Pereiti prie turinio

Naudotojo aptarimas:Sss

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sveika(s), atvykęs (-usi) į Vikipediją Sss!

If you do not understand Lithuanian, please refer to this page.      Wenn du kein Litauisch verstehst, lies bitte hier weiter.

Šaunu, kad įsijungei į vikibendruomenę. Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo. Jei pirmą kartą dalyvauji wiki principu paremtame projekte, pirmiausia rekomenduojame perskaityti įvadą į redagavimą ir pagalbos puslapius. Taip pat užsuk į Bendruomenės skyrelį, kur rasi naudingų nuorodų, susitarimų, informacijos apie vikisričių projektus. Jei kyla kokių nors klausimų, nesivaržydama(s) kreipkis į senbuvius, kurie visada pasirengę padėti. Pagalbos taip pat gali rasti naudodamasis papildomais bendravimo kanalais, kur labiau patyrę Vikipedijos naudotojai tau asmeniškai galės atsakyti į iškilusius klausimus.

Ką reikėtų žinoti:

  • Prašome susipažinti su Vikipedijos taisyklėmis, ypač patikrinamumas, neutralus požiūris ir jokių originalių tyrimų.
  • Vikipedija rašoma remiantis patikimais šaltiniais. Enciklopedijos rašymas – tai visų pirma yra darbas su šaltiniais.
  • Vikipedija yra bendruomenės projektas, todėl jame labai svarbi tarpusavio pagalba ir sutarimas. Nenustebk, jei kas nors kritikuos Tavo darbą, atsižvelk į dalykiškas pastabas;
  • Kilus neaiškumams, straipsnio diskusijų puslapyje išsakyk savo argumentuotą nuomonę. Nepamiršk pasirašyti po ja: įrašyk gale 3-4 tildės ženklus ~~~~ arba redagavimo įrankių juostoje paspausk parašo ikoną ;
  • Redaguodama(s) straipsnį, naudokis redagavimo funkcija „Kaip atrodys“ – taip išvengsi bereikalingų taisymų. Pabandyti redagavimo galimybes gali tam skirtame puslapyje Smėlio dėžė arba asmeniniame juodraštyje;
  • Gali susikurti asmeninį naudotojo puslapį ir jame pateikti svarbiausias žinias apie save;
  • Gali naudoti papildomas priemones, skirtas registruotiems vartotojams.
  • Įkeldama(s) failus, vadovaukis Pagalba:Paveikslėliai nuorodomis.
  • Draudžiama kopijuoti:
    • autorių teisėmis apsaugotus darbus (knygas, straipsnius, tekstus internete);
    • net jei pats esate autorių teisių saugomo teksto autorius, nereiškia, kad jį galite nukopijuoti į Vikipediją (turi būti aiškiai nurodyta, kad tekstas platinamas pagal laisvąją licenciją – CC BY-SA 4.0 arba kitą jai neprieštaraujančią);
    • neenciklopedinę informaciją (pvz. reklaminė medžiaga, asmeniniai tekstai, pertekliniai sąrašai ir taip toliau; daugiau žr. Kas nėra Vikipedija).

Sėkmės!
  Bendruomenės atstovas

--Qwarc 16:44, 24 Gegužės 2006 (EEST)

Paveiksliukų įkėlimas[redaguoti vikitekstą]

Įkeliant paveikslėlius nepamirškite nurodyti paveikslėlių naudojimo licenziją, jei tai nejūsų padarytas paveiksliukas nurodykite šaltinį--Qwarc 17:01, 24 Gegužės 2006 (EEST)

Taip pat - paveiksliukų esančių Commons saugykloje, nereikia atskirai įkėlinėti į lietuvišką ar kurią kitą WP. Reikia tiesiog nurodyti paveiksliuko vardą, lyg jis būtų lokalioje saugykloje. eLNuko 17:14, 24 Gegužės 2006 (EEST)

Visiems herbams, vėliavoms, logotipams taikoma {{logo}} licenzija - ją ir reikėtų dėti. O žemėlapiams latviai taiko {{GFDL}} licenziją, tai ir reiktų žymėti. --Hugo.arg 18:08, 25 Gegužės 2006 (EEST)

Pasistenkite dėlioti licenzijas į jūsų įkeliamus paveikslus, už jūsų darbo niekas nenori dirbti, tiesiog po kurio tai laiko gali tekti nežinomų licenzijų paveiksliukus pašalinti, tiesiog būtų gaila darbo. Tuo labiau kad licenziją tikriausiai žinote--Qwarc 18:37, 26 Gegužės 2006 (EEST)

Dėl Latvijos miestų ir gyvenviečių[redaguoti vikitekstą]

Jei jau kuri straipsnius apie Latvijos miestus ir gyvenvietes, prašau įdėti bent vieną sakinį (pvz, Preiliai - miestas Latvijos pietryčiuose, rajono centras) bei įdti žymę {{šablonas}} arba {{stub}}. Kitaip bus siūloma ateityje kuriamus straipsnius trinti kaip tuščius. knutux 17:03, 29 Gegužės 2006 (EEST)

vėl dėl jūsų įkeltų paveiksliukų[redaguoti vikitekstą]

jei ne jūs darėte nuotraukas gaukite autorių leidimus, naudoti nuotraukas--Qwarc 21:24, 25 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Prašome jūsų prisidėti čia. — exтaтe [ apt. ] 21:34, 21 Rugsėjo 2006 (EEST)

Sveikas. Kaip matau neblogai supranti latviškai, tad norėjau paprašyti ar negalėtum parašyti straipsnio latviškoje Viki ape Židikus, nes šis miestelis yra netoli Latvijos sienos. Manau būtų visai neblogai. Ačiū Tadas12 21:27, 14 Spalio 2006 (EEST)

Na pasistengsiu, kai tik turėsiu laiko. Sss 19:24, 17 Spalio 2006 (EEST)

Labai tau ačiū Tadas12 21:45, 17 Spalio 2006 (EEST)

Ledo ritulininkai[redaguoti vikitekstą]

Viena pastabėlė apie ledo ritulininkų straipsnius - visur pirmam sakinyje poziciją rašai per brūkšnelį ("Latvijos ledo ritulininkas - vartininkas"). Nors nesu lietuvių kalbos specialistas, jaučiu, kad šiuo atveju brūkšnelį dėti nėra teisinga, geriau kablelį arba rašyti "Latvijos ledo ritulio vartininkas". Visai idealiu atveju galima būtų rašyti taip, kai yra daugelio futbolininkų straipsniuose - "Letvių ledo ritulininkas, Latvijos nacionalinės rinktinės ir Rygos „Dinamo“ vartininkas". Bet šiaip smagu, kad rašai apie ledo ritulio komandas ir žaidėjus. Sėkmės. knutux 08:24, 2006 Spalio 23 (EEST)

lv: pagal savo jauną amžių prisidedate reikšmingai prie baltų kultūros paveldo išsaugojimo bei jo "globalizacijos" (judrumo internete įvairiomis kalbomis, vertimo darbų). Nekantriai lauksiu ir tolesnių straipsnių iš LV politinio, ekonominio, kultūrinio gyvenimo. Geografija jau pakankamai išplėtota. Ačiū ir sėkmės.


Kviečiu prisidėti prie mano sukurtos vikisrities. Jūsų indėlis būtų labai svarbus. --Gamtininkas 14:10, 2009 birželio 22 (EEST)

Sveiki, dar kartą kviečiu ----Gamtininkas apt. 14:02, 2009 birželio 26 (EEST)

Dėkui, kai tik galėsiu būtinai prisidėsiu;)--Sss 16:30, 2009 birželio 26 (EEST)

Pasikartojančios nuorodos[redaguoti vikitekstą]

Pastebėjau jūsų daroma klaidą kuriant straipsnius, kaip kad str. Cher. Naudojama pernelyg daug vidinių nuorodų, kartais ir po 3 vienoje pastraipoje į tą patį objektą. Tam, kad straipsnis nemirgėtų nuo nuorodų, tiek raudonų ar mėlynų, reiktų stengtis tik pirmą kartą straipsnyje paminint objektą uždėti nuoroda į objektą, o vėliau jau nedėti.--Atlantas 12:45, 13 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Global account[redaguoti vikitekstą]

Hi Sss! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (aptarimas) 19:52, 12 vasario 2015 (EET)[atsakyti]