Suunto

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Suunto
Formafilialas
Pramonėtechninė įranga,
programinė įranga
Perėmėjas (-ai)Amer Sports
Įkurta1936 m.
Įkūrėjas (-ai)Tuomas Vohlonen
Centrinė būstinėSuomija
Produktaiišmanieji laikrodžiai
HoldingasAmer Sports
Tinklalapiswww.suunto.com

„Suunto“ (suom. suunta – kryptis, kelias) – Suomijos bendrovė, priklausanti „Amer Sports“ holdingui. Išmaniųjų laikrodžių gamintojas, specializuojasi sportinių, nardymo, medžioklės ir kt. laikrodžių gamyboje. Plėtoja sporto aistruoliams ir veržlaus laisvalaikio mėgėjams skirtą „Movescount“ programėlę.

1999 m. „Amer Sports“ holdingas įsigijo „Suunto“ bendrovę. „Amer Sports“ priklauso „Salomon“ „Arc'teryx“ ir kt. prekės ženklai, anksčiau priklausę „Adidas“ bendrovei.

Spartan[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Suunto Spartan flagmanas Ultra bei prašmatnesni Sport modeliai skirti daugiau profesionalaus sporto mėgėjams. Pirmasis pasižymi ilgiau veikiančia baterija. Abiejuose yra kompasas. Dažnai kartu su jais parduodamas Bluetooth Smart Sensor širdies ritmo diržas rodo kiek tikslesnius duomenis nei naujieji Sport Wrist HR laikrodžiai, kuriuose yra pulsometras, nukaitantis informaciją nuo riešo. Tai leidžia nustatyti sudegintą kalorijų kiekį, pavyzdžiui bėgimo, plaukimo metu. GPS parodo įveiktus atstumus. Altimetrinis barometras, kuris yra tik Ultra modelyje, svarbus kalnuose leidžiantiems laiką. Pastarieji laikrodžiai yra atsparūs vandeniui, todėl su jais galima plaukioti atvirame vandens telkinyje ir baseine. Trainer modelis naujausias ir pigiausias, turintis kiek kuklesnį dizainą.