Aptarimas:Sosnovskio barštis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

„Lietuvoje jis kažkada buvo reklamuojamas kaip silosinis augalas. “ — tas „kažkada“ skamba nelabai enciklopediškai, sakyčiau. --Nomad 13:41, 2008 rugpjūčio 7 (EEST)

Šiokią tokią nuorodą įdėjau. Esu matęs tarybiniais laikais leistą brošiūrą lietuvių kalba kaip reikia auginti Sosnovskio barščius. Bet kur dabar ją surasi...
Apie nuodingumą. Gal 7 metus aš tuos barščius pjaudavo ir šerdavau triušiams, veršiams. Ėsdavo, tiesa, nelabai noriai, kiaulpienės ar dobilai patiko labiau. Bet jokių problemų gyvuliams nebuvo. O pats per tiek metų per žioplumą turėjau vieną pūslę ir porą pigmentinių dėmių. Jei žinai, kaip su jais elgtis, tai problemų nekyla. Bet užtai kaip dilgėlynus išnaikino... Po Sosnovskio barščiais liko juoda žemė... Viską nustelbė. O paskui, reguliariai pjaunant žolę, išnyko. --rencas 21:01, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)

Nu va, jei su barščių "patirtimi" tai gal atsakysit, kuom sosnovskio skiriasi nuo sibirinio? Aš tas iliustracijas užvadinau kaip sibrinio, nes kažkada laikraštyje skaičiau, kad Kėdainių pakraštyje (kur ir fotografuotas tas barštis) naikins sibirinius barščius. O šiaip tai plinta jie kaip virusas, šalia sodo buvo keli, o per 2-3 metus jau visas "miškas" užaugo. Hugo.arg 21:11, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)

nuo kada jie tinkami gyvunams serti? karves duoda slykstaus skonio piena, maitinant tuo barsciu ivyksta persileidimai. jau vien kad bites nerenka nektaro, daug ka parodo. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 78.60.82.239 (aptarimasindėlis)