Sąrašas:Draudžiami dopingo preparatai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

2016 m. sausio 1 d. atnaujintas WADA draudžiamų preparatų sąrašas draudė šiuos preparatus:[1]

Anaboliniai agentai
Peptidiniai hormonai ir augimo faktoriai
Beta-2 agonistai

Visi beta-2 agonistai, įskaitant visus optinius izomerus, yra draudžiami, išskyrus: įkvepiamąjį salbutamolį (ne daugiau kaip 1600 mikrogramų per 24 valandas), įkvepiamąjį formoterolį (ne daugiau kaip 54 mikrogramai per 24 valandas), įkvepiamąjį salmeterolį, kai jis vartojamas pagal gamintojo rekomenduojamą gydymo režimą.

Hormonai ir medžiagų apykaitos stimuliatoriai
Diuretikai ir maskuojamosios medžiagos

Draudžiami diuretikai ir maskuojamosios medžiagos, taip pat kitos panašios cheminės struktūros arba panašaus biologinio poveikio medžiagos, įskaitant, bet neapsiribojant: desmopresinas, probenecidas, plazmos tūrio didinimo priemones, glicerolis, intraveniniu būdu vartojamą albuminas, dekstranas, hidroksietilo krakmolas, manitolas, acetazolamidas, amiloridas, bumetanidas, kanrenonas, chlortalidonas, etakrino rūgštis, furazemidas, indapamidas, metolazonas, spironolaktonas, tiazidai, bendroflumetiazidas, chlortiazidas, hidrochlortiazidas, triamterenas, vaptanai, tolvaptanai.

Stimuliatoriai
Narkotikai
Kanabinoidai
Gliukokortikoidai

Visi gliukokortikoidai yra draudžiami, kai vartojami per burną, leidžiami į raumenis ar į veną arba įsisavinami per tiesiąją žarną.

Alkoholis

Draudžiamas aviacijos sporto, šaudymo iš lanko, automobilių sporto ir motorlaivių sporto atstovams.

Beta blokatoriai

Draudžiami šaudymo iš lanko, automobilių sporto, biliardo, smiginio, golfo, sportinio šaudymo, slidžių sporto, povandeninio sporto atstovams.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]