Ola Salo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ola Salo

Ola Salo (tikr. Rolf Ola Anders Svensson; g. 1977 m. vasario 19 d. Avestoje, Švedijoje) – švedų glam roko grupės The Ark vokalistas ir dainų autorius.

Ola gyveno Rotnėje, Vekšės savivaldybėje, kai buvo vaikas. Būtent gyvendamas Rotnėje 1991 metais jis kartu su draugais Mikael Jepson ir Lars Leari Ljungberg įkūrė grupę The Ark. Ola beveik visas grupės dainas kuria pats ir rašo apie tai, kas jo manymu, tikriausiai yra pats svarbiausias dalykas apie ką bet kuri grupė gali dainuoti – meilę.

Ola Salo ir kiti grupės nariai pasiekė tarptautinį pripažinimą 2000 metais su albumu We Are The Ark, kuriame raktine daina buvo It Takes A Fool To Remain Sane. Šią dainą Ola parašė pažiūrėjęs danų filmą Idioterne (Idiotai).

2006 metų spalį per naujos švedų ambasados Vašingtone atidarymo vakarėlį, The Ark dainavo scenoje. Labai žemai, tiesiog virš galvų, praskrido lėktuvas. Ola Salo pasakė: Šioje šalyje tu negali žinoti kur tie lėktuvai skrenda. Ką gi, šiaip ar taip, šis, atrodo, vyksta teisinga kryptimi…,- turėdamas galvoje oro uostą, bet tuomet staiga pridūrė,- …į Baltuosius Rūmus. Jie buvo toje pačioje pusėje. Šis sakinys tapo priežastimi didelių nemalonumų, nes daugybė laikraščių perfrazavo Olos žodžius ir pareiškė, kad jis pasakė: Norėčiau, kad tas lėktuvas atsitrenktų į Baltuosius Rūmus. Vėliau Salo laiške parašė, jog tai buvo prastas pokštas – visiškai nevykusi mintis kalbėti įžūliai apie Baltuosius Rūmus – ir kad tai nebuvo politinis pareiškimas. Grupė užbaigė laišką atšaukdama beveik visą koncertinį turą JAV.

2007 metais Ola Salo ir grupė The Ark atsovavo Švedijai Eurovizijos dainų konkurse su daina The Worrying Kind. Tais pačiais metais Ola buvo išrinktas geriausiu dainų kūrėju Švedijoje, o The Ark gavo geriausios gyvai grojančios grupės apdovanojimą.

2008 Ola parašė naują A. L. Webber miuziklo Jesus Christ Superstar vertimą į švedų kalbą, kuriame atliko ir pagrindinį – Jėzaus vaidmenį.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]