Mano puikioji auklė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasSituacijų komedija
Režisierius (-iai)Andrejus Kuznecovas
VaidinaAnastasija Zavorotniuk
Sergejus Žigunovas
Borisas Smolkinas
Olga Prokofjeva
Ira Andrejeva
Aleksandra Nazarova
Aleksandras Filipenko
Kilmės šalis Rusija
Sezonų skaičius7
Serijų skaičius173
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Aleksandras Akopovas
Trukmė22 min.
Originalus kanalasCTC
IMDb įrašas

„Mano puikioji auklė“ (rus. Моя прекрасная няня) – rusų kurta situacijų komedija, kurioje yra susipynę klasikinės komedijos ir melodramos žanrai. Serialas paremtas amerikiečių situacijų komedija „Nanny“.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ankstesnis Vikos Prutkovskajos gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Veiksmas vyksta Maskvoje. Iki penkiolikos metų Vika gyvenusi Mariupolyje, su tėvais persikraustė į Maskvą. Čia ji dirba pardavėja savo sužadėtinio Antono drabužių parduotuvėje. Vikos galvoje nuolatos sukasi mintys apie santuoką, mat ji jau nebe jauniklė – ji trisdešimtmetė. Deja, Antonas – ne svajonių jaunikis, anaiptol, jis tikras palaidūnas, kurio gyvenime santuokai, šeimyniniam gyvenimui vietos nėra. Dar blogiau, jis susiranda naują merginą, dėl kurios iš darbo atleidžia Viką, kad jo naujoji sužadėtinė galėtų užimti pardavėjos pareigas. Netekusi darbo Vika priversta ieškotis naujojo – mergina pradeda pardavinėti kosmetiką. Taip vaikštinėdama nuo durų link durų bei siūlydama prekes, ji netikėtai atsiduria garsaus prodiuserio Maksimo Šatalino namuose, kur kaip tik ieškoma nauja auklė, prižiūrėsianti tris jo vaikus.

Auklė Vika greitai užkariauja visų namiškių simpatijas.

Auklės darbas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vika greitai priimama dirbti aukle, mat ji nesunkiai randa kelią į vaikų širdis bei įgyja visų namiškių simpatijas. Vaikai – Maša, Ksiuša ir Denisas iškart supranta, jog ši auklė labai skiriasi nuo ankstesniųjų ir nujaučia, kad kartu su ja patirs daugybę įsimintinų akimirkų. Vika netrunka įgyti vaikų pasitikėjimo, dar geriau, ji tampa jų geriausia drauge bei patarėja. Naujoji auklė jiems padeda pamažu atsiskleisti, įgyti pasitikėjimo savimi.

Meilė bei simpatijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Būdama ekspresyvia, jausminga, linksma ir nuoširdžia mergina, Vika užkariauja ne tik mažųjų širdis, bet uždega ir namų šeimininko – Maksimo Šatalino jausmus. Nors Maksimas stengiasi išlaikyti atstumą, jis yra įsimylėjęs į naująją auklę. Jo jausmai nėra be atsako, Vika taip pat puoselėja Maksimui tokius pat šiltus jausmus. Į Maksimą yra įsimylėjusi Žana Arkadejevna – jo kolegė, kuriai kontroversiškus jausmus puoselėja namų liokajus – Konstantinas Semionovas, įdomiausia, kad Žana nėra jam abejinga.

Pagrindiniai veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Viktorija Prutkovskaja

Viktorija Vladimirovna Prutkovskaja (Анастасия Заворотнюк) – auklė. Ji graži, žavinga, šmaikšti, linksma, jausminga, kartais šiek tiek per tiesmuka, sakanti viską ką galvoja, turi lakią vaizduotę – dėl to dažnai įsivelia į kurioziškas situacijas. Mėgstamiausia frazė – „очуметь“.

Maksimas Šatalinas

Maksimas Viktorovičius Šatalinas (Сергей Жигунов) – garsus prodiuseris. Jis rimtas, pasinėręs į savo darbą, be galo mylintis savo vaikus, nors kartais skiria jiems per mažai dėmesio.

Žana Iževskaja

Žana Arkadejevna Iževskaja (Ольга Прокофьева) – Maksimo Šatalino firmos finansų direktorė. Ji gudri, išradinga, šmaikšti bei kandi moteris. Mėgsta „apsikeisti“ kandžiomis pastabomis su Šatalino namų liokajumi – Konstantinu.

Denisas Šatalinas (Павел Сердюк) – Maksimo Šatalino sūnus. Jis aktyvus, padykęs berniukas, mėgstantis krėsti šunybes ir viską išmėginti savo kailiu. Atsiradus Vikai, pradeda labiau skirti gėrį nuo blogio, bei suvokt, kad ir padėt kitam ir daryt gera būna visai smagu.

Liubovė Grigorjevna Prutkovskaja (Любовь Полищук) – Vikos mama. Ji energinga, aktyvi moteris, nuolatos besikišanti į dukters gyvenimą, dalinanti jai patarimus. Liubove galvoja, kad ji visuomet teisi. Išskirtinis bruožas – atėjus į svečius iškart paprašo ko nors pavalgyt ir kaip reikiant prisikerta (apvalgo).

Ksiuša Šatalina (Ира Андреева) – Maksimo Šatalino jaunesnioji duktė. Ji labai myli savo tėtį, bet jai trūksta jo dėmesio ir šilumos, o tai jis kompensuoja nuolatos vesdamas pas psichologę, iš kurios mergaitė išmoksta įvairios terminalogijos ir todėl ji pradeda kalbėt moksliniais terminais. Atsiradus Vikai, mergaitė atgija ir pradeda džiaugtis savo nerūpestinga vaikyste.

Konstantinas Nikolajevičius Semionovas (Борис Смолкин) – Maksimo Šatalino namų liokajus. Jis buvęs rusų ambasados Anglijoje liokajus, dievinantis visus angliškus atributus. Kartais jaučiasi esantis nepripažintas ir neįvertintas namiškių. Konstantinas – išsilavinęs, sąmojingas, mėgstantis laidyti užgaulias, šmaikščias pastabas Žanai Arkadejvnai.

Maša Šatalina (Катя Дубакина) – Vyresnioji Maksimo Šatalino duktė. Ji šiek tiek užguita paauglė, kamuojama paaugliškomis problemomis – dėl išvaizdos, vaikinų, draugų ir t. t. Bet atsiradus Vikai, ji pradeda atsiskleisti ir labiau pasitikėti savimi.

Bobulė Nadia/Nadežda Michailovna (Александра Назарова) – Vikos močiutė. Ji gera, miela moterytė, bet be galo užmarši, dėl ko priverdanti daug košės ir įsivelianti į kurioziškas situacijas.

Galia (Олеся Железняк ) – geriausia Vikos draugė. Ji atrodo šiek tiek kvaištelėjusi, nuolatos įsivelianti su Vika į įvairias intrigas.

Kviestinės žvaigždės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filipas Kirkorovas serijoje „Король ремейков“
  • Александр Никифоров – Фёдор Иванович (tetos Rajos vyras)
  • Мария Порошина – Люсьен Фиалкова
  • Елена Яковлева – Женя (Viktoro Šatalino žmona)
  • Николай Басков – Николай Басков (pats save)
  • Геннадий Хазанов
  • Сергей Пенкин
  • Филипп Киркоров – Филипп Киркоров (pats save)
  • Армен Джигарханян
  • Дмитрий Маликов – Дмитрий Маликов (pats save)
  • Галина Польских – (Maksimo Viktorovičiaus Šatalino mama)
  • „Чай вдвоем“
  • Сергей Сивохо – Сергей Сивохо (pats save)
  • Андрей Григорьев-Аполлонов – Андрей Григорьев-Аполлонов (pats save)
  • Алла Довлатова
  • Марина Богомолова – Renata

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Oficialus serialo tinklalapis