Naudotojos aptarimas:Pukuota bite

Page contents not supported in other languages.
Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sveika(s), atvykęs (-usi) į Vikipediją Pukuota bite!

If you do not understand Lithuanian, please refer to this page.      Wenn du kein Litauisch verstehst, lies bitte hier weiter.

Šaunu, kad įsijungei į vikibendruomenę. Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo. Jei pirmą kartą dalyvauji wiki principu paremtame projekte, pirmiausia rekomenduojame perskaityti įvadą į redagavimą ir pagalbos puslapius. Taip pat užsuk į Bendruomenės skyrelį, kur rasi naudingų nuorodų, susitarimų, informacijos apie vikisričių projektus. Jei kyla kokių nors klausimų, nesivaržydama(s) kreipkis į senbuvius, kurie visada pasirengę padėti. Pagalbos taip pat gali rasti naudodamasis papildomais bendravimo kanalais, kur labiau patyrę Vikipedijos naudotojai tau asmeniškai galės atsakyti į iškilusius klausimus.

Ką reikėtų žinoti:

  • Prašome susipažinti su Vikipedijos taisyklėmis;
  • Vikipedija rašoma remiantis patikimais šaltiniais. Enciklopedijos rašymas – tai visų pirma yra darbas su šaltiniais.
  • Vikipedija yra bendruomenės projektas, todėl jame labai svarbi tarpusavio pagalba ir sutarimas. Nenustebk, jei kas nors kritikuos Tavo darbą, atsižvelk į dalykiškas pastabas;
  • Kilus neaiškumams, straipsnio diskusijų puslapyje išsakyk savo argumentuotą nuomonę. Nepamiršk pasirašyti po ja: įrašyk gale 3-4 tildės ženklus ~~~~ arba redagavimo įrankių juostoje paspausk parašo ikoną ;
  • Redaguodama(s) straipsnį, naudokis redagavimo funkcija „Kaip atrodys“ – taip išvengsi bereikalingų taisymų. Pabandyti redagavimo galimybes gali tam skirtame puslapyje Smėlio dėžė arba asmeniniame juodraštyje;
  • Gali susikurti asmeninį naudotojo puslapį ir jame pateikti svarbiausias žinias apie save;
  • Gali naudoti papildomas priemones, skirtas registruotiems vartotojams.
  • Įkeldama(s) failus, vadovaukis Pagalba:Paveikslėliai nuorodomis.
  • Draudžiama kopijuoti:
    • be autoriaus sutikimo autorių teisėmis apsaugotus darbus (knygas, straipsnius, tekstus internete);
    • neenciklopedinę informaciją (reklaminius ar grožinės literatūros tekstus, įvairius sąrašus, ištisus įstatymus. Daugiau žr. Kas nėra Vikipedija).

Sėkmės!
  Bendruomenės atstovas


--Ooom 22:09, 1 Liepos 2006 (EEST)

Dėl termino prie vėliavų[redaguoti vikitekstą]

Dėl termino apie proporcijas, užklausiau čia -> Prašymai_komentuoti.arz 21:43, 18 Rugsėjo 2006 (EEST)

Prašome jūsų prisidėti čia. — exтaтe [ apt. ] 21:31, 21 Rugsėjo 2006 (EEST)

Turkmėnistanas --> Turkmėnija[redaguoti vikitekstą]

Pūkuota bite, su visa pagarba tavo autorystei: jeigu pritari minčiai, kad wiki reikėtų teikti prioritetą valstybių pavadinimams pagal egzistuojančius straipsnius, gal ryžtumeisi Turkmėnijos istorijos tekste visur atlikti analogiškus pakeitimus? Konsultantas 16:20, 2008 sausio 15 (EET)

Man tai būtų visiškai nesunku, bet abejonių kelia, ar tikrai šalis turėtų būti vadinama Turkmėnija, jei oficialiai yra Turkmėnistanas? Pirmas sakinys Turkmėnistano straipsnyje yra "Turkmėnistanas arba Turkmėnija (oficialiai - Turkmėnistanas) – valstybė Viduriniojoje Azijoje." Jei tikrai taip, neaišku, kodėl straipsnis vadinasi Turkmėnija, o Turkmėnistanas yra nukreipiantysis. Gal čia straipsnius pervadinti reikėtų? Pukuota bite 22:28, 2008 sausio 15 (EET)
Enciklopedija turi būti rašoma oficialiais terminais ir pavadinimais, tai jei Turkmėnistanas oficialus, tai ir reikia taip visur rašyti. – Andrius, 22:43, 2008 sausio 15 (EET)
Diskusiją dėl šalies pavadinimo perkėliau į Turkmėnijos aptarimo puslapį. Jei bus nutarta, kad šalis turi būti vadinama Turkmėnija, straipsnyje Turkmėnijos istorija visur pakeisiu Turkmėnistaną į Turkmėniją. Pukuota bite 23:40, 2008 sausio 15 (EET)

Apie bažnyčias[redaguoti vikitekstą]

Žavūs jūsų užfiksuoti vaizdai su bažnyčiom. Kokią optiką naudojat ir/ar apdirbimą? Iulius 22:09, 2008 liepos 29 (EEST)

Ačiū :). Sakyk man "tu". :) Anksčiau naudojau Olympus C-60 Zoom, dabar dažniausiai Olympus E-510, objektyvas kitinis :), programa Adobe Photoshop, tačiau E-510 nuotraukoms jos beveik ir nereikia, nebent ištiesinti kreivas nuotraukas. Beje, Tavo nuotraukos irgi labai žavios, pvz. Nemenčinės centras, Nemenčinės bažnyčia (tik spėju, situacija dažnai pasitaikanti ir man - benrdakeleiviai kadre :)), šita iš viso nereali. Pukuota bite 22:20, 2008 liepos 30 (EEST)
Kažkaip negalvojau kad Olympusai taip gerai fotografuoja out of camera, turiu omeny sviesumo diapazona ir mikrokontrasta. Oi, Nemenčinės nuotraukos tikrai nera geriausios pas mane.Iulius 14:22, 2008 lapkričio 17 (EET)

Foto, kelionės...[redaguoti vikitekstą]

Pakeliaujat po Lietuvą (Zarasai, Šilalė, Pabradė etc.) WP interesais? Šaunu. --brox 10:34, 2008 rugsėjo 7 (EEST)

Įvairiai... Bet WP stengiuosi nepamiršti :). Pukuota bite 09:03, 2008 rugsėjo 8 (EEST)
Jei yra galimybių ir noro, prašome skubiai balsuoti už šios Savaitės iniciatyvą ir taip nuspręsti, kuri tema verta Savaitės iniciatyvos vardo.
Taip pat galite pasiūlyti savo Savaitės iniciatyvos pasiūlymą ir taip prisidėti prie šio Vikipedijos bendruomenės projekto.

--Pėstininkas apt. 16:06, 2008 lapkričio 15 (EET)

Vykdomas balsavimas dėl administratoriaus statuso atėmimo naudotojui Dirgelai, remiantis įsisenėjusiu projekto bendruomeniškumo ir demokratijos principų nesilaikymu bei kt. pažeidimais.
Kviečiu išreikšti savo nuomonę (balsavimu ir/arba diskusija) dėl enciklopedijoje demonstruojamo anarchistinio elgesio. —Kellogg257 14:43, 2009 vasario 16 (EET)

Gerbiamas Vikipedijos iliustratoriau, prasideda pavasaris, o tuo pačiu ir naujo fotografavimo sezono pradžia. Nors Lietuva ir nedidelė, tačiau dar daug žymių ir mažiau žinomų jos vietovių, objektų Vikipedijoje nėra iliustruota. Todėl tuo tikslu sukurtas Vikiprojektas:Straipsnių iliustravimas. Ten rasite objektų, kuriuos reikia iliustruoti, sąrašą pagal apskritis ir savivaldybes. Galbūt jis Jums padės lengviau pastebėti objektus, kurie yra Jūsų gyvenamojoje vietovėje, bet vis dar neiliustruoti arba leis lengviau sudaryti fotografinę kelionę po Lietuvą? O gal jau turite minimų objektų nuotraukų, bet dar nesate jų įkėlęs/usi į Vikipediją? Jei ketinate prisidėti prie projekto, įsirašykite į dalyvių sąrašą.

Pagarbiai, Hugo.arg 21:30, 5 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]