Kategorija:Narkotikų karteliai: Skirtumas tarp puslapio versijų

Kategorija iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Nėra keitimo santraukos
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 4: Eilutė 4:




NARKOTIKŲ ISTORIJA
ISTORIJA


'''Krekas''' - tai greičiau vaikiančio [[Narkotikas]] atmaina. Jis maišomas su vandeniu ir cheminėmis medžiagomis, pvz., amoniako ar kepimo milteliais, po to vanduo išgarinamas. Gauta kieta medžiaga kaitinama ir gali buti rūkoma. Krekas taip vadinamas todėl, kad rukant spraksi (crackle - spragėti, traškėti).
'''Narkotikai''' - tai greičiau vaikiančio [[Narkotikų]] atmaina. Jis maišomas su vandeniu ir cheminėmis medžiagomis, pvz., amoniako ar kepimo milteliais, po to vanduo išgarinamas. Gauta kieta medžiaga kaitinama ir gali buti rūkoma. Krekas taip vadinamas todėl, kad rukant spraksi (crackle - spragėti, traškėti).


KAIP ATRODO
KAIP ATRODO

12:18, 3 gegužės 2006 versija


   Šį puslapį ar jo dalį reikia sutvarkyti pagal Vikipedijos standartus.
Jei galite, sutvarkykite.

NARKOTIKAI


ISTORIJA

Narkotikai - tai greičiau vaikiančio Narkotikų atmaina. Jis maišomas su vandeniu ir cheminėmis medžiagomis, pvz., amoniako ar kepimo milteliais, po to vanduo išgarinamas. Gauta kieta medžiaga kaitinama ir gali buti rūkoma. Krekas taip vadinamas todėl, kad rukant spraksi (crackle - spragėti, traškėti).

KAIP ATRODO

Krekas parduodamas gelsvais vaškingais trupinėliais - "dozėmis". Dar esti baltų granulių pavidalo kreko, panašaus į pieno miltelius. Dozės susukamos i popierių ar į lipnią plėvelę.

VARTOJIMAS

Dozė sukemšama į vamzdelį, uždegama, o garai įkvepiami. Arba dedama ant metalinio tinklelio virš ugnies, ir garai ikvepiami pro vamzdelį ar butelį be dugno.

POVEIKIS

Krekas ima veikti per kelias sekundes, tiksliau - per 10 sekundžių narkotikas pasiekia smegenis. Vartotoją užplūsta neapsakomo malonumo ir susijaudinimo banga, trunkanti apie 10 minučiu. Po to prasideda blogumas, nė kiek ne mažesnis. Žmogų gali apimti neviltis ar agresyvumas - taip nori dar vienos kreko dozės.

PAVUJUS, ŠALUTINIS POVEIKIS

Troškimui negalite atsispirti, jums reikia dar, malonumas didesnis, bet ir prablaivėjimas sunkesnis. Ką darote ? Didinate dozę ... Tai uždaras ratas - svaigulys - kritimas, svaigulys - kritimas. Prie kreko labai greitai priprantama, nes pojūčiai po ekstazės labai nemalonūs. Kai kurie griebiasi kitų narkotikų, pvz., heroino. Reguliariai vartojantys kreka tampa ūmus, irzlūs, užsidarę, nesivaldo, praranda savigarbą, daro nusikaltimus, kad gautų pinigų sumokėti už narkotikus.

POŽYMIAI: agresija; nuo ryškios šviesos skauda akis; greitas susijaudinimas.

ŠALTINIAI: http://www.mintis.lt/darbai/2001-uju%20metu%20darbai/Juozas%20(apie%20narkotikus)/krekas.htm

          http://www.google.lt/search?hl=lt&q=krekas&btnG=Google+Paie%C5%A1ka&meta=

Kategorijos „Narkotikų karteliai“ straipsniai

Rodomi 3 šios kategorijos puslapiai (iš viso kategorijoje yra 3 puslapiai).