Pro Evolution Soccer

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Pro Evolution Soccer“ žaidimų logotipas

Pro Evolution Soccer (trumpiau − PES, taip pat World Soccer: Winning Eleven) – futbolo sporto kompiuterinių žaidimų serija, kurią nuo 2001 m. kuria ir leidžia Japonijos „Konami“ kompanija.

Apie žaidimus[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Pro Evolution Soccer“ žaidimų serija pradėta leisti 2001 m. Jos pirmtaku buvo 1996 m. išleistas žaidimas „Goal Storm“. Iki 2001 m. pasirodė dar keletas žaidimų. „PES“ žaidimai leidžiami kiekvienais metais, rudens mėnesiais. Europoje žaidimai iš pat pradžių turėjo „PES“ pavadinimą, kai kituose regionuose būdavo pardavinėjami „World Soccer: Winning Eleven“ pavadinimu. Nuo 2007 m. „PES“ pavadinimas naudojamas JAV rinkoje ir 2015 m. tik Japonijoje išleistas žaidimas naudojo „Winning Eleven“ pavadinimą.

„Pro Evolution Soccer“ pagrindinis konkurentas yra JAV kompanijos „Electronic Arts“ leidžiama „FIFA“ žaidimų serija. Paprastai „PES“ žaidimai yra prastesnės grafikos nei taip pat kasmet leidžiami „FIFA“ žaidimai ir „Konami“ turi mažiau licenzijuotos medžiagos iš pagrindinių futbolo lygų lyginant su „FIFA“ serija, kuriai pavadinimą oficialiai licenzijavo Tarptautinė futbolo federacija (FIFA). Pavyzdžiui, tik „FIFA“ serija turi populiarių Anglijos „Premier League“ ir Vokietijos „Bundesliga“ čempionatų licenzijas. Kai „PES“ serijai išskirtinai licenzijuotos UEFA Čempionų lyga, UEFA Europos lyga.

Iki 2006 m. „PES“ žaidimai buvo leidžiami numeruoti „PES“, „PES 2“ ir t. t., nuo 2006 m. leidžiami su vieneriais metais aukštesniu skaičiumi − „PES 2007“, „PES 2008“ ir t. t. Serijos žaidimai paprastai išleidžiami esamos kartos „PlayStation“ ir „Xbox“ konsolėms. Serijos žaidimai susilaukė komercinės sėkmės: 2012 m. duomenimis bendrai buvo parduoti daugiau nei 76 mln. kopijų tiražu.[1]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]