Vasaros meilužiai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Vasaros meilužiai

PavadinimasSummer Lovers
Kilmės šalis JAV
RežisieriusRandal Kleiser
Scenaristas (-ai)Randal Kleiser
Metai1982
Žanrasdrama
Trukmė98 min.
Kalbaanglų
IMDb įrašas

Vasaros meilužiai (angl. Summer Lovers) – 1982 m. JAV sukurta erotinė drama meilės trikampio tema.

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Maiklas ir Keitė – jauna pora, ką tik baigę koledžą. Jiedu pažįstami daugiau kaip 10 metų, iš kurių didesnę pusę laiko draugauja. Atėjus vasarai, jie nusprendžia praleisti atostogas vienoje Graikijos saloje. Pradžioje jie linksmai kartu leidžia laiką, kol Maiklui į akį krinta Lina – netoliese apsistojusi prancūzė archeologė. Niekada nebuvęs su kita moterimi, tik su Keite, jis pradeda rodyti šiai dėmesį ir netrukus jiedu suartėja. Kadangi Maiklas labai myli savo draugę ir dėl išdavystės jaučia kaltę, o šiai ėmus kažką įtarti, viską prisipažįsta.

Norėdama jį pamokyti, Keitė eina į vietinį barą, ketindama susipažįsti su kokiu nors vyru ir galbūt su juo permiegoti, tačiau naujas pažįstamas pasirodo esąs ne itin malonus ir galiausiai jai tenka nuo šio sprukti. Po to, kai vakare Maiklas grįžta iš naujo pasimatymo su Lina, Keitė pareikalauja, kad jis šiuos santykius nutrauktų.

Kitą vakarą ji pati apsilanko Linos namuose, tačiau vietoje konfrontacijos moterys praleidžia kelias valandas pasakodamos kiekviena apie savo pomėgius: Liną – archeologiją, o Keitė – fotografiją. Maiklą nustebina, kad jos abi merginos randa bendrą kalbą, bet tai netrukdo jiems trims kartu leisti laiką. Keitei vis dar sunku susitaikyti, kad Maiklas miega su Lina, tačiau netrukus tarp jų nusistovi meilės trikampis, kuomet abi moterys dalinasi vienu vyru. Vis tik Lina netrukus pradeda baimintis, kad vasara pasibaigs ir naujieji draugai išvyks į Ameriką, ją palikdami. Nors Maiklas ir Keitė tikina, kad tai nebūtinai turi baigtis, Lina nusprendžia pirmoji pasitraukti ir vieną dieną dingsta kartu su jaunu vaikinu Janu, su kuriuo susipažįsta paplūdimyje. Maiklas su Keite jos keletą dienų ieško, vėliau mėgina tęsti atostogas, tačiau prisiminimai apie Liną juos trikdo ir galiausia jie nusprendžia išvykti anksčiau laiko. Oro uoste jie susiduria su Lina, kuri persigalvojo ir nusprendė vėl su jais susitikti. Trijulė grįžta į salą, kad kartu praleistų likusias 3 atostogų savaites.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Peter Gallagher – Maiklas
  • Daryl Hannah – Keitė
  • Valerie Quennessen – Lina

Šis filmas – paskutinis prancūzų aktorės Valerie Quennessen darbas kine. 1999 m. ji žuvo automobilio avarijoje, būdama 31 metų ažiaus.

Garso takelis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmas buvo daug reklamuojamas MTV kanalu, o garso takelis išleistas audio kasetės ir vinilinės plokštelės formatu. Jame skamba daug populiarių atlikėjų kūrinių:

Dar kelios dainos, skambančios filme, nepateko į išleistą garso takelį: