Pontem

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Pontem
FormaUždaroji akcinė bendrovė
Įkurta2013 m.
Centrinė būstinėUkmergės gatvė 126, LT-08100, Vilnius, Lietuva
Aptarnaujama teritorijaLietuva
Svarbiausi darbuotojaiIrmantas Norkus
Darbuotojų880
TinklalapisPontem.lt

PONTEM – didmeninės prekybos maisto produktais ir maitinimo paslaugų įmonė, veikianti nuo 1957 m. Pagrindinė bendrovės veikla yra maisto produktų tiekimas HoReCa sektoriui (viešbučiai, restoranai, kavinės), ir visos maitinimo paslaugos: ligonių maitinimas, darbuotojų maitinimas, mokinių maitinimas, pobūvių organizavimas ir aptarnavimas. Nuo 2008 m. kovo mėnesio PONTEM pradėjo teikti ir orlaivių keleivių maitinimo paslaugas.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1968 m. įkurta „Smulkaus urmo“ parduotuvė.

1976 m. parduotuvė persikėlė į specialiai pastatytas naujas patalpas Žvėryne, Ukmergės gatvė 126. Čia bendrovės biuras įsikūręs ir šiandien. Parduotuvė buvo įkurta siekiant aprūpinti maisto produktais vaikų darželius, ligonines, pionierių stovyklas ir kitas įstaigas bei organizacijas.

1990 m. pakeistas bendrovės statusas – „Smulkaus urmo“ parduotuvė įregistruota kaip valstybinė įmonė „Smulkus urmas“.

1992 m. po privatizavimo, įregistruota uždara akcinė bendrovė „Smulkus urmas“.

1996 m. bendrovė pradėjo plėtoti maitinimo paslaugų verslą. Pirmoji kavinė buvo įsteigta UAB „Smulkus urmas“ teritorijoje. Čia ji veikia ir šiandien. Jos pagrindiniai lankytojai, kaip ir kadaise, išliko bendrovės bei aplinkinių įstaigų darbuotojai.

2003 m. bendrovėje įdiegta kokybės vadybos sistema EN ISO 9001:2000. 2004 m. įmonė pradėjo teikti mokinių maitinimo paslaugą.

2008 m. bendrovė sukūrė ir pristatė rinkai maitinimo paslaugų prekinį ženklą „Myls“, kuris apjungė bendrovės teikiamas maitinimo paslaugas į vieną prekės ženklą.

2013 m. sausio 1 d. UAB „Smulkus urmas“ pakeitė pavadinimą į UAB „Pontem“.

Veiklos sritys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Keleivių maitinimas orlaiviuose – paslauga teikiama su „Myls aero“ prekės ženklu. Aptarnaujami reguliariųjų ir užsakomųjų skrydžių keleiviai bei lėktuvų įgulų nariai.
  • Darbuotojų maitinimas – paslauga teikiama verslo įmonių darbuotojams.
  • Maitinimo organizavimas, tiekiant pagamintą maistą iš įmonės gamybinės bazės.
  • Ligonių maitinimas – paslauga teikiama ligoninių pacientams, laikantis Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytų dietų ir kitų maitinimo paslaugos teikimą reglamentuojančių dokumentų reikalavimų.
  • Mokinių maitinimas – paslauga teikiama Lietuvos miestų bei rajonų savivaldybių užsakymu, dalyvaujant Lietuvos Respublikos Viešųjų pirkimų įstatymo reglamentuotame paslaugos teikimo konkurse.
  • Pobūvių organizavimas – paslauga teikiama įmonės kavinių patalpose arba kliento pageidaujamoje vietoje.
  • Didmeninė prekyba maisto produktais.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]