HansaWorld

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

HansaWorld yra tarptautinė verslo programinės įrangos įmonė, įkurta Švedijoje 1988 m. Kompanija parduoda integruotus verslo valdymo (ERP) ir ryšių su klientais valdymo (CRM) sprendimus. HansaWorld grupėje dirba apie 300 darbuotojų kartu su dukterinėmis kompanijomis ir partneriais Europoje, Lotynų Amerikoje, Afrikoje, Azijoje ir Vidurio Rytuose. HansaWorld veikia daugiau nei 90 šalių, iš kurių turi 23 atstovybes 16 šalių.

Produktai galimi 28 kalbomis bei tinkami darbui su beveik visais kompiuteriais ir operacinėmis sistemomis.

Didelė dalis iš 69000 HansaWorld instaliacijų yra mažoms ir vidutinio dydžio įmonėms, bet taip pat ir daugeliui tarptautinių kompanijų dukterinėms įmonėms.

Produkto strategija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

HansaWorld vartotojo sąsaja pirmą kartą buvo sukurta 1988 metais ir pritaikyta Apple Macintosh operacinei sistemai. 1994 metais, kai programa buvo pritaikyta Windows, ją jau naudojo daugiau kaip tūkstantis vartotojų. HansaWorld pateikia platų sprendimų pasirinkimą e - verslui: vidinį ir išorinį elektroninį paštą, keletą e - parduotuvės variantų, sprendimus PDA bei mobiliesiems verslo telefonams ir kt. HansaWorld gali padėti sukurti bendrą portalą.

HansaWorld naudoja C++ programavimo kalbą bei patentuotas technologijas duomenų bazės dizainui ir tinklo komunikacijai. Pažangi technologija leidžia HansaWorld kurti analogiškus produktus skirtingoms operacinėms sistemoms. Šiuo metu HansaWorld programos veikia Windows 2000–XP, Windows CE, Mac OS X, Unix, Linux, Sun Microsystems, taip pat Symbian S60, Series80. HansaWorld patikimai veikia su IBM eServer xSeries, pSeries, iSeries ir zSeries.

Produktai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Standard ERP yra ERP ir CRM sistema, skirta stambioms įmonėms. Standard ERP siūlo daugiau kaip 45 modulius, apimančius finansus, logistiką, kasos aparatus, darbų kaštus, CRM, elektroninį paštą ir e - komerciją. Instaliacijos yra nuo 10 iki 250+ vartotojų.

Standard Apskaita, skirta mažoms įmonėms, praplečia standartines apskaitos galimybes iki ryšių su klientais valdymo CRM ir užsakymų apdorojimo sprendimo. Standard Apskaita turi galimybę jungtis keliems vartotojams (iki 4 vartotojų). Automatizuotas pasiūlymų, elektroninių laiškų siuntimas, pardavimų užsakymų valdymas, faktūrų kūrimas padeda taupyti darbo laiką ir mažinti įmonės sąnaudas.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]