Politinis auklėjamasis darbas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Politinis auklėjamasis darbas - viena iš pagrindinių nuteistųjų pataisymo ir perauklėjimo priemonių. Reglamentavo LTSR PDK.

Organizavimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

PDK nustatė, kad sSu asmenimis, atliekančiais laisvės atėmimo bausmę, dirbamas politinis auklėjamasis darbas, kuriuo siekiama auklėti juos, kad jie sąžiningai dirbtų, tiksliai vykdytų įstatymus ir gerbtų socialistinio bendro gyvenimo taisykles, tausotų socialistinę nuosavybę, keltų nuteistųjų sąmoningumą ir kultūros lygį, ugdyti naudingą jų iniciatyvą.

Politinį auklėjamąjį darbą su atliekančiais laisvės atėmimo bausmę asmenimis organizuoja pataisos darbų įstaigų administracija.

Dirbant su atliekančiais laisvės atėmimo bausmę asmenimis politinį auklėjamąjį darbą, dalyvauja visuomeninių ir ūkinių organizacijų atstovai.

Nuteistųjų dalyvavimas politiniuose auklėjamuosiuose renginiuose skatinamas, ir į jį atsižvelgiama, nustatant jų pasitaisymo ir persiauklėjimo laipsnį.

Pagrindinės formos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinės politinio auklėjamojo darbo, dirbamo su atliekančiais laisvės atėmimo bausmę asmenimis, formos yra šios:

Politinis auklėjamasis darbas su atliekančiais laisvės atėmimo bausmę asmenimis dirbamas diferencijuotai, atsižvelgiant į pataisos darbų įstaigos rūšį ir joje nustatytą režimą.[1]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]