Battle.net

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Battle.net – JAV kompanijos „Blizzard“ sukurtas internetinis žaidimų tinklas, pradžioje skirtas išimtinai „Diablo“ žaidimui, bet vėliau pritaikytas ir „Warcraft II“. Dabar jame galima žaisti šios kompanijos sukurtus žaidimus: „Diablo“ 1 ir 2, „Warcraft“ 2 ir 3, „Starcraft“ ir visus šių žaidimų papildymus, kaip kad „Starcraft: Brood War“.

Veikimo principas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidėjas iš žaidimo meniu patenka į prisijungimo skiltį, kur susikuria vardą ar su senu vardu prisijungia prie sistemos. Prisijungus patenkama į pokalbių kanalą, kuris labai primena IRC. Paprastai patenkama į savo valstybės kanalą, bet žaidėjai gali kurti ir kitus kanalus. Pokalbių kanale randamas žaidimo partneris ir tuomet sukuriamas „žaidimo kanalas“. Į žaidimo kanalą, kuris toks pats pokalbių kanalas, tik skirtas jau pasiruošusiems žaisti, turi sueiti žaidėjai, o susirinkus pakankamam jų skaičiui, įjungiamas startas ir pradedama žaisti. Tokia sistema nors iš pirmo žvilgsnio sudėtinga ir beprasmė, bet labai skatina bendravimą tarp žaidėjų, suteikia galimybę lengvai rinktis su kuo žaisti, susirasti draugus ir labai sumažina pagrindinio serverio apkrovimus, kadangi pradėjus žaisti pagrindinis žaidimo serveris tampa nebereikalingas. Žaidimo serveriu tampa vieno iš žaidėjų kompiuteris. Trūkumas tas, kad tokia sistema linkusi į techninius „užlūžimus“ ir ~5 % atvejų nepavyksta sėkmingai atlikti žaidimo.

StarCraft II[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Blizzard“ užsiminė, kad šis žaidimas naudos smarkiai atnaujintą ir modernizuotą Battle.net sistemą. Kaip esminis patobulinimas buvo įvardinta galimybė šnekėtis balsu.

bnetd[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

GNU bnetd yra sukurta. Tai programinė įranga, leidžianti steigti privačius Battle.net serverius ir taip žaisti su piratinėmis žaidimo kopijomis, išvengiant CDKEY patikrinimo internetu. Nepaisant to, kad „Blizzard“ laimėjo teisminius procesus su reikalavimu uždrausti tokio tipo programas, bnetd puikiai veikia ir dabar.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Battle.net