Luisana Lopilato

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Luisana Lopilato
Tikras vardas Luisana Loreley Lopilato de la Torre
Gimė 1987 m. gegužės 18 d. (36 metai), Argentina
Šalis Argentina Argentina
Žymesni vaidmenys
Mia Colucci
("Rebelde way", 2002 m. - 2003 m.)
Allegra Riganti
("Alma Pirata", 2006 m.)
Apdovanojimai
Martin Fiero apdovanojimas už geriausią antraplanę aktorę 2006 m.

Luisana Loreley Lopilato de la Torre (g. 1987 m. gegužės 18 d., Buenos Airėse) – Argentinos aktorė, modelis, dainininkė (serialo Rebelde Way filmavimo metu sukurtos grupės „Erreway“ narė).

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Luisana yra trečias vaikas Eduardo (Eduardo) ir Betės (Betty) Lopilato šeimoje. Brolis Dario – aktorius. Sesuo Daniela – dietologė be to Luisanai padėjo rašyti dainas pirmajam soliniam CD).

Luisanos buvęs draugas ir pirmoji meilė – aktorius Felipe Colombo, kartu su Lopilato vaidinęs serialuose "Miliuose " ir "Maištingas amžius ", kur jaunuoliai ir pradėjo savo meilės istoriją. Oficialiai teigė esą išsiskyrę dar iki filmo „Maištingo amžius", tačiau 2004 m. slapta kamera užfiksavo juos besibučiuojančius persirengimo kambaryje (pasak Luisanos , video sugriovė jos draugystę). Jorge Rial, TV šou "Intrusos en la noche" vedėjas, pavadinęs Luisaną Lolita, tuo pažemindamas šią porą šou metu (Lopilato tuo metu buvo 16 m.), buvo paduotas į teismą civiline tvarka. Luisana Lopilato prisiteisė 3 mln. JAV dolerių žalos atlyginimą.

Luisana dainavo ir vėliau „paliko“ „Erreway“ (oficialiai 2007 m. vasarą), bet liko draugais su Camila Bordonaba, Benjaminu Rojasu ir Felipe Colombo.

Vėliau ji buvo aktoriaus Mariano Martineso (Mariano Martinez) sužadėtinė (Martinesas kartu su Luisana vaidino seriale "Alma pirata"). Pirmą kartą jie susitiko Caras saloje, Brazilijoje, Luisana buvo dar nepilnametė ir keliavo su mama Bety. Mariano buvo neseniai išsiskyręs su Marsela Kloosterboer, tačiau grįžęs į Buenos Aires suprato įsimylėjęs jaunąją gražuolę. Taip atsitiko, kad abu buvo pakviesti filmuotis naujame seriale "Alma Pirata". Jie tapo pora ir seriale, ir realiame gyvenime. 2006 m. gruodį, kai visur sklandė gandai apie vedybas pora išsiskyrė. Pagrindinė išsiskyrimo priežastis buvo amžiaus skirtumas ir Mariano pavydas – sakė gražuolė.

Po savaitės nuo išsiskyrimo draugai pakvietė vykti į "Lawn Tennis" turnyrą Buenos Airėse. Ten Luisana susipažino su tenisininku Chuanu Manoka (Juan Monaco), artimai draugavo, tačiau 2009 m. balandį išsiskyrė. Juan daug keliavo, o Luisana liko Argentinoje tęsdama TV serialų aktorės karjerą. Nuolat skiriantis atstumas – pagrindinė išsiskyrimo priežastis. Tačiau kalbama, kad tenisininkas susižavėjo aktore Augustina Cordoba (Luisanos kolegė iš serialo „Alma Pirata“).

Netrukus po šio išsiskyrimo pasklido gandai, kad jaunoji aktorė susitikinėja su Michael Bublé – 11 metų vyresniu Kanados dainininku. Nors žvaigždės tai neigė, neilgai trukus išaiškėjo, kad jie iš tiesų pora ir naujasis aktorės vaikinas jau dairosi privataus namo Buenos Airėse, po metų jie susižadėjo, o 2011 m. balandžio 2 d. Buenos Airėse pora susituokė. Šventėje dalyvavo poros šeimos nariai ir draugai. 2013 m. rugpjūčio 27 d. ankstų rytą pora susilaukė sūnaus, kurį pavadino Noah.

Luisanos dievaitis yra dainininkas Luis Miguel. Ji dievina gyvūnus ir turi šunį ir triušį ir dar dvi kates ir dar dvi laboratorines žiurkes ir žiurkėną. Jos mėgstamiausia pamoka mokykloje buvo biologija.

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmai, serialai ir teatras[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pirmą kartą prieš kameras ji pasirodė 1995 m. seriale "Mano šeima", atliko dailininkės vaidmenį. 1998 m., po pasirodymo televizijoje, ją pakvietė Cris Morena, kai ieškojo aktorių "Mažyliai" serialui, kuriame vaidino ir kiti 2001 m. 2000 m. ji pirmą kartą suvaidino filme "Un Amor en Moisés Ville", kuris buvo apie kelis žydus, kurie pabėgo iš carinė Rusijos ir buvo išsiųsti į skirtingus Argentinos miestus, vienas iš miestų, Santa Fė (Sante Fe). 2001 metais ji vaidino "Mažyliai" filme. Vėliau telenovelėje "Šviesos kampelis", filmavosi patagonikoje (patagónica), "Villa La Angostura".

2002 m. Cris Morena kūriniai išsiskyrė visoje šalyje, ji sukūrė telenovelę "Rebelde Way" ("Maištingas amžius"), ir dar kartą pasirinko Luisaną vaidinti Mią Colucci, turtingą mergaitę, užaugintą vien tėvo – pramonininko. Siužeto linija buvo sukoncentruota į "Elite Way School", buvo rodoma Channel 9 (Devintojo kanalo) 20 valandą. Čia ji pradėjo ir savo muzikinę karjerą grupėje Erreway. Grupės nariai buvo Kamila Bordonaba (Camila Bordonaba), Benchaminas Rochasas (Benjamín Rojas) ir Felipė Kolombo (Felipe Colombo), grupė, kuri išleido tris savo įrašus, keliauja į koncertinius turus, į skirtingas šalis, juos koncertuoti kviečia tūkstančiai žmonių. "Rebelde Way" savo tikslą pasiekia 2003-ųjų metų pabaigoje, kiekvieną dieną jų įrašų klauso vidutiniškai trys milijonai gerbėjų Argentinoje.Rebelde Way serialo dėka, Luisana Lopilato tapo labai populiari Argentinoje: ji pasirodė ant 50 žurnalų viršelių.

2004 m. (iki sėkmės „pabaigos“) buvo nufilmuotas "4 Caminos" filmas: keturios filmų žvaigždės vaidino šiaurės – vakarų Argentinoje. Tais pačiais metais, Luisana ėmėsi naujo projekto, "Los Pensionados" ("Studentai"), jį rodė tryliktasis Argentinos kanalas, 21 valaną. Ji vaidino Keitę (Kathy), pavydžą mergaitę, savo tėvo Karloso (Carlos) (Diego Alarcón) mimadą, kuris įsimyli Manuelę (Manuel), tačiau tarp jų "įsikiša" Nikolas Vaskesas (Nicholas Vázquez). Ši telenovelė buvo filmuojama šešis mėnesius, tačiau nesusilaukė daug sėkmės, todėl ir buvo nutrauktas šios telenovelės filmavimas 2004 m. viduryje. Pasibaigus novelei, Luisana pradeda kitą rolę, pakeičiant senąją, ji vaidino komedijoje : "Los secretos de Papá" ("Tėčio paslaptys"). Šiame projekte Luisana vaidina pagrindinio veikėjo dukrą, kuri pabėga iš namų, pas mamą į Kordovą (Cordova), kad galėtų su ja pasimatyti Buenos Airėse. Filmavimai tęsiasi iki 2005-ųjų vasario mėnesio. Jis baigėsi ne sėkmingai, kadangi jį rodė 23 valandą.

2004 m. pabaigoje grupė Erreway išsiskyrė. 2005 m. Luizana grįžo į televiziją situacijų komedijoje "Casados Con Hijos" ("Vedęs ir turi vaikų"), garsiojo Amerikiečių televizijos serijalo "Vedęs ir turi vaikų" argentinietiškoje versijoje, šį kartą – kartu su savo broliu Darío Lopilato, bei kitais aktoriais: Guillermo Francella ir Florence Rock, sukurtą Argentinos televizijos kanalo Telefe. Šioje komedijoje ji vaidina Paolą (Paola), susipainiojusią dukrą Argentiniečių šeimoje. Tai vienas iš serijalų, kuris ją išgarsino.

2006 m. ji buvo pakviesta vadinti "Alma Pirata" ("Pirato siela"), kurį rodo Telefé, 21 valaną, nuo kovo 20-osios dienos, su ja kartu vaidina: Marijanas Martinesas (Mariano Martinez), Izabelė Makedo (Isabel Macedo) ir Benchaminas Rochasas (Benjamín Rojas), su kuriuo kartu vadinimo "Rebelde Way" novelėje. Ji vaidina Džino Riganti (Gino Riganti) dukrą.

2008 m. Luisana Astral' Teatre, Corrientes' gatvėje, Buenos Airėse repetavo savo naują rolę spektaklyje "Princesa Cenicienta" ("Pelenė"). Gegužės 18-ą dieną įvyko pasirodymo premjera. Lopilato atliko pagrindinį vaidmenį: Pelenę, šis spektaklis sulaukė didelio pasisekimo.

Lopilato gavo pasiūlymą nusifilmuoti filme "Esperando la carroza 2". Luisana pasirodys antroje komedijos dalyje, kurią prodiusavo Alejandro Doria, 1985 metais. Atrosios dalies scenaristas – Jacobo Langsner, prodiuseris – Andrian Serantoni. Filmo filmavimus planuojama pradėti 2008 metų rugsėjo viduryje. Filme Luisanos kolegos bus: China Zorrila, Betiana Blum, Luis Brandoni, Monica Villa, Juan Manuel Tenuta.

Luisana Lopilato, Rodrigo González, Néstor Sánchez ir Sabrina Garciarena žvaigždės muilo operoje, kurios pavadinimas "Encandilados", kuris buvo pristatytas "Mipcom" , tarptautinėje televizijos mugėje "Dirigime" Terra ir "Amanda O" Vidurkio prieš grožines literatūros technologija. "Encandilados" yra graži istorija nepaprastai romantiškos meilės, kuri skaičiuoja maždaug 54 minučių skyrių ir yra vientisai nufilmuota ispanų kalba.

Nina seriale "Atraccion x 4"

Serialas "Atraccion x 4" – komedija skirta jaunimui, kuri yra kuriama Ideas Del Sur kompanijos. Serialas apie dvi labai skirtingas šeimas. Pirmoji šeima: tėtis, muzikantas (Puma Goity), kuris turi tris dukras(Luisana Lopilato, Camila Bordonaba, Juana Dubary), kurios žavisi roko muzika. Antroji šeima: motina(Carola Reyna) ir jos trys sūnūs, besižaventys reggeaton stiliumi (Rodrigo Guirao, Dario Lopilato, Elias Vinoles). Serialas, kurio scenarijaus autoriai yra Gustavo Belatti ir Mario Segade, pradėtas filmuoti rugpjūtį tai bus kova tarp kultūrinių skirtumų, tarp turtų ir nevisiško pritekliaus, tarp muzikos stilių ir merginų. Šį kartą ex kolegės Luisina Lopilato ir Camila Bordonaba vaidins seseris, ir todėl serialo režisierius paprašė, kad Luisana pakeistų plaukų spalvą į tamsesnę.

2009 m. kovo 10 d. Palermo restorane buvo pradėtas filmuoti naujas filmas – "Papá por un día" ("Tėtis vienai dienai"), kuriame filmuojasi: Luisana Lopilato, Nicolás Cabré, Gimena Accardi, Julieta Poggio, Mónica Gonzaga, Patricia Sosa, Miguel Ángel Rodriguez, Boy Olmi, Gogó Andreu ir Inés Palombo. Filmą režisuoja – Raúl Rodríguez Peila, o scenarijų parašė – Jorge Maestro. Tai romantinė komedija, kurios siužetas nuolat suksis apie Federic’ą (Cabre) – moterų ledo ritulio trenerį, besiruošiantį vesti Cecili’ją (Accardi), kuri yra viena iš klubo žaidėjų bei ekskliuzyvinio klubo savininko dukra. Kartą viskas ima ir pasikeičia, kai pagrindiniam herojui tenka vykti į pajūrį pas mirštantį tėvą. Jis paprašo Federico pasirūpinti aštuonmete jo seserimi Tina (Poggio), kurios Federic’as nebuvo matęs. Paklusdamas pagrindiniam herojui treneris imasi rūpintis mergaite, vėliau susipažįsta su Julieta (Lopilato) – ledo ritulio komandos žvaigžde. Jiedu įsimyli ir tai pastato Federic’ą į nemalonią situaciją – jam reikia rinktis: ar palikti viską kaip yra, ar pakenkti visiems vardan meilės. Tuo tarpu Cecilia stengsis daryti viską, kad išlaikytų Federic'ą. Galiausiai Julieta ir Cecilia susitinka ledo arenoje nacionalinio finalo metu ne tik kaip priešininkės, bet kaip moterys kovojančios už Federic’o meilę. Filmo žiūrovų laukia netikėta ir emocionali pabaiga.

Serialas "Alguien que me Quiera" televizijos ekranuose startuos 2010 m. vasario mėnesį. Aktoriai dar tik pradėjo filmuotis pirmosiuose serijose. Seriale Luisana Lopilato atliks jaunos merginos – Biancos vaidmenį. Jos gyvenimas tikrai nelengvas: tėvas, padavėjas, Rodolfas (Osvaldo Laport) pasodinamas į kalėjimą dėl nusikaltimo, kurio nepadarė, o dvi vyro dukros, vyresnioji Bianca ir jaunesioji – Lola (Calu Rivero), apsigyvena dėdės Armando (Miguel Ángel Rodríguez) namuose. Gvenimas pasikeičia – tenka viską pradėti iš naujo. Kitus pagrindinius vaidmenis atliks: Andrea Del Boca (vaidins pardavėją), Susu Pecoraro, Lodovico di Santo, Nacho Gadano atliks stambaus verslininko vaidmenį, o jo žmoną vaidins Viviana Saccone.

2010 m. sausio 23 d. Luisana Lopilato kartu su aktore Florencia Torrente pradėjo filmuotis trumpame, tik trijų serijų, seriale "Mandy".

Dar 2007 metais sukrutas animacinis filmas "Plumíferos lekia Adventures" vasario 18 dieną bus oficialiai pritatytas. Animacinio filmo veikėjams balsus "suteikė": Mariano Martínez, Luisana Lopilato, Mirta Wons, Carla Peterson, Mike Amigorena ir kt.

Muzika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Luisanos debiutavo seriale "Chiquititas", vėliau, filmuojant "Rebelde Way" Lopilato tapo grupės "Erreway" nare. Su grupe ji išleido tris albumus: "Señales", "Tiempo" ir "Memoria".

Oficialiai iš "Erreway" Luisana pasitraukė 2007 m. Tačiau jos jau nebuvo 2005 m. ture Izraelyje, nes filmavosi filme "Casados con Hijos" ir dar nesakė, kad palieka grupę. Dabar, ji jau nebe "Erreway" narė ir todėl Camila Bordonaba dainuoja jos atleikamas dainų dalis viena. Lopilato pradėjo savo nuosavą muzikos karjerą. Luisana Lopilato, 2007 m. rugpjūtį, žurnalui "BRAVO" sakė: Aš nevykau į turą su "Erreway" 2006 m. gruodį, bet aš pasakiau mūsų prodiuseriui, kad galėsiu vykti į kitą turą, bet jis nepasakė to Kamilai, Felipei ir Benchaminui. Aš niekada nepalikau prodiuserio, o jis išmetė mane. Šiandien, aš galiu sakyti, kad nesu "Erreway" narė, bet kas žino, kas gali atsitikti ateityje.

Po "Erreway" palikimo pasklido gandai, kad Cris Morena sakė Lopilato, kad ji neturi jokio vaidmens savo projektuose ir jai, ir jos broliui, Dario (gandas oficialiai nebuvo patvirtinas arba paneigtas).

Lopilato rengiasi solo karjerai. Jos pirmasis CD turėtų būti melodingo stiliaus, tačiau Lopilato labiau mėgsta džiazą. Tuo metu, kai nedirba televizijoje ar teatre, ji mokosi groti saksafonu ir dainuoti. Po pasirodymo, ji planuoja įrašyti džiazo CD. Pirmame CD, ji dirba su "Universal" studija. Taip pat sakė, kad turės naują įvaizdį - kažkuo panašų į Hilary Duff ir Ashlee Simpson.

Modelis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo 2006 m. Luisana reklamavo "Promesse" maudymosi kostiumelius. 2007 metų pabaigoje Luisana fotografavosi naujoje "Gilette" reklamoje kartu su dar dviem manekenėmis. Reklamoje visi trys modeliai dėvėjo elegantiškas rožines sukneles, o reklamos šūkis - "Ellas eligen Rosa" (Jos renkasi rožinę). Nuo 2006 metų Lopilato prisidėjo prie "47 Street" mados namų ir dirba modeliu. Jos pirmos nuotraukos "47 Street" buvo paimtos su Camila Bordonaba ir Benjamin Rojas. 2007 ir 2008 m. ji dirbo viena.

2008 m. balandžio mėn. ji buvo viena iš pagrindinių modelių (kartu su jos broliu Dario, Soledad Solaro, Brenda Díaz, María Del Cerro ir keliais kitais) John Foss madų šou.

Campanópolis kaimelyje, kur vedė Ricardo Montaner sūnus, 2008 metų vasario karštyje buvo fotografuojama "47 Street" rudens - žiemos kolekcija su dar trimis modeliais: Sumi, Nadia and Belén. Luisana Lopilato esanti šios kompanijos veidu taip pat dalyvavo fotosesijoje. Nors ir užimta "Atraccionx4" filmavimu Luisana rado laiko pasimėgauti vasario saulute su naujosios kolekcijos rūbais. Nepamirškime, kad priešingai nei pas mus, Argentinoje šiuo metu kaip tik baiginėjasi vasara. Už nuotraukas buvo atsakinga Cecilia Glick. Na, o dėl vietos parinkimo, makiažo, kitų modelių ir viso kito buvo atsakingas Mauricio Catarain ir Estudio H. Tačiau, 2010 metų naujajame kataloge šios gražuolės nebeišvysite - aktorė bei modelis nutraukė sutartį su "47 Street" ir atsisakė fotografuotis naujosios kolekcijos katalogui.

Pasak ringsidereport.com, Luisana JAV gali tapti profesionaliu modeliu (anksčiau ji dirbusi pasaulinėse firmose 47 Street ir Promesse).

Filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serialai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas Vaidmuo Žanras
1995 "Mi Familia es un Dibujo" Child TV serialas
1995–2001 "Chiquititas" Luisana Maza (1999–2001) TV serialas
2001 "Chiquititas, La Historia" Luisana Maza TV serialas
2002–2003 "Rebelde Way" Mia Colucci TV serialas
2004 "Teléfono Descompuesto" Luisana Mini TV serialas
"Los Secretos de Papá" Camila TV serialas
"Los Pensionados" Kathy / Martina TV serialas
2005–2008 "Casado con Hijos" Paola Argento TV serialas
2006 "Alma Pirata" Allegra Riganti TV serialas
2007 "El Capo" Ornella TV serialas
2008 "Encandilados" Candela Mini telenovelė
"Atraccion x 4" Nina Lacalle TV serialas
2010 "Alguien que me Quiera" Bianca TV serialas
"Mandy" Mini TV serialas
2011 "RIO" Police TV serialas

Teatras[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas Vaidmuo Žanras
1999 "Chiquititas" Luisana Maza Spektaklis
2000 "Chiquititas" Luisana Maza Spektaklis
2001 "Chiquititas" Luisana Maza Spektaklis
2007 "Arlequín" Clara Spektaklis
2008 "Asi es la vida" Spektaklis
2008 "Cinderella" Cinderella Spektaklis

Filmai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas Vaidmuo Žanras
2000 "Un Amor en Moises Ville" Child Filmas
2001 "Chiquititas: Rincón de Luz" Luisana Maza Kino filmas
2004 "Erreway: 4 Caminos" Mía Colucci Kino filmas
2008 "Plumíferos" Feifi (tik balsas) Animacinis filmas
"Esperando la carroza 2" Kino filmas
2009 "Papá por un día" Julieta Kino filmas

Apdovanojimai ir nominacijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 2006 m. – Martin Fiero apdovanojimas – geriausios antraeilės aktorės komedijoje nominacija (suvaidino Paola Argento "Casados con Hijos" seriale).
  • 2007 m. – ACE apdovanojimas – geriausios aktorės nominacija (spektaklyje "Arlequin").
  • 2009 m. – žurnalo "FHM" rengtame seksualiausių planetos moterų šimtuke užėmė 86 vietą.
  • 2009 m. – Argentinos žurnalo "Clarin" surengtame gražiausių šalies moterų rinkimuose Lopilato laimėjo trečiąją vietą.
  • 2009 m. – socialinės paramos "CILSA 2009" apdovanojimai – už pastangas padėti kitiems.

Įrašų sarašas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Garso takeliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 1998: Chiquititas 1998
  • 1999: Chiqutitias 1999
  • 2000: Chiqutitias 2000
  • 2001: Chiquititas 2001
  • 2001: Rincón de Luz
  • 2006: Alma Pirata
  • 2008: Atraccion x 4

Erreway[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Solinių dainų video klipai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Reklamų video klipai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]