The Rank Organisation

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
The Rank Organisation
FormaPramogų konglomeratas
PramonėPramogos
Įkurta1935 m. balandžio 23 d. kaip J. Arthur Rank
Įkūrėjas (-ai)J. Arthur Rank
Centrinė būstinėLondonas, Anglija, Jungtinė Karalystė
ProdukcijaKino platinimas ir rodymas (diversifikavimas: radijo, televizijos ir kopijavimo aparatų gamyba, įrašų kompanija)
PadaliniaiRank Audio Visual Multimedia
Rank Records
Top Rank
Top Rank Suite

The Rank Organisation (įkurta kaip J. Arthur Rank) – Jungtinės Karalystės pramogų konglomeratas, kurį 1937 m. balandį įkūrė pramonininkas Dž. Arturas Rankas. Rankas taip pat ėjo įmonės pirmininko pareigas. Įmonė greitai tapo didžiausia ir labiausiai vertikaliai integruota kino kompanija Jungtinėje Karalystėje, jai priklausė kūrybos, platinimo ir rodymo pajėgumai, projekcinės įrangos bei kėdžių gamyba.[1] Įmonė taip pat išplėtė savo veiklą į radijo imtuvų, televizorių ir kopijavimo aparatų (kaip viena iš „Rank Xerox“ savininkių) gamybą. Pavadinimas „The Rank Organisation“ išliko iki 1996 m. vasario, o tada įmonę ir dalį likusio turto perėmė naujai suformuota kompanija „Rank Group plc“. Pati įmonė tapo „Xerox“ dukterine kompanija ir 1997 m. buvo pervadinta į „XRO Limited“.[2]

Įmonės logotipas, gongininkas, grupės platinimo įmonės „General Film Distributors“ 1935 m. panaudotas pirmą kartą[3] ir rodytas filmų įžangose, buvo tapęs garsia ir ilgalaike kino emblema.[4]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Extent and Scope of Rank's Worldwide Interests Reviewed At London Conv“. Variety. 1946-04-24. p. 15. Nuoroda tikrinta 2023-08-30 – via Archive.org.
  2. „XRO LIMITED - Overview (free company information from Companies House)“. Beta.companieshouse.gov.uk. Nuoroda tikrinta 2023-08-30.
  3. The Independent July 16, 1999: Obituary: Sir John Woolf Nuoroda tikrinta 2023-08-30.
  4. Walden, Joshua. S. (2013). Representation in Western Music. Chapter 5 - Video cultures: 'Bohemian Rhapsody',Wayne's World, and beyond. Cambridge University Press. p. 81.