Vikipedija:Lietuviškos temos: Skirtumas tarp puslapio versijų

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
"Tačiau nereikėtų šio ryšio pernelyg sureikšminti." (pataisymas pasiūlytas "Skype" kanale).
→‎Tarnybiniai puslapiai: "nekeliami neutralumo ir panašūs reikalavimai" -> "nekeliami tie patys reikalavimai, kaip straipsniams" (kad nesudarytų vaizdo, jog Pagrindinį puslapį galima rašyti šališkai).
Eilutė 17: Eilutė 17:
== Tarnybiniai puslapiai ==
== Tarnybiniai puslapiai ==


Tarnybiniams puslapiams ([[Vikipedija:Naudotojo puslapis|naudotojų puslapiams]], [[Vikipedija:Aptarimai|aptarimams]] ir pan.; iš dalies ir „[[Pagrindinis puslapis]]“) nekeliami neutralumo ir panašūs reikalavimai. Tad lietuviškos temos juose gali dominuoti.
Tarnybiniams puslapiams ([[Vikipedija:Naudotojo puslapis|naudotojų puslapiams]], [[Vikipedija:Aptarimai|aptarimams]] ir pan.; iš dalies ir „[[Pagrindinis puslapis]]“) nekeliami tie patys reikalavimai, kaip straipsniams. Tad lietuviškos temos juose gali dominuoti.

21:09, 12 rugpjūčio 2015 versija

   Čia pateiktas pasiūlymas oficialioms Vikipedijos taisyklėms ar tvarkai.
Prašome pasisakyti aptarimo puslapyje.

Natūralu, kad lietuviškos temos (Lietuva, lietuviai, lietuvių kalba) yra susiję su Lietuviška Vikipedija. Tačiau nereikėtų šio ryšio pernelyg sureikšminti.

Straipsnių kalba

Lietuviška Vikipedija rašoma lietuvių kalba.

Tai yra pagrindinis Lietuviškos Vikipedijos ryšys su lietuviškomis temomis.

Straipsnių turinys

Pabrėžtina, kad Lietuviška Vikipedija yra Vikipedija, rašoma lietuvių kalba, o ne Lietuvos Vikipedija. Dėl to lietuviškos temos nėra išimtis iš Vikipedija:Neutralus požiūris. Straipsniuose joms neturi būti skiriamas perdėtas dėmesys. Lygiai taip pat tokioms temoms neteiktinos papildomos išimtys iš Vikipedija:Reikšmingumas ar panašių taisyklių.

Kita vertus, jei yra galimybė parinkti pavyzdžius, iliustruojančius kažką bendro, pavyzdžiams, besisiejantiems su lietuviškomis temomis, teiktina pirmenybė.

Tarnybiniai puslapiai

Tarnybiniams puslapiams (naudotojų puslapiams, aptarimams ir pan.; iš dalies ir „Pagrindinis puslapis“) nekeliami tie patys reikalavimai, kaip straipsniams. Tad lietuviškos temos juose gali dominuoti.