BRC Autocentras

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Baltijos realizacijos centras
FormaUAB
Įkurta1996 m. Estija
1998 m. Lietuva
Centrinė būstinėSenasis Ukmergės kelias 18, Užubalių kaimas, Vilnius
Svarbiausi darbuotojaiCEO Mindaugas Slovikas
Darbuotojų37 (2023-08)[1]
TinklalapisBRCAuto.EU
Buveinė

BRC Autocentras – prekybos naudotais automobiliais bendrovė. Vykdo naudotų automobilių prekybos, įmonė taip pat siūlo ir BRC lizingo, serviso, nuomos paslaugas.[2].

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1996 m. Taline įkurta BRC grupė,[3] Įkūrė tuometinis „Hansa“ bankas kaip antrinę turto realizavimo įmonę. Įmonė tuo metu priklausė „Hansa Capital“ įmonių grupei (dabartiniam „Swedbank“) ir buvo atsakinga už banko turto realizavimą. Bendrovė turėjo keturis pagrindinius departamentus: naudotų automobilių ir sunkvežimių realizavimo skyrių, kilnojamo turto realizavimo skyrių, nekilnojamo turto realizavimo skyrių ir inkaso (skolų išieškojimo) skyrių.

1998 m. pradėjo veikti Lietuvoje. Dabar grupės įmonės įsikūrusios visose Baltijos šalyse.

2003 m. bankas nusprendė atsisakyti su ne finansinėmis operacijomis susijusių įmonių veiklos, todėl įmonę pardavė. Ją nusipirko UAB „SilberAuto“ ir investicinis bankas „United Partners“.

2011 m. įmonės savininkai pasikeitė: 50% akcijų įsigijo „United Partners“ bankas, likusius 50% – „AS Skinest Grupp“.

Paslaugos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Skelbimų bazėje internete naudotus automobilius galima rinktis iš >100 mln. transporto priemonių, taip pat suteikiama galimybė išsirinkti automobilį atvykus į BRC autocentrą.[4]

Parduodamos transporto priemonės: lengvieji automobiliai, mikroautobusai, kemperiai, motociklai, vilkikai, sunkvežimiai, priekabos, autobusai, statybinis transportas, autokrautuvai, žemės ūkio technika ir su transportu susijusios prekės.

Įmonė bendradarbiauja su didžiausiais Baltijos šalių bankais („Swedbank“, SEB, DnB, „Danske“, „Nordea“, „Unicredit“, „Šiaulių banku“, „Citadele“) ir siūlo galimybę automobilį pirkti išsimokėtinai[5]. Taip pat teikia serviso ir automobilių nuomos paslaugas.

Įmonė automobilius ne tik parduoda, bet ir perka.

Kiti įmonės klientai ar projektai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2015 m. prie BRC grupės prisijungė UAB „Sunkioji technika“ (kitaip HML). Ši bendrovė tapo oficialiu „Hyundai Heavy Industries Europe“ statybinės technikos atstovu Lietuvoje, siūlančiu platų pasirinkimą profesionalios „Hyundai“ technikos, jos priežiūros, serviso, garantijos, atsarginių dalių, finansavimo, technikos nuomos ir draudimo paslaugas[6].

Statistika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo veiklos pradžios BRC autocentras pardavė daugiau nei 60 tūkst. automobilių, o brangiausiai parduotas automobilis yra „Porsche Cayenne“, už kurį buvo sumokėta 183 909 €[7].

Bendrovės apyvarta 2014 m. siekė daugiau nei 10 mln. €[8].

2015 m. BRC įmonių grupėje dirbo 64 žmonės, vien Lietuvoje – 35.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]