Torkil Rönne

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Torkilas Ronne
dan. Torkil Rönne
Gimė 1949 m. sausio 5 d. (75 metai)
Danijoje
Veikla Danijos pilietis, gyvenantis Švedijoje, verslininkas, Šiaulių miesto Garbės pilietis.

Torkilas Ronne (dan. Torkil Rönne, g. 1949 m. sausio 5 d. Danijoje) – Danijos pilietis, gyvenantis Švedijoje, verslininkas, Šiaulių miesto Garbės pilietis.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Baigė Kopenhagos aukštąją verslo mokyklą.

1992 m. pradėjo veiklą Lietuvoje. Jau tada pastebėjo, kad dauguma užsienio investicijų patenka į Vilnių, todėl ėmė stengtis kuo daugiau labdaros, paramos, investicijų bei kitų projektų sieti su Šiauliais. Jo rūpesčiu Šiauliuose investavo ne viena Skandinavijos verslo įmonė, mieste įsikūrė UAB „Bigso“, UAB „Artilux NMF“, UAB „DIAB“, kuriose atsirado naujų darbo vietų Šiaulių žmonėms. Nuo 1999 m. UAB „IKEA Trading Lietuva“ verslo koordinatorius.

Solvesborgo Rotary klubo narys. Labdaros, paramos bei švietimo tikslais nuo 1994 m. bendrauja su Šiaulių Didždvario gimnazija, specialaus ugdymo įstaigomis, Jono Laužiko mokykla, organizuoja labdaros ir paramos akcijas. Jo ir kitų asmenų iniciatyva bendradarbiavimo sutartis sudarė Šiaulių miestas ir Kristianstadas Švedijoje, Šiaulių universitetas ir Kristianstado universitetas. Šiauliečiams organizuojamos stažuotės, mainų programos, nemokami anglų kalbos kursai, skiriamos stipendijos mokiniams studijuoti Švedijoje.

Žmona Jette Ronne, sūnus Kristianas, duktė Dorte.

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos 2004 m. rugsėjo 9 d. sprendimu Nr. T-208 suteiktas Garbės piliečio vardas.