Marjana Spivak

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Marjana Spivak
Gimimo vardas rus. Марьяна Спивак
Visas vardas Marnjana Spivak
Gimė 1985 m. kovo 23 d. (39 metai)
Maskva, Rusija
Tautybė Rusė
Pilietybė Rusija
Sritis Teatras, kinas, TV
Pareigos Aktorė

Marjana Spivak (rus. Марьяна Спивак; g. 1985 m. kovo 23 d. Maskvoje) – Rusijos aktorė, išgarsėjusi pasirodžius Andrejaus Zviagincevo juostai „Nemeilė“.[1]

Vaidmenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2006 m. su pagyrimu baigė Maskvos meno teatro mokyklą, Igorio Zolotovickio ir Sergejaus Zemcovo kursą. Studijų metais vaidino edukaciniuose spektakliuose: „Hamletas“ – Gertrūda; „Bevardė žvaigždė“ – Mona; „Gegužės naktis arba nuskendusi moteris“ – Hanna; „Trys seserys“ – Nataša; „Neišsisiskirk su savo artimaisiais“ – Katia, Kozlova, Alferova.

2001 m. pradėjo vaidinti kine, atlikdama pagrindinį vaidmenį (Vasilisa) savo senelio Jevgenijaus Vasiljevo dramoje „Vargas ir nelaimė“ pagal Leonido Frolovo romaną „Ne tai esmė“. Vėliau buvo antriniai vaidmenys filmuose „Dvyniai“ (Valia Nikitina), „Beviltiška byla“ (Vera), „Alibi dviems“ (Violetta), „Protingas žmogus“ (Jekaterina Favorova), „Tautų tėvo sūnus“ (Kapitolina Vasiljeva) ir kt.

2016 m. suvaidino pagrindinį vaidmenį detektyvinėje istorijoje „Partneriai“. Įkūnijo pagrindinę heroję kapitonė Larisą Voitovič. Šiame detektyve dvi prisiekusios „draugės“ Larisa Voytovič ir Julija Sokolova (akt. Jekaterina Kuznecova), turi iš naujo išmokti pasitikėti viena kita.

Ryškiausiu pasiekimu tapo Ženios Slepcovos vaidmuo Andrejaus Zvyagincevo dramoje „Nemeilė“. Premjera įvyko 2017 m. gegužę Kanų kino festivalyje. Juostoje pasakojama dramatiška susituokusios poros, nusprendusios išsiskirti, istorija. Po eilinio tėvų kivirčo, berniukas nusprendė pabėgti ir dingo. Filmas buvo nominuotas „Oskarui“ (2017 m.) kaip geriausias filmas užsienio kalba ir gavo „Cezario“ apdovanojimą (2017 m.) už geriausią filmą užsienio kalba.[2][3][4][5]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]