Naudotojas:Turbo

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šis naudotojas turi arba turėjo klonų.


Sveikas, na parasyk čia apie save ir naikinamm tą raudoną akis badančią spalvą. Algirdas 12:11, 2 Vasario 2006 (EET)

buvo dar raudonesnės spalvinant žemėlapį, beje. Turbo 15:58, 2 Vasario 2006 (EET)

Su geriausiais palinkėjimais...[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gera problema - spalvinis atspindėjimas. Manau, kad mūsų apibūdinimui mieliausias akiai - žalias (nors tai pasigrobę airiai, kurie Žalgirio mūšyje berods už kryžiokus stojo), o slavai tradiciškai mėgsta raudoną spalvą - krasnyj reiškia ir gražus, jų šokėjų drabužių elementas - raudonas. Beje, interenete pateiktas analogiškas žemėlapis buvo uždažęs rusvai fino-ugrų (vepsų, komių,marių..) apgyventus plotus - falsifikacija, naudinga slavianofilams... Turiu indoeuropiečių-baltų-žemaičių-lietuvių problemos knygos rankraštį, diskutavau su Z.Zinkevičium -laužiau ietis...pavyko netgi nežinotą Feuer etimologiją pasiūlyti - iš beržo tošies kilęs žodis...Šiaip jau, mokslinis analfabetizmas tiesiog siutina...beje labai gerbiu Biologiją ir Biochemiją - sako, ten labai pasikaustęs -vienoje subtilioje srityje, netgi įvertino rimtai) itin, o Lietuvai ateitį matau ir Biotechnologijų plėtotėje - smagu, kad per paskutinę paskaitą Mokslų akademijoje apie tai - pusė auditorijos - mokiniai. Domiuosi įvairiais mokslais, nes sunkios matematikos studijos, žaidimas šachmatais (net nežiūrint į juos suteikė gerų instrumentų įvairioms problemoms spręsti), bet kadangi gyvenu nerealiai sunkiai, ketvirta žiema be šildymo - ryte būna užšalęs vanduo Problema yra mokslų klasifikacijoje - ją pamačiau, kai suplakė mokslo sritis su mokslų rūšimis, kurios atsiranda persikirtus-susikryžminus pirmosioms -plačiau - parašiau komentarą Moksle. Ten reikia Mokslo rūšių išvardijimo, Mokslo sričių apibūdinimo ir nušvietimo, kaip jas kryžminant atsirado nauji modernūs mokslai - bene vienas paskutinių - archeogenetika nuo kurios pasiekimų tikrai galima svaigti Laiko mašionoje. O pagrindinius klausimus dabar reikėtų užduoti Generalinei prokuratūrai dėl drąsiausio Lietuvos vyro - savanorio Algirdo Petrusevičiaus sulaikymo - kokią provokacija ir kokį show surengė jį skandindami...siųskite klausimus, kas tai ir kodėl padarė prokurorui Stepučinskui (tyli, išsisukinėja) ir jo vadovui ONTT skyriuje A.Kliunkai..su visai AMB

Sėkmės - Biologijos wikiatspindėjimas -jėga, betgi... Turbo 16:00, 2 Vasario 2006 (EET)

Ko čia mes susirinkom?[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gerbiamasis, mes, atrodo, gerų norų ir entuziazmo vedini, aukodami savo laisvalaikį, susirinkom čia kurti Laisvąją enciklopediją. Tamsta žiūriu čia atradote visai kitą nišą - kirsti šaką ant kurios pats sėdi, supriešinti viki bendruomenę, į kurią ir pats laisvanoriškai atėjai, o dabar dar ir įvaryti siaubą naujiems atėjusiems. Kam to reikia, ar nevertėtų išsitiesti ir eiti koja kojon kartu su visais? Man jau baigia išsekti žemaitiška kantrybė taip pat. Algirdas 16:52, 20 Vasario 2006 (EET)

::Nesu paukštis ant šakos - tik jiems labai prijaunčiantis, ir lesinantis...norėčiau wiki bendruomenę tik pakreipti prieš objektyvias problemas - profanaciją, cenzūrą ir t.t....atėjau kaip savanoris, bet kieno - gal patylėsiu, kodėl - kas norės - supras, ir ne tik todėl - kad įviliotų paprovokuotų ir sutryptų...ar blokuotų 1 mėn., po kelių dienų - dar 2 val., kantrybė turėjo išsekti - bet rašau straipsnius toliau. Nesu nei Drakula, ar kitoks naujokų siaubintojas. Man reikia elementarių žmogaus teisių užtikrinimo ir jei ne nesilaikymo dėl nenuovokumo ar kitų žymiai gilesnių priežasčių, tai bent jau pagarbos Lietuvos respublikos įstatymams. Man nebūdingas bandos instinktas, nors bendraminčių paramą itin vertinu. Jei tikslai aukšti, tai ir kantrybės randasi tiek kiek reikia. Pagarbiai Turbo 17:02, 23 Vasario 2006 (EET)

Mano pirmas atsakymas ko aš čia - KONSTRUKTYVUS DARBAS, kurį atlikau: Indoeuropiečiai Paleogenetika Archeogenetika Proto-kalba Nostratinis kalbinis sluoksnis Nostratinė kalb a Prabaltai Indoeuropiečių prokalbė Indoeuropiečių protėvynė Proto-kalba Indoeuropiečių prokalbės sampratos kritika Indoeuropiečių protėvynė Nostratinė kalba Masinio palyginimo metodas Baltistika Baltistica 1863-1864 m. sukilimas Sietynas (organizacija) Knygnešystė Lietuvos-Tarybų Rusijos taikos sutartis Suvalkų sutartis (papildymas) Informacinis karas Sąmokslo teorija Leninas Informacinis karas Agresija Fašizmas (papildymas) Lietuvos archeologai Jonas Puzinas Algirdas Girininkas Gudai (etnonimas) Avarai Katalaunijos mūšis Gepidai Graikai (archeologija) E-mokykla Mokykla Jaunųjų programuotojų mokykla Neakivaizdinė respublikinė mokykla Efektyvios mokymosi technologijos Imitacija Mokslinė mokykla Knygnešystė Daraktorių mokykla Kancerogeninė medžiaga Vėžys (liga) Kamieninė ląstelė Specifinė vėžio profilaktika Genomo reguliacijos stochastikos principas, Petras Klimas Alfonsas Petrulis Urbi et orbi Turino drobulė Marijampolė, Šiluva, Pivašiūnai - esminiai pataisymai, Bražuolės diversija, Algirdas Petrusevičius, Skulptūra, Pasaulio lietuvių archyvas, Bronius Kviklys, Agresija, virusas H5N1, Paukščių migracijos, Arūnas Baltėnas, Sąmokslas, Biologinis ginklas, Biologinis teroras, Kritinis mąstymas, Autoritarinis mąstymas, Socialinė psichologija, Konflikto teorija, Konstruktyvi veikla, Draugas (katalikų laikraštis), Zigmas Zinkevičius, Vytautas Andrius Graičiūnas, etnoso problema, Baltų problema, Germanų problema, Slavų problema ...šaltiniai visiems - Pasaulio lietuvių archyvas, Lietuvos kultūros paveldo Kultūros vertybių registras, duomenų bazė - Lietuvos dvarai

Mano PIRMIAUSIAS PRAŠYMAS - prieš atlikdami mano papildymų trynimą - recenzuokite juos bent trumpai - esu iš mokslininkų gildijos. Bandymai užmėtyti kepurėmis nėra problemos sprendimas ir veda prie nesusipratimų.

Mažiau konstruktyvius rezultatus atnešusi veikla: iškėliau problemą - buvo situacija, kai 'aušrininkai' atspindėjo socialistus?? Dabar, jau sutvarkyta, betgi, dar mažas neatitikimas - nukreipiamajame -socdemai, straipsnyje formuluotė - socialistinė moksleivių organizacija...manau, kad pirmas apibūdinimas preciziškesnis...betgi, oj kaip kliuvo... o paskutinis įspėjimas, tereiškė, kad kelsiu problemą viešiau - bet yla pati iš maišo išlindo -ir išsisprendė beveik - yra ir normalus straipsnis apie Aušra...

Matau kitas problemas - istorines, baltų gentys tiksliau galėtų būti identifikuotos - ne tik palaidojimai svarbu...

o jei išsispręs konfliktų išrišimo mechanizmas, dėl kilusių nesutarimų -tai bus pozityvi negatyvių dalykų pusė...visgi esu ir šioks toks valdymo problemų specialistas, nutuokiantis ir apie informacines sistemas,,,

Dar vienas konstruktyvokas siūlymas:

Konflikto tarp vikipedijos kūrėjų ir išorinių vandalų sureguliavimui[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Smagu matyti šį sąrašą, tačiau jis nei kiek neatleidžia nuo reikalavimų laikytis Vikipedijos taisyklių. Dirgela 20:47, 21 Vasario 2006 (EET)

Buvimo vikipedijoje teisiniai aspektai bei atsakomybė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Formaliu teisiniu požiūriu, piliečių veikla wikipedijoje užtikrinama Lietuvos respublikos konstitucijos garantuojama ir grindžiama Informacijos skleidimo laisve(tame tarpe ir mokslinės), tačiau tuo pačiu, ten primenama, kad nacionalinės nesantaikos, karo, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymas wikipedijoje užtraukia piliečių atsakomybę, kaip ir žinių, grubiai neatitinkančių tikrovės,... platinimas. Todėl prašome būti dėmesingiems kolegoms, svarbesnius, diskutuotinus pataisymus geriau įrašinėti, juos aptarus su straipsnio esminiu autoriumi. Primename, kad nuolatinių ar grubių vienkartinių vandališkų veiksmų atlikimas užsitraukia atsakomybę pagal Lietuvos Respublikos Administracinės teisės pažeidimo kodeksą ir užtraukia atsakomybę už chuliganiškus veiksmus - visuomenės negerbimą viešoje vietoje:

- 174 straipsnis. Nedidelis chuliganizmas - - Nedidelis chuliganizmas, tai yra necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, - - - užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

- - Tokius nusikaltimus tiria ir Policijos departamento kriminalinės policijos kompiuterinių nusikaltimų skyrius. Pastebėję juos nedelsiant informuokite administratorius. - - Primename, kad lt.wikipedia.org atitinka atskirą žiniasklaidos vienetą, kuris yra ir Lietuvos Respublikos įstatymų, reglamentuojančių žiniasklaidos veiklą traukos zonoje. Teisės, nusakomos terminu Copyright ribojimas wikipedijoje nesukuria nereglamentuojamos laisvės.

Kita vertus, žinių neatitinkančių tikrovės ir žeminančių piliečių garbę bei orumą paskleidimas yra žiniasklaidos įstatymo objektas - už tai taip pat numatyta atsakomybė.

Apie pastebėtus vandalizmo atvejus vartotojai nedelsiant praneša administratoriams, kurie imasi reikiamų veiksmų - iki teisinio persekiojmo Policijos departamento Kriminalinės policijos Kompiuterinių nusikaltimų skyriaus pajėgomis. Turbo 12:55, 22 Vasario 2006 (EET)

Jei tik nori gali informuoti ką tik nori, tačiau nereikėtų bandyti savo susigalvojimų dėstyti kaip administratorių pareigų. Dirgela 17:56, 22 Vasario 2006 (EET)
tai yra tik siūlymas - kurį patalpinau aptarimui -tam skirtoje vietoje. Atlantui -vieta nepatiko, gal nesuprato, gavau pylos, ir tuo pagrindu, kaip supratau -blokavimui iš jūsų 2 val. Audriusa padarė pastabą - kad konfliktai yra skirtingi - vidiniai ir su išore -atskyriau. Vakar du poltinio atspalvio vandalizmai -prieš Ukrainos himną, šiandien vėl. - bijau, kad tai virsta ne tik Jūsų-administratorių rūpesčiu...gal čia jaučiasi ta reeglamentacijos patirtis ir stilius, kai Seime dalyvavau rengiant ir priimant įstatymus. Turbo 18:42, 22 Vasario 2006 (EET)




Antra - sunku suvokti, kas nutiko, kad vėl esu puldinėjamas - vakar, atrodo, viskas išsisprendė Šiandien - trukt už vadžių -vėl iš pradžių. Aš tik noriu, kad būtų a) užtikrintos wikipedija visų konstitucinės informacijos sklaidos laisvės ir teisės bei atsakomybė - taigi pats blokuotas parašiau b) kad būtų daugiau tvarkos ir netgi etikos. O užsipuldinėjimų kampanijos -netoleruosiu. Jei kažkuo įskaudinau - atsiprašau, jei kas nors prisidengęs imasi bjaurojimo darbų - jam pačiam, atsakomybė. Sakau, ariam dirbam, diskutuodami ieškom konsensuso...pagarba biologijos sričiai - labai nuliūdau išgirdęs, kad Algirdas -biologas pasitraukia. Būk tvirtas kaip kitas Algirdas - Algirdas Petrusevičius... Suglumęs Turbo 19:53, 20 Vasario 2006 (EET)

Beje apie kokios šalies konstituciją čia eina kalba? Dirgela 20:47, 21 Vasario 2006 (EET)
Geras klausimas - svarstėme patys koliziją -virtuali erdvė, Lietuvos teritorija ir internetas - kai kur net satelitiniais ryšiais...iki Australijos, Floridos serverių. Juridinis aspektas - veika atlikta Lietuvos Respublikos teritorijoje, ar turėjusi pasekmių asmeniui Lietuvos respublikos teritorijoje, juo labiau jos piliečiui yra ir Lietuvos respublikos konstitucijos traukos zonoje. Ko norėčiau labiausiai - Seime svarstant atitinkamas pataisas - parlamentarai konsultuojasi su p Mituza ir Dirgėla, bei tiksliai suformuluoja pataisą, leidžiančią prilenkti vakarykščio tipo barbarus -niokiojusius Ukrainos himną. Dabar mes aiškinamės vienas su kitu, o ant mūsų pila Delfyje, mus smūgiuoja e-barbarai, o srebia - Knutux ir kiti...buvo laikas kai buvau Seime ir su manim konsultavosi ir po to balsavo, ne visi siūlymai suėjo, bet dalis -TAIP. Negi vėl dabar laužtis į Seimą, gaišt laiką, kur yra geriau išmanančių ir t.t. ....ar supratote....o dėl jotvingių vietos Baltarusijos istorijoje Dievaži, pas prof. Žulkų konferenciją suorganizuosiu, jei to nepadarysime e-būdu -tam skirtoje aptarimų vietoje. Dabar laukia darbelis -kaip Pix sako, pradėtame straipsnyje fašizmas yra ne tik įdomių problemų Lietuvai, bet ir būtinybė sudėti jų nusikaltimus. Betgi yra geresnių žinovų gal už mane? o po to kito totalitarizmo - soveitinio nusikaltimus...reikia arti, o ne akmenimis mėtytis...arti...pavasaris už langu juk....tai tiek ...Pix -nereikia man priskirti galijoto gigantiško darbo - negi toks galiūnas esu, kad labai labai stabdau, o gal įsuku labiau? Turbo 21:04, 21 Vasario 2006 (EET)

Manau, Tamstos veikla LABAI stabdo konstruktyvų wiki darbą. Geriau rašykite straipsnius, užuot trukdęs. --Pixas 17:49, 21 Vasario 2006 (EET)


Iš ties, rašyti žymiai maloniau, nei diskutuoti dėl tvarkos, tačiau elgesys su mano straipsniais sukėlė tam tikrų problemų, kurias, tikiuosi konstruktyviai išspręsime visoms pusėms priimtinu būdu. Pagarbiai Turbo 16:47, 22 Vasario 2006 (EET)


lt.WIKIPEDIJOJE.org NETURĖTŲ BŪTI:[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Diktatūros, cenzūros, mokslinės - tame tarpe ir istorinės, kultūrinės informacijos sklaidos varžymų, etikečių klijavimo, apjuodinimo, melavimo, neteisėtų represijų, diskriminacijos, autoritarinio mąstymo, (totalitarinės sistemos bruožai), profanacijos, analfabetizmo...veiklos nukreiptos prieš Lietuvos valstybės interesus, jos įstatymų, tame tarpe ir pagrindinio - ignoravimo, o taip pat

anarchijos(betvarkės), nekokybiško ir tendencingo redagavimo nerecenzavimo, disputų svarbiais klausimais vengimo, negatyvių veikų ignoravimo ar net palaikymo, savivalės, pykčio, provokacijų, panikavimo, antihumaniškų, antidemokratinių apraiškų, prieštaraujančių fundamentaliems žmogaus teisių principams - informacijos (mokslinės, kultūrinės, istorinės - enciklopedinio pobūdžio) skleidimo laisvei.

PAGARBIAI Turbo 20:45, 23 Vasario 2006 (EET)