Farca

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
ŽanrasSerialas
Scenarijaus autorius (-iai)Aleksandras Cekalo
Aleksandras Kotas
Julija Idlis
Režisierius (-iai)Jegoras Baranovas
VaidinaAleksandras Petrovas
Pilypas Gorenšteinas
Maksimas Jemeljanovas
Aleksėjus Vesiolkinas
Zoja Berber
Taisija Vilkova
Ieva Andrejevaitė
Jevgenijus Styčkinas
Aleksėjus Serebriakovas
Aleksandras Jacenko
Kompozitorius (-iai)RyanOtter
Kilmės šalisRusija
Kalba (-os)rusų
Sezonų skaičius1
Serijų skaičius8
Gamyba
Vieta (-os)Minskas, Gudija
Trukmė54 min.
Gamybos kompanijaProdiuserinė kompanija "Sreda"
Pirmas pasirodymas2015 m. kovo 30 d.

„Farca“ (rus. Фарца) – rusiškas avantiūristinis, kriminalinis serialas, kurio debiutas įvyko 2015 metais. „Farcovka“ – arba kitaip „for sale“, viskas pardavimui. 1950–1980 metais Sovietų Sąjungoje paplitęs reiškinys, kai verteivos ėmėsi sukti bizniuką ir pardavimui tiko bet kas: padirbinėjo ikonas, iš užsienio turistų kaulijo drabužių, užsiėmė valiutos keitimu. O už tokias veikas, pagal galiojusius įstatymus, grėsė ilgi įkalinimo metai ir net sušaudymas. Milicija kovojo su tokio tipo prekeiviais, o jie vis sugalvodavo eilę būdų, kaip būtų galima prasimanyti pinigų.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kostia Germanovas prasilošė kortomis 5 tūkstančius rublių ir tokiu būdu tapo skolingas banditams. O vieni banditai, perka kitų skolas ir ji išauga iki 15 tūkstančių. Kai ateina laikas atiduoti pinigus, jis tokios sumos neturi ir yra įspėjamas banditų. Įspėjimas, tai dūris peiliu. Tada su draugų pagalba (Andrėjaus, Boriso, Sanioko) tikisi prasimanyti lengvesnių pinigų ir užsiima „farcovka“.[1]

Serijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1–2 serijos: 1961 metai, Maskva, Gagarino ir kosmoso užkariavimo epocha. Andrėjus- pradedantis rašytojas, kurį ką tik išspausdino „jaunystės“ žurnalas. Jis grįžta į gimtą miestą, kur susitinka su draugais ir įsitraukia į prekeivių gyvenimą. Vaikinai ieško būdų prasimanyti pinigų ir audringai gyvena. O tuo metu milicija gaudo valiutos perpardavinėtojus, ir kitus pardavėjus. Dabar keistai skamba visi kaltinimai, kad yra vagiama iš tautos, kad tai ne sovietinis gyvenimo modelis. Tuo tarpu jaunimas kaip įmanydamas stengiasi užsidirbti, o ne gyventi nuo algos iki algos.

3 serija: Draugai pardavinėja plokšteles su muzikiniais įrašais, uždirbinėja pinigus, kol kyla klausimas, kur juos laikyti.

4 serija: Metams prabėgus draugai užsiima kino aparatūros, videokamerų prekyba stambiu mastu.

5 serija: Vyrukai nori pas užsienio diplomatą nueiti ir pasiimti pinigus, tačiau tam reikia anglų kalbos žinių. Todėl nusiunčia merginą. Išgėręs užsienietis jėga pasinaudoja mergina. Didžiulė pinigų suma lieka nepaimta.

6 serija: Draugai nusprendžia nutraukti veiklą, o Nadios tėvas, kuris yra milicijos majoras Vostikovas, pareikalauja, kad Andrėjus parašytų prisipažinimą dėl nusikalstamos veikos.

7 serija: Draugai susirenka į garažą, kad pasidalintų pinigus, tačiau slėptuvė, pasirodo, tuščia. Įtariama, kad taip pasielgė Kostia.

8 serija: Majoras Vostikovas paleidžia Andrėjų, kad atliktų vieną darbelį.

Kūrėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Prodiuseriai – Aleksandras Cekalo (Александр Цекало), Aleksandras Kotas (Александр Котт), Ivanas Savochvalovas (Иван Самохвалов).
  • Režisierius – Jegoras Baranovas (Егор Баранов).
  • Scenaristai – Aleksandras Cekalo (Александр Цекало), Aleksandras Kotas (Александр Котт), Julija Idlis (Юлия Идлис).
  • Operatorius – Eduardas Moškovičius (Эдуард Мошкович).

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – serialo veikėjas

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]