Assassin's Creed: Revelations

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Assassin's Creed Revelations
Kūrėjas Ubisoft Montreal
Leidėjas Ubisoft
Dizaineris Alexandre Breault
Kompozitorius Lorne Balfe
Jesper Kyd
Išleidimo data PlayStation 3, Xbox 360
2011 m. lapkričio 15 d.
Microsoft Windows
2011 m. lapkričio 29 d.
PlayStation 4, Xbox One
2016 m. lapkričio 15 d.
Nintendo Switch
2022 m. vasario 17 d.
Žanras (-ai)
Režimas Vieno žaidėjo
Kelių žaidėjų
Reitingai {{{reitingai}}}
Platforma PlayStation 3
Xbox 360
Microsoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Nintendo Switch
Versija {{{versija}}}
Variklis Anvil
Reikalavimai žr. čia
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Assassin's Creed: Brotherhood
Kitos dalys Assassin's Creed
ubisoft.com

Assassin’s Creed: Revelations – veiksmo-nuotykių žanro kompiuterinis žaidimas, sukurtas „Ubisoft Montreal“ ir išleistas 2011 m. lapkričio 15 d. kompanijos „Ubisoft“. Pradžioje pasirodė „PlayStation 3“, „Xbox 360“ bei „Microsoft Windows“, o 2016 m. „PlayStation 4“ bei „Xbox One“, kaip dalis „The Ezio Collection“ rinkinio. 2022 m. vasarį išleista „Nintendo Switch“ versija.

Komoje paskendęs Desmondas Mailsas yra prijungiamas prie Animus 2.0 programos, kur jam aktyvuojamas saugusis režimas, žinomas kaip „Juodasis Kambarys“. Virtualiame pasaulyje prabudęs Desmondas sutinka „Abstergo“ kompanijos buvusį bandymų subjektą Klėjų Kačmareką (Subjektas nr. 16), kuris padeda surasti sinchronizacijos junginius, galinčius padėti atgauti sąmonę tikrame kūne.

Tai ketvirtoji žaidimų serijos dalis, šįkart užbaigianti Ecijo Auditorės istoriją. Veiksmas vyksta 1511–1512 m. Konstantinopolyje, į kurį atvyksta Ecijo, ieškantis penkių raktų, galinčių atverti duris į paslapčių kupiną biblioteką, kurią įrengė pirmosios „Assassin's Creed“ dalies protagonistas Altairas. Viešėdamas Konstantinopolyje, Ecijo atsiduria vidury įnirtingos Osmanų kovos dėl sosto ir tuo pačiu bando išsiaiškinti bizantiečių tamplierių rengiamą sąmokslą, kurie siekia perimti miesto kontrolę ir surinkti Ecijo ieškomus raktus. Klostantis įvykiams, kartais tenka sugrįžti ir prie Altairo atsiminimų.

Žaidime Ecijo sutinka keletą realių istorinių asmenybių, tokių kaip jaunasis princas Suleimanas (I), prieš jam tampant didžiu sultonu, taip pat jo tėvą Selimą I bei dėdę princą Ahmedą.

Žaidimo eiga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Siužetas vystosi istoriniame Konstantinopolio mieste (dabar – Stambulas), brėkštant Osmanų imperijos valdymui. Miesto dydis prilygsta Romai, kuri pasirodė „Assassin's Creed: Brotherhood“. Čia vėl galėsime restauruoti miesto infrastruktūrą superkant smulkius verslus, o šie žaidėjui generuos pasyvias pajamas. Užsidirbti padės ir gerokai brangiau kainuojantys reikšmingi miesto objektai, tokie kaip Galatos bokštas ar Sofijos soboras. Žaidimo eigoje tam tikrais etapais persikeliama į Kapadokiją, o taip pat ir Masjafą.

Atsirado nauja ginkluotė: ašmeninis kablys (hookblade), padėsiantis leistis lynais ar pasiekti labiau nutolusius objektus šokinėjant, taip pat prasiskverbti pro priešininkus ir juos apiplėšti. Išaugo sprogstamųjų užtaisų pasirinkimas – žaidėjas dabar naudos ne tik dūmines bombas, bet ir kitokius variantus, galinčius sukelti fizinę žalą, paspęsti spąstus ar nukreipti dėmesį. Mieste bus galima rinkti medžiagas jų gamybai.

Patobulėjo Ecijo sekimo įgūdžiai – nuo šiol jis galės regėti pėdsakus ir netgi atpažinti užsimaskavusius personažus. Bordžijos bokštus primenantys asasinų bokštai, funkcionuojantys kaip jų bazės, nuolatos bus puldinėjami tamplierių, kai tik Ecijo ieškokumo lygis pakils. Žaidėjas galės konsoliduoti asasinus, kad šie saugotų bokštus. Pačios miesto gatvės pasidarė šiek tiek pavojingesnės – tamplierių pasiųsti užpuolikai mėgins Ecijo nužudyti iš pasalų.

Papildymai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

The Lost Archive[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2012 m. vasario 28 d. išleistas papildymas, kuriame pasirodė 7-ios naujos užduotys, keletas naujų rūbų, tyrimų vietovė bei patobulinimai ginkluotei. Kartu su juo įtrauktos ir kitos naujovės iš kitų žaidimo leidimų. Užduotys yra galvosūkinio pobūdžio ir žaidžiamos iš pirmojo asmens perspektyvos; jos pasakoja Klėjaus Kačmareko gyvenimo užkulisius.

Kiti papildymai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Mediterranean Traveler Map Pack
  • The Ancestors Character Pack

Įvertinimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Assassin’s Creed: Revelations“ sulaukė daugiausiai teigiamų atsiliepimų iš kritikų. Visos žaidimo versijos, tiek konsolių, tiek asmeninių kompiuterių surinko 80 iš 100 balų, remiantis apžvalgininkų vertinimus publikuojančio „Metacritic“ informacija.[1] Portalas „IGN“ skyrė 8,5/10 balų įvertinimą,[2] kai tuo tarpu „Eurogamer“ nusprendė skirti 7/10, pasigedę jaudinančių emocijų, kurias suteikė „Assassin’s Creed: Brotherhood“.[3] Bendrai buvo giriamos ir kai kurios žaidime pristatytos naujovės, o oficialus „PlayStation“ žurnalas nepagailėjo 9/10 balų, išreikšdamas, kad tai puikiai Ecijo istoriją reziumuojantis žaidimas.[4]

Perkamumo rodikliai trumpalaikėje perspektyvoje pranoko ankstesnius serijos žaidimus,[5] per pirmąjį mėnesį jau buvo parduota apie 1.26 mln. kopijų.[6] Daugiau nei pusė visų žaidimo pardavimų įvyko per pirmąją parą nuo jo pasirodymo.[7] 2012 m. buvo skaičiuojama iš viso parduotų 7 mln. kopijų.[8]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Assassin’s Creed: Revelations“ – Metacritic.
  2. IGN’s Review For Assassin’s Creed: Revelations“ – IGN.
  3. Eurogamer’s Review For Assassin’s Creed: Revelations“ – Eurogamer.
  4. Assassin’s Creed: Revelations review“ – Official PlayStation Magazine (archyvuota).
  5. AC:R Pre-Orders Significantly Higher Than Brotherhood“ – VG247.
  6. Rayman Origins sells 50,000 in debut US month“ – Eurogamer (archyvuota).
  7. „UK CHARTS: Modern Warfare 3 resists new release rivals“ – mcvuk.com (archyvuota).
  8. Assassin’s Creed: Revelations ships 7 million“ – GameSpot (archyvuota).