Sent Kitso ir Nevio transportas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Kruizinis laivas Sent Kitse

Sent Kitso ir Nevio transportas – transporto infrastruktūra ir priemonės Karibų valstybėje Sent Kitse ir Nevyje.

Geležinkeliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sent Kitse yra 58 km ilgio siaurasis geležinkelis (762 mm vėžė), ratu supantis salą. Seniau naudotas cukranendrių gabenimui į Bastero cukraus fabriką, dabar pritaikytas turistinėms reikmėms. Valdo bendrovė St. Kitts Scenic Railway ir veža nuo Sendi Pointo į Basterą.

Keliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šalyje yra ~320 km automobilių kelių. 1999 m. iš jų 136 km buvo su grįsta danga, 184 km – be jos. Svarbiausi keliai eina ratu Sent Kitso ir Nevio salose. Smulkesni keliai skirti privažiavimui prie toliau nuo jūros esančių gyvenviečių.

Eismas vyksta kairiąja kelio puse. Greitis užmiestyje – 40 mylių per valandą, gyvenvietėse – 25 mylios per valandą. Gyventojus aptarnauja privačių vežėjų valdomas mikroautobusų tinklas.

Vandens transportas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindiniai uostamiesčiai, kur švartuojasi keltai, kruiziniai ir krovininiai laivai yra Basteras ir Čarlstaunas. Sendi Point Taune ir Djep Bėj Taune veikia jūrų kontrolės laivyno postai. Iš Pietryčių pusiasalio Sent Kitse į Nevį kursuoja transportinis keltas. Kita kelto linija veikia iš Bastero.

Oro transportas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Abejose salose yra po oro uostą: Sent Kitse – Robert L. Bradshaw tarptautinis oro uostas, Nevyje – Vance W. Amory tarptautinis oro uostas. Iš jų vyksta skrydžiai į aplinkines salas, taip pat JAV miestus, Londoną.