Absoliutus blogis: išnykimas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Absoliutus blogis: išnykimas

PavadinimasResident Evil: Extinction
Kilmės šalisJungtinių Amerikos Valstijų vėliava Jungtinės Amerikos Valstijos
Kanados vėliava Kanada
RežisieriusRussell Mulcahy
Prodiuseris (-iai)Paul W. S. Anderson
Jeremy Bolt
Bernd Eichinger
Samuel Hadida
Robert Kulzer
Scenaristas (-ai)Paul W. S. Anderson
VaidinaMilla Jovovich
Oded Fehr
Ali Larter
Iain Glen ir kiti.
Metai2007
Trukmė94 min
Kalbaanglų k.
PlatintojasScreen Gems
Biudžetas45 mln. JAV dol.
IMDb įrašas

Absoliutus blogis: išnykimas (angl. „Resident Evil: Extinction“) – 2007 m. mokslinės fantastikos siaubo veiksmo filmas, režisuotas Russell Mulcahy. Tai trečiasis filmas iš „Absoliutaus blogio“ filmų serijos. Filmas yra sukurtas kompiuterinio žaidimo „Resident Evil“ serijos motyvais. Pagrindinį vaidmenį, kaip ir prieš tai buvusiuose serijos filmuose, atliko Milla Jovovich.

Apie filmą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmą sukūrė „Constantin Film“ ir „Davis Film“ studijos, platino „Screen Gems“. Filmo premjera įvyko 2007 m. rugsėjo 21 d. JAV. Filmas buvo komerciškai sėkmingu: jo biudžetas siekė apie 45 mln. JAV dolerių, o pasaulio kino teatruose jis surinko apie 147 mln. JAV dolerių pajamų.

Filme toliau pasakojama herojės Alisos kova su Žemę apnikusiais viruso T valdomais zombiais ir už viruso paskleidimą atsakinga „Umbrella“ korporacija. Filmas yra 2004 m. „Absoliutus blogis: apokalipsė“ tąsa. 2010 m. pasirodė filmo tęsinys „Absoliutus blogis: pomirtinis gyvenimas“.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Alisa atsibunda nukritusi vonioje − aplinkoje, kuri labai panaši į filmo „Absoliutus blogis“ pradžią. Ji susiranda drabužius ir išeina į koridorių, kurį kerta lazerinės apsaugos sistemos spinduliai (vėl filmo „Absoliutus blogis“ elementas). Alisa išvengia mirtinų spindulių ir užsiropščia į ventiliacijos šachtą viršuje. Iš jos ji patenka į kitą patalpą, kurioje žūsta nuo paspęstų spąstų − mažų strėlikių. Žuvusios Alisos kūną paima du biologinei aplinkai atspariais kostiumais vilkintys žmonės, kurie ją išneša į lauką ir numeta į duobę, kur jau guli dešimtys panašių Alisos lavonų. Paaiškėja, kad veiksmas vyksta požeminėje korporacijos „Umbrella“ Kalifornijos bazėje, kurioje tyrimams vadovauja daktaras Semas Aizeksas.

Praėjo penkeri metai po Rakūno miesto subombardavimo atominiu užtaisu (filmo „Absoliutus blogis: apokalipsė“ pabaiga). Tačiau korporacijos „Umbrella“ pastangos sunaikinti virusą T nepasiteisino. Virusas ištrūko iš Rakūno miesto. Greitai jis pasklido JAV, Šiaurės Amerikoje ir galų gale − visame pasaulyje. Ištisi žemės plotai virto dykynėmis, nes viruso T apkrėsti zombiai sunaikino viską. Likę sveiki ir gyvi žmonės priversti nuolat keisti buvimo vietą, nes sustojus tuoj prie jų pradeda rinktis zombiai.

Alisa vienintelė išgyveno kontaktą su virusu T, adaptuodama virusą lasteliniame lygyje. Viruso T mutacijos jai suteikė ypatingų galių valdyti aplinkinę aplinką, judėti ypač greitai ir būti labai stipria. Tuo tarpu korporacija „Umbrella“ dirba ties viruso T antivirusu. Daktaras Semas Aizeksas klonuoja vieną Alisos klonę po kitos ir daro bandymus su jomis. Tačiau bandymai yra nesėkmingi. Daktaras Aizeksas tiki, kad jei į jo rankas pakliūtų tikroji Alisa, tuomet jis galėtų sukurti antivirusą. Alisa žino, kad bet koks kontaktas su kitais žmonėmis gali ją išduoti iš kosmoso Žemę stebinčiam korporacijos palydovui. Per dykumas keliauja grupė žmonių, vadovaujamų Klerės Redfild. Tarp jų yra Alisos pažįstami iš Rakūno miesto Karlosas Oliveira ir L. Dži. Veinas. Jiems reikalinga Alisos pagalba ...

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius − vaidmuo
  • Milla Jovovich – Alisa
  • Ali Larter – Kler Redfild
  • Oded Fehr – Karlosas Oliveira
  • Iain Glen – daktaras Semas Aizeksas
  • Mike Epps – L. Dži. Veinas

ir kiti.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]