Ekologiškų gaminių ženklinimo reglamentas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Tarybos reglamentas dėl ekologinės žemės ūkio produktų gamybos ir nuorodų apie tokią gamybą ant žemės ūkio ir maisto produktų, (EEB, Nr. 2092/91) – 1991 m. birželio 24 d. priimtas ES Tarybos reglamentas, apibrėžiantis ekologiškų gaminių žymėjimą, ženklinimą etiketėmis. Reglamentas priimtas atsižvelgiant į IFOAM, vienijančios per 750 asociacijų iš 108 valstybių, standartus.

Reglamentas taikomas produktams, ant kurių yra arba ant kurių turėtų būti nuorodos apie ekologišką produktų gamybos būdą: neperdirbtiems augalininkystės produktams, taip pat gyvūnams ir neperdirbtiems gyvulininkystės produktams; žmonių maistui skirtiems produktams, kurių sudėtyje yra iš esmės vienas ar daugiau augalinės kilmės ingredientų; produktams, kurie yra skirti žmonių maistui ir kurių sudėtyje yra gyvūninės kilmės ingredientų.

Produktai etiketėse ir reklamoje gali būti ženklinami kaip ekologiški tik jeigu toks ženklinimas aiškiai parodo, kad produktas yra pagamintas laikantis ekologiškų produktų gamybos reikalavimų; jeigu produktas yra pagamintas nepažeidžiant nustatytų taisyklių arba jeigu produktas yra importuotas iš trečiosios šalies reglamente nustatyta tvarka; taip pat jeigu produktas yra pagamintas arba importuotas ūkio subjekto, kuriam taikomos tam tikros reglamente numatytos patikrinimo priemonės.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]