Ingrid Olerinskaja

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ingrid Olerinskaja
Gimimo vardas Ingrid Olerinskaja
Visas vardas Ingrid Olerinskaja
Gimė 1992 m. kovo 14 d. (32 metai)
Riazanė, Rusija
Gyven. vieta nežinoma
Tautybė Rusė
Pilietybė Rusija
Sritis Teatras, kinas, TV
Pareigos Aktorė

Ingrid Olerinskaja (rus. И́нгрид Андре́евна Олери́нская, g. 1992 m. kovo 14 d., Riazanėje) – Rusijos aktorė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2009 m. vasarą ji įstojo į Maskvos valstybinio pedagoginio universiteto (MPGU) Geografijos fakultetą. Tuo pačiu metu ji dalyvavo filmo „Neadekvatūs žmonės“ atrankoje, perėjo penkis jo turus, po kurių buvo patvirtinta pagrindiniam moters vaidmeniui. Vėliau metė universitetą ir tapo aktore.

Išgarsėjo po debiuto Romano Karimovo filme „Neadekvatūs žmonės“ (2010).[1] Ilja Liubimovas tapo naujuoju kaimynu, o paauglė, maištautoja, kuri nuobodžiam ir keistokam vyrukui neleidžia vienišauti, įvelia į savo chaotišką gyvenimą ir savo problemas.

Po filmo „Neadekvatūs žmonės“ pasirodymo sulaukė daugybės pagyrimų. Rašė, kad „Ingrida Olerinskaja tikrai turi puikių šansų tapti žvaigžde, ji turi tam viską – talentą, grožį, įgimtą artistiškumą“ . Apie tai, kad pagrindinį vaidmenį filme suvaidinusi aktorė neturi aktorinio išsilavinimo, Sankt Peterburgo kino žurnalas „Kinas“ rašė, kad šis faktas – dar vienas įrodymas, „kad talento neišmoksi: arba turi jį, arba tu ne“.

Žinoma dėl vaidmenų serialuose „Laivas“ (2014),[2] bei „Londongradas“ (2015).[3]

2020 m. m. pasirodė filme „Neadekvatūs žmonės“ antroji dalis, bei vaidino seriale „Rikošetas“.[4][5][6] 2022 m. pasirodė šio serialo tęsinys.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]