. I have managed to create an article on Polish Wiki basing on Reichstag archives. If You know something more (for example the date of death) feel free to add it to this article. Best regards, [[Naudotojas:Tomasz|Tomasz]] 18:40, 2009 liepos 20 (EEST)

18:40, 20 liepos 2009 versija

Archyvas2006 - Archyvas2007 - Archyvas2008

Dėl kategorojos "Lietuvos akademikai"

Kai kuriuos klausimus kiti naudotojai sprendžia vangiai, noriu pasitart klausimu dėl šios kategorijos su jumis. Mano mintis išdėstyta: Kategorijos aptarimas:Lietuvos akademikai. – Andrius // 17:37, 2009 sausio 2 (EET)

Redagavimo karas

Gerb. Lazdynai, tikrai nuoširdžiai gerbiu Jūsų darbą Vikipedijoje, tačiau kodėl keliate redagavimo karus? Dėl šios dienos keitimų nesuprantu Jūsų logikos. Visų pirma Vikipedijos taisyklės liepia rašyti kuo aiškesnius straipsnius. Čia ne popierinė enciklopedija, kad taupytųme vietą ir žertume tik faktų kratinius - juk to kaip tik siekiama išvengti. Jei bibliografija pateikiama kaip sąrašas, tai kam tada suplakti į krūvą dvi knygas, nors jos tos pačios serijos, bet skirtingų dalių? Tai tada straipsnyje Visuotinė lietuvių enciklopedija taip pat pasielkit su atskirom enciklopedijom, sukeldamas į vieną pastraipą. Antra - pavardžių naikinimas prie Lietuvos mokslo premijos - absurdas. Juk čia Vikipedija, paremta wiki principais, t.y. vaikščiojimas per nuorodas. Kam žmogui vargti ir atsidarinėti išorinę nuorodą (kuri yra tik šaltinis faktui patvirtinti) ir žiūrėti, kas dar gavo premiją, kai galima parašyti vietoj ir dargi su nuorodom į tų asmenų straipsnius! Vėlgi, redirectų naudojimas apsunkina serverių darbą labiau, negu tų kelių raidžių atsisakymas vietoj tiesioginio pavadinimo, bet tebūnie čia menkniekis. Labiau nesuprantu paaiškinimų iš skliaustų naikinimo. Juk pagal Vikipedijos str. kūrimo principus liepiama straipsnius rašyti suprantamai kuo didesniam skaitytojų ratui, taigi, toks sakinys "mokslų kandidato (dabar - mokslų daktaro)" turi būti ne naikinamas, kadangi tai paaiškinantis - nebe kiekvienas žino, kad tarybiniais laikais buvo vieni pavadinimai, po nepriklausomybės - kiti. Mažai tuo besidominčiam asmeniui "mokslų kandidatas" nieko nesako, tuo tarpu "daktaras" - jau žymiai aiškiau. – Andrius // 23:33, 2009 sausio 13 (EET) Anuliuosiu Jūsų anuliavimą ir grąžinsiu papildymus ir pataisymus. Prašau, nesipeškime daugiau dėl tokių niekų. Kaip minėjau, Vikipedija - ne faktų kratinys, o kuo rišlesnis ir aiškesnis pateikimas. Tikiuosi nekils daugiau tokių redagavimo karų? (šis gi ne pirmas...) – Andrius // 23:33, 2009 sausio 13 (EET)

Labas vakaras! I have just written an article in Polish Wikipedia concerning Antanas Barkauskas. I have some doubts about the functions which Mr Barkauskas hold 1963-1975 and 1975-1985. What was the difference in Lithuanian SRR (and USRR) between the post of Chief of the Presidium of the Highest Council and the post of the Chief of the Highest Council? Were that two different functions (I guess that the chief of the Taryba was some kind of the speaker of the Seimas and the chief of the Tarybas Presidium was president, but I'm not sure) or simply the name was changed after 1975? Tomasz 18:14, 2009 vasario 3 (EET)

Yes, it was different functions: Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas = speaker of the Seimas, but Aukščiausioji Taryba work 2 times/year; Prezidiumo pirmininkas as the chancelor of Seimas, President of state etc. But vith control from Moskow.--lazdynas 18:38, 2009 vasario 3 (EET)

Liuda Purėnienė – Vienožinskaitė

Labas vakaras. I have translated an article over Ms Liuda Purėnienė–Vienožinskaitė to the Polish Wikipedia. Though, I have some questions: firstly, about the sources of the article (Lietuvos Enciklopedija?). Secondly, about some facts from Ms Purėnienės biography: in which year she got the degree master of law (1917?). When she was in prison (I suppose in the period of stalinism: 1940-1956, but when exactly?). Kind regards, Tomasz 03:35, 2009 vasario 15 (EET)

See LIETUVOS ADVOKATŪRA 2007 m. Nr. 3 (24) Juozas Čivilis ADVOKATO PORTRETAS--lazdynas 08:38, 2009 vasario 15 (EET)

Kazimieras Tamašauskas

Sveiki. Gal turite kokios medžiagos apie Kazimierą Tamašauską, nes raudona nuoroda apie šį asmenį trokštamiausių straipsnių sąraše kabo gal jau metus, o internete kiek žiūrėjau apart paminėjimų kokiuose sąrašuose daugiau informacijos nėra. * Hugo ¿díme? 20:09, 2009 kovo 5 (EET)

Aš jau net nebevikizuoju jo pavardės, nes ir man bado akis raudona, bet apie jį nieko neturiu. Yra berods knygoje Lietuvos kariuomenės karininkai, bet jos neturiu. Teks laukti VLE 19 tomo--lazdynas 20:17, 2009 kovo 5 (EET)
Peržiūrėjau enciklopedijos LKK (1918-1940) 1-6 t. pateikiamus karininkų sąvadus. KT neradau. Vpovilaitis apt. 21:29, 2009 kovo 5 (EET)

Okupacija

Prašyčiau straipsniuose susilaikyti nuo tokių politiškai šališkų ir rusofobiškų terminų kaip „rusų okupacija“. Jeigu dar toks teiginys iš bėdos dar galėtų būti taikomas Rusijos imperijos laikams, tai Tarybų Lietuvos formavimosi laikotarpį reiktų vadinti sovietine okupacija arba sovietmečiu. Lietuvos teritoriją tuomet prisijungė TSRS, o ne RTFSR ir ne jokie rusai. * Hugo ¿díme? 14:28, 2009 kovo 8 (EET)

Žodis sovietinis yra žargonizmas, kuris netinka enciklopedijai. Na, bet dėl istorinės tiesos galima vadinti tarybine okupacija.--lazdynas 14:33, 2009 kovo 8 (EET)
"Tarybų Lietuvos formavimosi laikotarpis" ir yra okupacija (paskaitykite apibrėžimą). Pats terminas nei nėra šališkas, nei smerktinas. Tiesiog galingesnis politinis vienetas primeta savo valdžią ir valdo kitą jam ankščiau nepriklaususią teritoriją, nieko čia nėra ypatingo. Taip pat turbūt nėra jokia paslaptis, kad Tarybų sąjungoje dominavo rusai ... Todėl terminas nėra nei šališkas, nei neteisingas. Kaip pvz., dabar Nato ir JAV yra okupavusios Iraką, Afganistaną, rusai (Rusija) Gruzijos dvi teritorijas ir taip toliau, tai natūralus politinis-istorinis terminas.--Atlantas 16:40, 2009 kovo 8 (EET)

Lazaris Epšteinas

Laba diena. Do You have any sources for this article? Is it Lietuvos enciklopedija? Tomasz 10:43, 2009 kovo 11 (EET)

Labai ačiū! Tomasz 09:40, 2009 kovo 13 (EET)

Laba diena. Does he stay in any family relation to Emanuelis Zingeris or is it only name cooncidation? Tomasz 11:26, 2009 kovo 17 (EET)

Brothers--lazdynas 11:58, 2009 kovo 17 (EET)
Thank You! Tomasz 23:38, 2009 kovo 21 (EET)

Seinų valsčiaus kaimai

Dėkoju už teisingą pastabą. Pildyti šalia esančią lentelę vargu bau ar teisinga, mat nežinau pačio svarbiausio dalyko - gyventojų skaičiaus. Straipsniai po kropelyte bus papilduti maždaug per mėnesį. Jei tiek laukti neleidžia Wiki taisyklės - tada trinkite. --Pakajus 17:07, 2009 kovo 19 (EET)

Kartais pakanka įmesti pavadinimą į GOOGLE ir duoda visą info. Apie daugelį kaimų: koordinates, gyv. skaičių, atstumus iki kitų kaimų galima sužinoti Direktorijoje. Apie lietuviškus yra VLE. Beje ir lenkų bei anglų Vikipedijoje info pakanka.--lazdynas 17:26, 2009 kovo 19 (EET)
Bandysiu pasinaudoti. --Pakajus 18:40, 2009 kovo 19 (EET)

Labas vakaras. Was there any Polish newspaper in communist Lithuania called "Fronda wileńska" or was it rather pl:Prawda Wileńska? Tomasz 23:37, 2009 kovo 21 (EET)

Do You have any further information what she did after 1991? Is she still alive? Where does she live? In Minsk, Moscow? Sorry for so many questions... Tomasz 23:51, 2009 kovo 22 (EET)

She live in Minsk--lazdynas 10:40, 2009 kovo 23 (EET)

Labas, norėjau paklausti, ar yra kokia nors galimybė patalpinti į straipsnį K. Jokubyno nuotrauką, jei ji yra perfotografuota iš 1977 metų "Akiračių" (autorius net nebuvo nurodytas)? Ar įmanoma pritaikyti kokią nors licenziją? Kiek skaičiau, supratau, kad nelabai... Deiba

„Akiračiams“ galioja JAV teisė, jei spausdinta iki 1977 m. imtinai, galima dėti licenziją su šablonu PD-US-no notice, bet geriausia kelti į Commons tiesiai --lazdynas 10:21, 2009 balandžio 6 (EEST)

Boguslavas Eitminavičius

Hi. I see that you wrote an article about Steponas Eitminavičius. Maybe will be interesting for you that exists a stub in pl-wiki about Boguslavas Eitminavičius: pl:Bogusław Ejtminowicz. Bocianski 00:23, 2009 balandžio 9 (EEST)

Ačiū

Ačiū už ordiną. --Vpovilaitis apt. 07:19, 2009 balandžio 24 (EEST)

Dėl Kaliningrado miestų

Pastebėjau, kad pastaruoju metu aprašinėji Kaliningrado srities gyvenvietes. Gali pasinaudoti šablonu {{City/Kaliningrado miestas}} arba jo sinonimu {{City/RU-KGD}} Pvz.: Kaliningradas --Vpovilaitis apt. 22:09, 2009 balandžio 24 (EEST)

Skaičiau straipsnį, smalsu buvo, kas autorius ;-) pasirodo, ir teisės istorijos tematika rašote. Ačiū. Gal ateityje ir apie šiuolaikinę LRK (laikinąsias ir nuolatines Konsitutijas) bus g. šį bei tą išplėsti? --Brox 21:34, 2009 gegužės 4 (EEST)

Prisimenant žodžių trumpinimą, Vikipedijoje neseniai atradau įvairias abreviatiūras. Galbūt verta sukurti botą, kuris pakoreguotų įvairius straipsnius, atsisakant žodžių „Vokietij“, „Vilniaus raj“ (ir pan.)? (nors jie naudojami šimtuose straipsnių); „Vilniaus raj.“ (su tašku) gal ir būtų nieko, bet be taško tai nelabai :-) --Brox 10:58, 2009 gegužės 11 (EEST)

Tokios santrumpos (dauguma be taškų) yra praktiškai su visais rajonais, apskritimis, sritimis ir t.t., nes dėl lietuvių kalbos specifikos (linksniavimas, asmenavimas ir kt.) labai padidėtų straipsnių apimtis. Todėl pakanka nuorodai pažymėti tik žodžio šaknį arba nekaitomą dalį. Tašką, jeigu jo reikia, pakanka padėti už laužtinio skliausto.--lazdynas 11:51, 2009 gegužės 11 (EEST)

Giedrius Petružis

What were the sources you have used for writing that article? Tomasz

Autorinės teisės.

Norėjau paklausti, ar jūs esate tikras, kad tekstas, kuris neseniai buvo įdėtas į straipsnį Laurynas Gucevičius buvo autorystės teisių pažeidimas? Taip, jis nukopijuotas iš http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/22186.html, bet tame tinklapyje neradau jokio užsiminimo apie jokias teises. Žinoma, galbūt ten įdėtas tekstas ar jo dalys buvo sukurtos pažeidžiant kokias nors teises, bet jeigu jis buvo parašytas sąžiningai ir įdėtas į internetą be jokio užsiminimo apie teises, tai vis tiek negalima jo į vikipediją kopijuoti? Ieškojau apie tai informacijos bet neradau. Tas pats yra su straipsniu Apelsinija - radau, kad jo dalis paimta iš http://sodai.lietuvoje.com/Naranchilla.html Tai reikia ištrinti? --Tired time 23:49, 2009 birželio 1 (EEST)

Vikipedijoje laikomą tekstą turi būti galima platinti pagal GFDL licenciją. Jei tekstą kažkas sukūrė (na, iš dangaus jis paprastai nenukrenta), tai padarė gana neseniai, ir aiškiai nenurodė, kad leidžia jį platinti pagal šią licenciją, ar kitaip neišsižadėjo autorių teisių, tai toks tekstas beveik neabejotinai netinka Vikipedijai. Be to, toks tekstas dažniausiai būna parašytas netinkamu stiliumi. --Martynas Patasius 00:43, 2009 birželio 2 (EEST)
Tai kad „Darbą įkėlė Svečias“ lyg ir leistų galvoti, jog galioja GFDL, bet tik straipsniui esant toje svetainėje. Jeigu darbas cituojamas Vikipedijoje, jis turi turėti aiškų konkretų autorių, nes Vikipedijos straipsnių rašytojų 99 proc. patys yra anonimai. Apie Gucevičių yra daug mokslinių darbų, tad kiekvienas teiginys gali būti pagrįstas netgi spausdintais šaltiniais. Straipsnių be šaltinių pas mus jau tiek daug, kad, ko gero, teks pradėti jų valymą. Dar blogiau, kai straipsnių papildytojai beveik visiškai atmeta ankstesnes straipsnio versijas kartu su šaltiniais, sujaukia straipsnio struktūrą ir t.t. Be to, įkelto straipsnio stilius visiškai netiko Vikipedijai. --lazdynas 09:12, 2009 birželio 2 (EEST)
Aišku, ačiū už atsakymus --Tired time 13:41, 2009 birželio 2 (EEST)

Dėl administratoriaus teisių

Sveikas, norėčiau, kad išreikštum savo nuomonę dėl mano kandidatavimo į administratorius. Čia. --Povilasz 10:44, 2009 birželio 14 (EEST)

Kažkaip įtartinai sutampa jų biografijos, ar kartais tai nėra tie patys asmenys? Tiktai jei skirtinguose šaltiniuose skirtingai pavadinti? --Vpovilaitis apt. 13:59, 2009 birželio 17 (EEST)

taip pat, kažkas negerai su Jurgis Tiškevičius- jo tėvas Jonas Eustachijus Tiškevičius Logoiskis, bet Jonas Eustachijus Tiškevičius Logoiskis turi tėvą Jurgis Tiškevičius? kaip tai gali būti? --Vpovilaitis apt. 14:08, 2009 birželio 17 (EEST)
Kaip supratau abiejų jų tėvas yra Jurgis Tiškevičius Logoiskis. --Vpovilaitis apt. 14:17, 2009 birželio 17 (EEST)
  • tikrai kažkas negerai, nes pagal straipsnį taip išeina, kad jie abu vienas kitam yra tėvai. Snooker 14:21, 2009 birželio 17 (EEST)

susipainiojau

Atrodo patvarkiau, pagal geneologija jie abu Petras Tiškevičius Logoiskis ir Jonas Eustachijus Tiškevičius Logoiskis yra Jurgis Tiškevičius Logoiskis vaikai, o Jonas Eustachijus Tiškevičius Logoiskis turėjo vaiką Jurgis Tiškevičius. Ir kas įdomiausia jie abu Petras Tiškevičius Logoiskis ir Jonas Eustachijus Tiškevičius Logoiskis yra Jurgis Tiškevičius Logoiskis yra dvynukai, kurie mirė tais pačiais metais. Dėl to ir iškilo šis klausimas, dėl sutapimo. Atsiimu. --Vpovilaitis apt. 14:28, 2009 birželio 17 (EEST)
tiesa pačiuose straipsniuose buvo nuorodos kaip į tėvą Jurgis Tiškevičius. pataisiau.--Vpovilaitis apt. 14:29, 2009 birželio 17 (EEST)

Nukreikiamieji straipsniai

norėčiau išgirsti jūsų nuomonę dėl nukreipiamųjų straipsnių be galūnių (Vikipedijos aptarimas:Nukreipiamieji straipsniai)--Qwarc 21:21, 2009 birželio 21 (EEST)

Tik noriu atkreipti dėmesį, kad straipsnyje Petras Ciunis yra kažkokios redagavimo karo užuomazgos, anuliavo jūsų keitimą, nežinau kieno tiesa--Tired time 21:43, 2009 birželio 25 (EEST)

...padariau nuorodą „Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga“; db abejoju dėl tikslumo. Jei galit, pažiūrėkit, ar čia tas pats. --Brox 15:31, 2009 liepos 4 (EEST)

Laba diena. Some months ago I have asked You about Fridrichas Martynas Mačiulis, Lithuanian Member of Reichstag for Memel-Heydekrug. I have managed to create an article on Polish Wiki basing on Reichstag archives. If You know something more (for example the date of death) feel free to add it to this article. Best regards, Tomasz 18:40, 2009 liepos 20 (EEST)