Commando (komiksas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Commando For Action and Adventure (liet. Komandosas veiksmui ir nuotykiui), oficialiai yra žinomas kaip Commando War Stories in Pictures (liet. Komandoso karo istorijos paveikslėliuose), o šnekamojoje kalboje žinomas kaip Commando Comics (liet. Komandoso komiksai), yra britų komiksų knygų serija, kuri iš pradžių buvo piešiama remiantis įvairiais atvejais iš Pirmojo ir Antrojo pasaulinio karų. Komiksas iki šiol yra leidžiamas. Jis yra populiariausias komiksas apie karą Britanijoje.

Istorijoms yra būdingi tam tikri motyvai: drąsa, bailumas, patriotizmas, mirtis dėl savo šalies, kilnūs veiksmai, arbatos gaminimas pavojaus akivaizdoje ir kita.

Publikacijos istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Komiksų serijos, tada vadinosi Commando War Stories in Pictures, buvo išleistos D.C. ThomsonDandi, Škotija, 1961 m. liepa.

Tai buvo papildymas kompanijos aukštų reitingų komiksų, tokių kaip The Beano irThe Dandy. Per komikso leidimo metus du numeriai buvo leidiami per mėnesį, bet dėl didėjančio populiarumo buvo pradėta leisti keturis numerius per mėnesį. Nuo 1971 m. jau buvo leidžiami aštuoni numeriai per mėnesį. Nuo 539 numerio kelios istorijos buvo perspausdintos. 1993 m. komikso pavadinimas pasikeitė į Commando For Action and Adventure.

Kaip ir komiksai, metraščiai buvo taip pat išleisti 1989 m. ir 1990 m., kiekviename buvo po septynias naujas istorijas. Metraščiai buvo spalvoti.

Kitose kalbose[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Komiksai buvo populiarūs Suomijoje, vadinosi „Korkeajännitys“, tai reiškia „aukštas susijaudinimas“ – tai žodžių žaismas su „korkeajännite“, kas reiškia „aukšta įtampa“.

Šie komiksai taip pat buvo leidžiami ir Indijoje.