Real Muthaphuckkin G's

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Real Muthaphuckkin G's“
Eazy-E singlas
iš albumo It's On (Dr. Dre) 187um Killa
Išleistas1993 m. rugpjūčio 26 d.
Formatas12" vinilinė plokštelė, audiokasetė, CD singlas[1]
Įrašytas1993 m.
ŽanrasGangsta-rap, West Coast hip-hop, g-funk
Trukmė5:33
Įrašų kompanijaRuthless Records, Priority Records
AutoriusEazy-E
Al Hasan Naqiyy
Andre DeSean Wicker
David Weldon
ProdiuserisRhythum D, Eazy-E (co.)
Eazy-E singlų chronologija
Only If You Want It
(1992 m.)
Real Muthaphuckkin G's
(1993 m.)
Any Last Werdz
(1994 m.)

Real Muthaphuckkin G's“, dar kitaip žinoma kaip „Real Compton City G's“, – daina, sukurta 1993 m. Vakarų Pakrantės reperio Eazy-E ir įtraukta į albumą „It's On (Dr. Dre) 187um Killa“. Dainos taikinys yra Eazy-E buvęs draugas ir N.W.A. grupės narys Dr. Dre ir jo naujasis partneris Snoop Doggy Dogg. Daina pateko į #42 vietą Billboard Hot 100 tope, tapo Eazy-E geriausiai vertinama daina EP albume.

Dainą kartu su Eazy-E atliko jo partneriai Dresta ir B.G. knocc out, kurie buvo broliai.

Apie dainą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ši daina yra atsakas Dr. Dre dainai „Fu*k Wit Dre Day (and Everybody's Celebratin')“, kurios pajuokos objektas buvo Eazy-E. Eazy-E teigė, jog Dr. Dre dainoje buvo niekas, išskyrus „studijos gangsteris“ ir nebuvo joks „OG“ (originalus gangsteris), kuriuo jis apsimetinėjo.

Dainos tekste galime išgirsti kaip Dresta repuoja:

Damn E, they tried to fade you on Dre Day

Ir Eazy-E atkerta:

But Dre Day only meant Eazy's payday.“

Šis dainos žodžiai reiškia, jog Eazy-E turėjo pasirašęs įrašų kompanijos kontraktą su Dr. Dre kaip jo išskirtinis prodiuseris. Kontraktas reiškė, jog iš bet kokio Dr. Dre įrašo, netgi ir nepagarbos įrašo, Eazy-E gauna dalį pinigų kitus 6 metus.[2]

Antrą dainos versiją atlieka Dresta, kur jis pareiškia, kad Dr. Dre laiko save gangsteriu, bet niekada nėra sulaužęs įstatymo ir repuoja apie ginklus ir peilius. Be to, jis pareiškia, jog Dr. Dre niekada nesikovė dėl gaujos teritorijos, bet savo dainose dainuoja kaip jam tekdavo daryti blogus dalykus. Dresta pavadina Dr. Dre gėjumi dėl jo vilkėtų drabužių grupėje „The World Class Wreckin' Cru“, kurioje jis buvo apsirengęs blizgančiais drabužiais ir išsidažęs lūpų dažais.

Trečioje versijoje B.G. knocc out repuoja ir teigia, kad Dr. Dre yra apsimetėlis ir tokie kaip Dre net nesilygina su tikrais gangsteriais. B.G. knocc out pasako, kad Dr. Dre nėra iš Komptono, grasina jam.

Antroje savo versijoje Eazy-E paliečia kelis kartus reperį Snoop Doggy Dogg sakydamas, jog jis anoreksikas. Taip pat, dainuoja apie tai, su kuo jis susideda ir ką jis šaudo, bet sveria vos 23 kilogramus, kai prakaituotas ir nešioja batus. Pačioje pabaigoje Eazy-E repuoja:

At Death row, I hear you're gettin treated like boot camp

Gotta follow ya sergeant's directions,

or get your ass pumped with a Smith & Wesson

Learn a lesson from the Eaze

Stay in your place and don't step to real muthafu*kin G's.“

Šie žodžiai reiškia, kad „Death Row Records“ įrašų kompanijos įkūrėjas Suge Knight verčia dirbti ir naudojasi darbuotojais savo kompanijoje (tarp jų ir dainininkai).

Muzikinis klipas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Muzikinis klipas dainai buvo nufilmuotas Komptono mieste, Kalifornijoje ir jis prasideda su kadrais iš miesto, lowrider mašinomis. Dr. Dre gėdinga fotografija yra rodoma keliuose kadruose, kur jis apsivilkęs blizgančiais drabužiais ir išsidažęs lūpų dažais, tušu.

Klipe pasirodo ir Dr. Dre dainoje „Fu*k Wit Dre Day (and Everybody's Celebratin')“ vaidinęs aktorius Sleazy-E, jis parodijavo Eazy-E Dr. Dre dainoje.[3] Eazy-E sumokėjo jam didelę sumą pinigų, kad jis pasirodytų ir jo atsakomajame klipe kaip tas pats asmuo, kurį per klipą vaikosi gauja ir kai jis pasišalina iš Komptono miesto - nugriūna.[4] Sleazy-E miršta tik nužengęs toliau už miesto ženklo „Išvažiuojate iš Komptono“.

Klipe pasirodo ir Rhythum D, DJ Yella, Cold 187um, Dirty Red, Krazy Dee, Steffon, H.W.A., MC Ren, DJ Slip iš grupės „Compton's Most Wanted“, Young Hoggs, Blood of Abraham, K9 Compton ir Tony-A.

Topai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Topas (1994) Pozicija
U.S. Billboard Hot 100 42
U.S. Billboard Hot R&B/Hip-Hop Singles & Tracks 21
U.S. Billboard Hot Rap Tracks 2

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]