Ančių dainos

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ančių dainos
Ančių dainos viršelis
Antis studijinis albumas
Išleistas 2007 m. gruodžio 16 d.
Įrašytas 2007 m. spalį-lapkritį
Žanras Rokas
Trukmė 46:02
Įrašų kompanija M.P.3
Antis chronologija
Antis gyva
(2005)
Ančių dainos
(2007)
Rugpjūčio 33
(2008)

Ančių dainos„Anties“ albumas, išleistas 2007 m. gruodžio 16 d.[1], grupei vėl susibūrus po 17 metų pertraukos.

Atsikurti „Antis“ nutarė per Algirdo Kaušpėdo gimtadienį 2006-ųjų rugpjūtį. Albumas buvo pradėtas įrašinėti 2006 m. spalio mėn., įrašai baigti gruodžio 1 d. Įrašytas studijoje „Ančių ferma“, Algirdo Kaušpėdo įmonės „Jungtinės pajėgos“ rūsyje.[2] Didžiausiu albumo hitu tapo „Anties“ sugrįžimo daina „Mes rimti!“. Radijo stočių dėmesio taip pat sulaukė kūriniai „Buržujus“ ir „Auksinis Buda“.

Dainos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. CV
  2. Meldžiu – beldžiu
  3. Dėmė
  4. Senelis
  5. Rugpjūčio 33
  6. Auksinis Buda
  7. Sustok akimirka
  8. Mes rimti!
  9. Buržujus
  10. Girtuoklis
  11. Jei kas…

Viršelis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumo dizainerė Asta Kaušpėdaitė, kad atrinktų tinkamiausią iliustraciją viršeliui, fotoagentūrų kataloguose peržiūrėjo 10 028 kiaušinių nuotraukas. Jos teigimu, „pasirinktas kiaušinis yra tobulas ir nieko panašaus į jį daugiau neįmanoma rasti“.

Įvertinimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumas iš esmės sulaukė teigiamų įvertinimų. Mindaugas Peleckis portale bernardinai.lt teigė, jog albumas yra „solidus Lietuvos roko istorijos dokumentas, grupės, kuri rodo visišką minties ir natos brandą, kūrinys“, o atsikūrusi „Antis“ „išliko melodingą, itin profesionalią muziką grojančia grupe, kurios tekstai (visi parašyti A. Kaušpėdo) – revoliucingi, apnuoginantys socialinę tikrovę, aprašantys visuomenės skaudulius su antiška ironija, satyra ir net piktoku sarkazmu“.[3]

Priešingai rašęs Jurijus Dobriakovas „Balse“ kritikavo, jog albume girdisi „80-ųjų skambesys“ bei per didelį garso suspaudimą, ir mano, jog „albumas „suveiks“ greičiau kaip nostalgiškas suvenyras naujoje pakuotėje, nei kaip muzikinė naujovė“.[4]

„Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Ramūnas Zilnys albumą įvertino palankiai, skyręs 8 balų įvertinimą iš 10.

Leidėjų teigimu, šis „Anties“ įrašas tapo sėkmingiausiai parduodamu albumu per grupės istoriją. Iš viso šio albumo yra parduota 7 000 egzempliorių.[5].

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]