Greg Fields

Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Greg Fields – IdrA

Greg Fields (adapt. Gregas Fyldsas, g. 1989 m.), žinomas pseudonimu IdrA – profesionalus StarCraft II žaidėjas iš JAV, buvęs profesionalus StarCraft: BroodWar žaidėjas. Greg Fields žaidžia zergų rase ir priklauso JAV įsikūrusiai Evil Geniuses komandai. Broodwar žaidė teranais įvairiose korėjiečių komandose, daugiausia CJ Entus.

Jis yra žinomas ne tik dėl savo pasiekimų, bet ir dėl charakterio bei manierų. Oponentų žeminimas, nuolatiniai skundai dėl tariamai prasto žaidimo balanso („zergų rasė per silpna, protosų per stipri“), oponentų užgauliojimai dėl jam nepatinkančių strategijų ar žaidimo būdų naudojimo, ūmumas, žaidimų palikimas be mandagaus „GG“ (good game) pasakymo uždirbo vieno iš kontroversiškiausių StarCraft žaidėjų vardą.

StarCraft: BroodWar karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Būdamas 18 metų, IdrA tapo vienu pirmųjų vakariečių, išvykusių gyventi ir mokytis žaisti StarCraft į Pietų Korėją. Korėjoje jam pavyko laimėti eSTRO SuperStars turnyrą. Dėl šio pasiekimo Greg Fields gavo KeSPA profesionalaus žaidėjo licenciją ir buvo priimtas į eSTRO profesionalų komandą. Netrukus, kai prie eSTRO prisijungė dar vienas amerikietis Tyler Wasieleski, IdrĄ perkėlė į CJ Entus, siekiant išskaidyti užsieniečius po įvairias komandas.

Gyvendamas ir treniruodamasis Pietų Korėjoje, IdrA pasiekė savo žymiausių laimėjimų vakariečių ir tarptautiniuose renginiuose. Jis užėmė pirmas vietas ESL Major Series, GomTV Valor ir kituose turnyruose. 2009 m. jis tapo ESWC Asia Masters of Cheonan čempionu, pusfinalyje įveikdamas korėjiečių žaidėją Seo Ji Soo (ToSsGirL). Vėliau ji interviu teigė, kad tai buvo iki ašarų atvedęs skaudžiausias pralaimėjimas jos karjeroje, dėl užgautos garbės, nes laikė, kad pralaimėti užsieniečiui (t. y. ne korėjiečiui) yra gėda.[1] IdrA vėliau interviu kaip savo didžiausią karjeros pasiekimą juokais įvardijo „pravirkdžiau ToSsGirL“.[2]

Savo karjeros aukštumose IdrA buvo laikomas geriausiu ne korėjiečiu Broodwar žaidėju pasaulyje, kuriam prilygti gali nebent Jos de Kroon (Ret), taip pat gyvenęs ir treniravęsis Pietų Korėjoje.[3]

StarCraft II karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

IdrA pradėjo žaisti StarCraft II dar nuo beta testavimo laikų. Jis pakeitė rasę į zergus, o jo strategija (build order) išpopuliarėjo ir beta periodu tapo standartiniu zergų žaidimo būdu. Jis pats naudodavo išimtinai tokią strategiją beveik visuose savo žaidimuose, todėl ji buvo praminta IdrA Build.[4] Tačiau kadangi jo žaidimas buvo visada vienodas, t. y. labai nuspėjamas, oponentai pradėjo taikyti greitas atakas žaidimo pradžioje (rush) ir kitokias taktikas, specialiai pritaikytas įveikti jam tačiau silpnas įprastuose mačuose.

2010 m. rugsėjį jis paliko korėjiečių Brood War komandą CJ Entus ir pasirašė sutartį su Evil Geniuses StarCraft 2 komanda.[5] Tais pačiais metais jis dalyvavo JAV vykusiame MLG DC turnyre, pirmajame dideliame StarCraft II turnyre vakaruose, kur laimėjo pirmąją vietą.

2011 m. pirmajame GSL renginyje IdrA sėkmingai įveikė kvalifikacinį etapą ir galėjo dalyvauti pagrindiniame turnyre. Aštuntfinalyje IdrA netikėtai įveikė garsias ir pripažintas Pietų Korėjos žvaigždes Jung Min Soo (Genius), Han Kyu Jong (Clide) ir Lee Yun-Yeol (NaDa). Tačiau ketvirtfinalyje iškrito, pralaimėjęs kitam užsieniečiui – Jonathan Walsh (JinroTeam Liquid komandos). Šie pasiekimai uždirbo jam Code S statusą (aukščiausia oficiali P. Korėjos StarCraft II profesionalų lyga).

Nepaisant sėkmės Korėjoje, vasario mėnesį Greg Fields viešai paskelbė grįžtąs į JAV, siekdamas populiarinti elektroninį sportą vakaruose, tikėdamas, kad čia StarCraft II taps populiaresniu nei Korėjoje.

Pirmas didelis turnyras po sugrįžimo į JAV buvo Intel Extreme Masters penktojo sezono finalai. Savo grupėje IdrA užėmė antrąją vietą, ir atkrentamosiose rungtynėse turėjo žaisti prieš korėjiečių žaidėją Park Hyun Woo (Squirtle). Mačo išvakarėse duotame interviu jis teigė, kad nelaiko Squirtle rimtu oponentu, nes iki šiol matyti jo žaidimai buvo labai prasti.[6] Ironiška, kad jis pralaimėjo prieš Squirtle 2:3 ir iškrito iš turnyro.

Pirmajame NASL sezone jis užėmė pirmąją vietą savo grupėje be pralaimėjimų, tačiau vėliau iškrito iš turnyro 1:2 pralaimėjęs žinomam Taivano žaidėjui Yang Chia Cheng (Sen), 0:2 prieš Lim Yo Hwan (Boxer) ir Choi Jung Min (Zenio).

2011 m. birželį IdrA dalyvavo viename didžiausių StarCraft II renginių istorijoje – MLG Columbus, kur pateko į sunkiausia laikyta grupę, tačiau sugebėjo išeitį į kitą etapą, tarp kitų 2:0 įveikdamas Jang Min Chul (MC). Vėliau jis žaidė vieną iš kontroversiškiausių žaidimų prieš Moon Sung Won (MMA), kuriame pasidavė būdamas aiškiai pranašesnėje situacijoje. Po turnyro IdrA teigė, kad jo požiūriu tuomet viskas atrodė daug blogiau. Tokie ūmūs pasidavimai vėliau tapo jam charakteringi. Galiausiai jis vėl susitiko su MC žaidime dėl 3-4 vietų ir pralaimėjo 0:4. Greg Fields užimta ketvirtoji vieta buvo geriausia, ką tame turnyre pavyko pasiekti ne korėjiečiui. Šiame turnyre prasidėjo MC ir IdrA priešprieša, abi pusės duotose interviu menkino viena kitą.

Vėl su MC IdrA susidūrė kito didelio turnyro – Dreamhack Summer atkrentamosiose, kur IdrA vėl pralaimėjo 0:2 ir iškrito. Kiti didesni jo turnyrai taip pat nebuvo labai sėkmingi. MLG Anaheim Gregas iškrito pralaimėjęs 0:2 prieš Boxer ir 1:2 prieš Johan Lucchesi (Naniwa). BlizzCon 2011 StarCraft II Invitationals jis užėmė ketvirtąją vietą, 0:2 pralaimėjęs prieš savo seną priešą, kanadietį Chris Loranger (HuK).

Rugpjūčio 16 d. Evil Geniuses oficialiai paskelbė, kad nuo spalio mėnesio IdrA grįžta į Pietų Korėją, kur gyvens ir treniruosis kartu su dviem naujais komandos įsigytais žaidėjais – Chris Loranger ir Lee Ho Joon (PuMa).

Pseudonimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

IdrA kilo nuo mitologinio indų personažo Indrajit vardo. Taip pat jis yra dažnai vadinamas Gracken, ši pravardė kilo kai Lim Yo Hwan jį pavadino Grack vietoje Greg. Grack yra vienas iš būdų į anglų kalbą transkribuoti korėjietišką 그래그, kas savu ruožtu yra vardo Greg korėjietiška transkribcija.

Kita veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

IdrA taip pat šiek tiek užsiima StarCraft II žaidimų komentavimu, profesionalia savo ir kitų žaidimų įrašų analize. Prisideda prie savaitinio TV šou „Inside the Game“ kūrimo. YouTube yra išleidęs daug savo turnyrinių žaidimų įrašų su savo kritine analize. Kartais transliuoja savo žaidimą battle.net su komentarais realiu laiku.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Seo Ji Soo atsakymai į Naver Sports skaitytojų klausimus, vertimas į anglų kalbą
  2. http://www.homerj.de/index.php?read_news=487
  3. http://wiki.teamliquid.net/starcraft/IdrA
  4. http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/14_pool_15_hatch
  5. http://www.sk-gaming.com/content/30576-IdrA_and_Tasteless_join_EG Archyvuota kopija 2012-04-07 iš Wayback Machine projekto.
  6. IEM interviu

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.