Daniel Kajmakoski

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Daniel Kajmakoski
maked. Даниел Кајмакоски

Daniel Kajmakoski 2015 m.
Biografija
Gimė1983 m. spalio 17 d. (40 metų)
Struga, Makedonijos Socialistinė Respublika, Jugoslavijos vėliava Jugoslavija
KilmėŠiaurės Makedonijos vėliava Šiaurės Makedonija
Žanraipop, poprokas
Veikladainininkas, dainų autorius
Aktyvumo metai2000–dabar
Svetainėdanielkajmakoski.mk

Daniel Kajmakoski (maked. Даниел Кајмакоски; g. 1983 m. spalio 17 d. Strugoje) – Makedonijos dainininkas ir dainų autorius. Konkurso „X Factor Adria“ nugalėtojas, festivalio „Skopje Fest“ laureatas, Makedonijos atstovas 2015 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Daniel Kajmakoski 2015 m. Eurovizijoje

Daniel Kajmakoski gimė 1983 metų spalio 17 dieną Strugos mieste, pietų Makedonijoje. Kai jam buvo vos 7-eri metai, kartu su savo šeima persikėlė gyventi į Vieną, Austrijoje. Daniel turi du brolius – Dalibor ir Filip. 2009 metais pasirodė „Ohrid Fest“ festivalyje su daina „Nezhna ko princeza“, kurią parašė jis pats. Daniel taip pat dalyvavo Bulgarijos konkurse „Pej S’men.“ 2011 m. parašė kūrinį Karolinai Gočevai, pavadinimu „Ne se vrakaš“, kuris sulaukė sėkmės ne tik Makedonijoje, bet ir kitose Balkanų šalyse.

Atlikėjas ir dainų kūrėjas išgarsėjo sudalyvavęs 2013 metų pabaigoje–2014 metų pradžioje vykusiame „X Factor Adria“ projekte, kuris transliuojamas Bosnijoje ir Hercegovinoje, Juodkalnijoje, Makedonijoje ir Serbijoje. Dainininkas priklausė Željko Joksimovičiaus komandai ir kiekvieną kartą stebindavo mokytojus bei žiūrovus savo stipriu balsu ir pasirodymais.

2014 metais Daniel iškovojo pergalę „Skopje Fest“ konkurse ir atstovaus Makedonijai 2015 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse. Su daina „Lisja esenski“ D. Kajmakoski nacionalinės atrankos finalo metu surinko 10 balų iš tarptautinės komisijos ir 12 balų iš žiūrovų.[1] „Eurovizijoje“ kūrinį atliko anglų kalba – „Autumn Leaves“ pavadinimu. Pusfinalyje jis užėmė 15 vietą ir į finalą nepateko.

2016 m. gegužės 22 d. laimėjo trečiąjį Tvoje lice zvuči poznato sezoną. Per projekto laikotarpį jam teko įkūnyti Zlataną Stipišičių-Gibonni, Bruno Mars, Tina Turner, Goraną Bregovičių, Karoliną Gočevą, Rammstein, Justin Bieber, Prince.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 2014: Lisja esenski
  • 2015: Autumn Leaves

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „FYR MACEDONIA: DANIEL KAJMAKOSKI IS OFF TO EUROVISION AFTER WINNING SKOPJE FEST 2014“ (anglų). wiwibloggs.com. 2014-11-12.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Tijana Dapčevič
„To the Sky“

Makedonijos atstovas Eurovizijoje

2015
Po to:
Kaliopi
„Dona“