VDU radijas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
VDU radijas
Šalis, kurioje transliuojama Lietuva
Vadovai
Donatas Bartkus Haroldas Urbonavičius Lukas Motiejūnas
Savininkai VDU
Radijo stočių skaičius ir pavadinimai
Įkūrimo data ir vieta 2010 m. vasario 14 d. Kaunas
Interneto svetainė www.vduradijas.lt

VDU radijas – lietuviška internetinė radijo stotis, veikianti Vytauto Didžiojo Universitete. Jo studija įsikūrusi Kaune, VDU Centriniuose rūmuose. Radijas transliuojamas internetu, girdimas 24 val. per parą.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

VDU radijo įkūrimo pirminė idėja gimė 2009 m. ir per metus laipsniškai evoliucionavo iki galutinio rezultato. 2010 m. vasario 14 d. pirmieji šio radijo garsai pasiekė klausytojus. VDU radijo kolektyvą subūrė, jam nuo įkūrimo pradžios vadovauja Donatas Bartkus, Haroldas Urbonavičius ir Lukas Motiejūnas.

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Radijo komandą sudaro apie 30 žmonių: laidų vedėjai, naujienų redaktoriai, straipsnių rašytojai ir muzikos montuotojai. VDU radijas transliuoja studentiškajai auditorijai geriausią klubinę muziką, paskutinius hitus. Radijas aktyviai bendradarbiauja su muzikos atlikėjais, klubuose pristato savo projektus [1] (Seeya, Kaunas Acoustics ir kt.), rengiami aktualūs interviu, platinamos muzikos pasaulio karščiausios naujienos. Soties internetinė svetainė yra nuolat atnaujinama, o laidų formatas tobulinamas, kad pritrauktų daugiau klausytojų įdomiomis diskusijomis bei gera muzika. Taip pat ji reguliariai papildoma studentams naudinga informacija ir naujienomis apie renginius.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]