Megos draugija

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Megos draugija (angl. Mega Society arba MS) – tarptautinė visuomeninė intelektualiai gabių žmonių organizacija, siekianti padėti savo nariams bendrauti tarpusavyje ir pasiekti asmeninius tikslus. Priimami tik tie, kurie kontroliuojamo IQ Titano testavimo metu surinko daugiau kaip 99,9999 % kvantilų lygį, o tokį rezultatą gali parodyti tik vienas iš milijono planetos gyventojų. 2008 m. MS jungė 26 narius.

Draugija nereguliariai (nuo dviejų iki aštuonių numerių per metus) leidžía žurnalą Megarin, vėliau pervadintą į Noesis[1]. Trijų asmenų administracijoje dirba vadybininkas, redaktorius (Krisas Langanas (2008 m.)) ir interneto bendradarbis – visi trys privalo būti MS nariais.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Draugiją 1982 metais įkūrė Dr.Ronaldas K. Hoeflenas. Ilgą laiką visuomenėje buvo paplitusi nuomonė, kad gamtoje nėra tokių itin gabių žmonių. Ir pats Hoeflenas ilgai abejojo ar jam pavyks greitai surasti tiek intelektualų, kad būtų galima sukurti organizaciją, todėl jis į Megą iškart be jokio testo pakvietė keliolika 606 draugijos narių, kurie jau buvo parodę 99,9996 % kvantilų lygį. Dėl šio drąsaus žingsnio buvo nuolat kritikuojamas: 1982 m. žurnalas Megarin Nr.6 pašaipiai rašė, kad tik penki iš 18 priimtų naujų narių atitinka keliamus reikalavimus, o „kiti gali būti tik garbės nariais“. Daktaras buvo kritikuojamas ir dėl nepakankamo demokratiškumo. Galiausiai Hoeflinas neatlaikė kritikos ir paliko draugiją. Naujam vadovui Krisui Langanui [2] taip pat netrukus buvo pateikti kaltinimai dėl savanaudiškumo ir 2004 m. išrinktas naujas administratorius - Jeffas Uordas (vadovavo ir 2008 m.). 1991 metais į Megą įsiliejo kiti intelektualai iš panašios Vienas iš milijono draugijos, kurią taip pat buvo įkūręs Ronaldas K. Hoeflenas.

Dabar patekti į draugiją nepaprasta: nuo 1994 m. nebetestuojama nesudėtingu Lengdono testu, nuo 1995 m. – vadinamu lengvu Mega testu; narystė turi būti patvirtinta visuotinu balsavimu.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Noesis[neveikianti nuoroda]
  2. Langano internetinė svetainė

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]