Old Trafordo stadionas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Old Trafford)
Old Trafford
Vieta Mančesteris, Anglija
Atidarytas 1910 m. vasario 19 d.
Savininkas Manchester United
Operatorius Manchester United
Paviršius Žolė
Architektas Archibald Leitch (1909 m.)
Talpa 75 957 sėdimos vietos
Lauko matmenys 105 × 68 metrai
Nuomininkai Manchester United (nuo 1910 m. – iki šių dienų

Old Trafford – futbolo stadionas Mančesteryje, Anglijoje. Talpina 75 957 žiūrovus. Jame namų rungtynes žaidžia Manchester United. Stadionas yra antras pagal dydį Anglijoje po Wembley, trečias pagal dydį Jungtinėje Karalystėje ir vienuoliktas Europoje.

Old Trafford stadione nuo 1910 m. žaidžia Manchester United, išskyrus 8 metus tarp 1941 ir 1949 m., kai per karą buvo apgriautas. Tuo metu klubas žaidė Maine Road stadione, kuriame savo namų varžybas žaidė kita miesto komanda – Manchester City.

Stadionas buvo ne kartą rekonstruojamas devintajame XX a. dešimtmetyje. Vietų skaičius buvo didinamas šiaurės, vakarų ir rytų tribūnose. Daugiausia žiūrovų susirinko 1939 m. į FA Taurės pusfinalį tarp Wolverhampton Wanderers ir Grimsby Town.

Stadionas dažnai naudotas kaip neutrali vieta FA Taurės pusfinaliams. Tuo metu, kai buvo statomas naujasis Wembley stadionas, Old Trafforde stadione keletą varžybų žaidė Anglijos rinktinė. Taip pat vyko 1966 m. FIFA pasaulio futbolo čempionato bei UEFA Euro 1996 varžybos. 2003 m. čia vyko UEFA Čempionų lygos finalas.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]